Arkadaşlar ADSL bağlantımda kopma problemleri yaşıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim şimdiden teşekkürler
3 yıldır kullanmakta olduğum internetim yıl içinde çok fazla kopma problemi olmamasına rağmen, bir süre sürekli kopma problemi ile karşılaşıyorum.
Aboneliğim TTnet ve defalarca arıza kayıt bıraktım, paralel telefon varmı, telsiz telefon varmı diye oyalayıp durdular.
Bir süre sonra hiçbir değişiklik yapmadan düzeliyor.
Aynı sorunu 1 hafta önce tekrar yaşamaya başladım ve hem avantajlı bir tarifesi olduğu için hemde şu sorundan kurtulmak için
Smile Adsl e geçtim 3 gün içinde bağlantım sağlandı ancak aynı sorun yine olmakta
modemim Zoom X4 1011, dahili splitteri var, telefon hattı direk modeme giriyor phone çıkışından 2 tane paralel normal telefonum bağlı.
internette kopma olduğunda modemin yakınındaki telefonu açıyorum (ahizeyi kaldırıyorum) bir süre sonra bağlantı hemen sağlanıyor
Telefonu kapatıyorum bir süre sonra tekrar kopma başlıyor
Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Modemin bağlantı özelliklerinden
Adsl Status şöyle: (Ahize açık pozisyonda)
Modulation :T1_413
Annex Mode : Annex A
Max Tx Power : -38dBm/Hz
SNR Margin : Downstream 23~26 dB Upstream 24 dB (Downstream 23 ile 26 arasında sürekli değişiyor)
Line Attenuation : Downstream 47 dB Upstream 29 dB
Adsl Status şöyle: (Ahize kapalı pozisyonda)
Modulation :T1_413
Annex Mode : Annex A
Max Tx Power : -38dBm/Hz
SNR Margin : Downstream 16~20 dB Upstream 24 dB (Downstream 16 ile 20 arasında sürekli değişiyor genellikle 18, 19 oluyor)
Line Attenuation : Downstream 47 dB Upstream 29 dB
Cihazdan kaynakli problem olabilir yazilimi guncel mi? adsl modlarini ayarlayabiliyorsan g.dmt veya adsl 2+ yapmayi dene birde en son olarakta farkli bir modem dene hattinda en saglikli sonucu farkli bir modem deneyerek alabilirsin.
orn: sen telefonu kaldirdiginda senin bulundugun santrale veri gondermeye basliyor modem telefon sinyali ve adslde bu esnada baglaniyor mantik olarak bu sekilde sanirim baglantin saglaniyor.
kolay gelsin.
teşekkürler ccnablade
yazılımım güncel
mode otomatik geliyor gdmt yada t1_413 oluyor ayarlayamıyorum
adsl 2+ desteğim yok zaten
telefonu hiç kullanmasamda bağlantımın olması gerekir diye biliyorum