Şimdi Ara

ADSL PAYLASIMI (EVLER ARASI) İLK BOMBA PATLADI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hakikaten ha adam yazmış gitmiş.sonrasında ne oldu onu yazsan da millet cebelleşmese burda.
  • geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: SmiLeY

ARKADASLAR 2048 ADSL KULLANICISIYIM. BU SABAH CAFEME 4-5 KİSİ TELEKOMDAN GELDİ. FOTO CEKTİLER. TUTANAK FALAN. HATTIM İPTAL. Bİ SÜRÜ PARA CEZASI. YANMISIM OY OY. SİKAYET UZERİNE GELMİSLER. ARTIK Bİ SONRAKİ BEN Mİ OLACAGIM DİYE DÜSÜNÜN! GÖRDÜGÜM BİLDİGİM KİM VARSA BABAMIN OGLU OLSA SİKAYET EDİCEM. BEN YAPAMIYOSAM KİMSE YAPMASIN. SAVASI BASLATIYOM

Turktelekomun ADSL Dağıtma şartı olarak her hatta bir bağlantı. Yani ev, ofis, cafe, ...... farketmes aynı yer içerisinde bulunan bilgisayarlara bağlantı dağıtılabilir.

• Aynı çatı altında kaç bilgisayara bağlarsan bağla zaten kafeler de böyle, başvuru yaparkende hattı alırkende işyeri olarak alıyorsun zaten ama ayrı ayrı ev, ayrı ayrı işyeri yada benzer mekan, bu şekilde paylaşmak yasak arkadaşlar.
  • Arkadaşın yorumuna bende katılıyorum kafe içerisindeki dağıtıma bir şey diyemezler ancak kafelerden para karşılığı olsun yada olmasın dışarıya ev yada işyerine dağıtırsa bu kanunen yasaktır bence bunun için ceza kesmişlerdir.
    quote:

Orjinalden alıntı: BaRiS_TuRaN

quote:

Orjinalden alıntı: x_crazy

biz 7 kişi kulanıyoruz.gelsinler de kessinler hadi.arkadaş ispiyonun kurbanı olmuş.hem onlara neymiş kardeşim.parasını ödüyo muyum.gerisi onları ilgilendirmez.ha bide böyle bişey yasak da ne diye 4-5 portlu modemler var.ey allahım ya zihniyete bak..

Sözleşmenin arkasında belli kurallar var telekomdan alınan hizmeti ancak kendin kullanabilirsin 4 portlu modeminde olsa evde kullanıyorsan evde kaç bilgisayarın varsa hepsine dağıtabilirsin ancak evin dışında başka birisine hat çekip ücret karşılığı kullandıramazsın :
    internet kafelerde bu hizmeti alırken kurumsal hizmet diye alıyorlar ve cafenin içinde isterse 100 bilgisayar olsun buna kimse karışamaz ama bazı cafeci arkadaşlar cafe dışında üstünde veya yanındaki ev kullanıcılarına da hat çekerek ücret karşılığı kullandırıyorlar işte bu yasak...yani ister evde olsun ister şirkette olsun alınan hizmet o çerçeve dahilinde kullanılmalıdır o çerçeve dışına taşılması kanunen yasak ve sözleşmenizin arkasındada bu açıkça yazılı....

• belkide numaradan ortaya attı bir konu çekildi kenara,yada cezayı ödeyemediğinden hapise atmışlar kafeciyi bakarmısın olaya
    quote:

Orjinalden alıntı: x_crazy

hakikaten ha adam yazmış gitmiş.sonrasında ne oldu onu yazsan da millet cebelleşmese burda.
  • bakıyorumda aynı hattı çoğaltarak kullananlar dökülüyor ortaya yavaş yavaş,telekom sizede bir ceza keserse aklınız başınıza gelir herhalde
  • valla hapse girmisse çok gülerimm
    EE gerci burası turk telekom herşey beklenir...
  • arkadaslar bi mesaj atmıs gitmisimi var, baglantı gidince nerden yazcaz böyle yerlere gircek internet baglantısı olmadan. cafem var evet. cafe dısındaki baska binalara toplam 7 swichle, toplam 2,7km ftp kabloyla. cafe dısında 17 pc ye (30da cafede var) dagıtıyordum neti. baglantıda 2*2048 di. isa server uzerinden 4 mb baglantı kullanıyodum. amac para kazanmaktan cok yuksek bir baglantı kullanmaktı. ama enselendik. sonuc henuz belli deil ama 700 milyon gibi bi ceza gelcegi söleniyoo. simdilik iyi geceler
  • aman usta napmışsın sen..birine ceza vermeyi düşünmüşlerse bunun sen olman normal...geçmiş olsun tekrar
  • harbiden abartmışsın yani, geçmiş olsunda bile bile lades olmuş bu birazda......
  • EEE YUH YANİ BİRADERR (BUNU CİDDİ OLARAK SÖYLÜYORUM) CAFENDE 30 BİLGİSAYARA BİZİM ÖDEDİĞİMİZ ÜCRETE İNTERNET PAYLAŞTIRACAKSIN .. BİR SÜRÜ PARA KAZANACAKSIN ...... UTANMADAN BİRDE 17 EVE DAĞITACAKSINNNN........ BEN OLSAM 10 MİLYAR CEZA VERİR CAFENİ KOMPLE KAPATIR SANA BİR DAHA BU İŞİ YAPMAMAN İÇİN YASAK GETİRİRDİM YAA İNANAMIYORUM ADAMLARLA BİZ AYNI PARAYI ÖDÜYORUZ BİZ 1 KİŞİ KULLANIYORUZ .. ONLAR 20 PC PAYLAŞTIRIYORLAR EN ÖNEMLİSİ BU İŞTEN PARA KAZANIYORLAR BEN 50 MİLYON ÖDÜYORUM CEBİNE NE GİRİYOR HİÇ PAYLAŞTIRSAM CEBİME NE GİRECEK YİNE HİÇ ANCAK ÖDEDİĞİM ÜCRET DÜŞECEK... BENCE KESİNLİKLE İNTERNET CAFELERE ÜCRET TARİFESİ FARKLI OLMALI ... BEN 512 K 99 MİLYON ÖDÜYORSAM İNT CAFE 299 ÖDEMELİ NORMALİ BU .... TELEKOMDAN NEFRET EDİYORUM HEM NORMAL EV KULLANICILARINI KAZIKLIYORLAR .. HEMDE İNT CAFELERE HER TÜRLÜ KIYAĞI GEÇİYORLAR HEYY TELEKOMCULAR ADAMLAR BU İŞTEN PARA KAZANIYOR UYANINN.. EV KULLANICILARINIDA KAZIKLAMAKTAN VAZGEÇİN
    NOT: BİRDE YAZMIŞSIN PARA İÇİN YAPMIYORUM DİYE BIRAK BU İŞLERİ KİMSE ÇOCUK DEĞİL... 30 PC DEN KAZANDIĞIN YETMİYOR GİBİ .. EVLERDENDE KAZANDIN... BU SÖZLER SENİN SAHSINA DEĞİL ELBETTE ZİHNİYETE .. TELEKOMUN ZİHNİYETİNEDE HERKES ÇOK ŞEYLER SÖYLÜYOR .. YAZMALISINIZ Kİ DOĞRUYU BULALIM BİR ÇOK KİŞİ SANA HAK VERMİŞ BU YAZIYI OKUYUP HAKSIZ OLDUĞUNU ANLASINLAR. EV KULLANICISI İÇİN İNTERNET PAYLAŞTIRMAK DOĞAL BİR DURUMDUR TABİİ ABARTMADAN ÇÜNKÜ BU İŞTEN PARA KAZANILMIYOR ... YANİ SAATİ 1 MİLYONA SATMILMIYOR.. ZATEN İNT CAFELER 20-30 PCYE PAYLAŞTIRIYOR BUNU BİR EV KULLANICISI NORMALDE YAPAMAZ ... KİMSEDE İNTERNET CAFELERE NİYE 20-30 PC YE PAYLAŞTIRDIN DEMİYOR.. ZATEN DEMEMELİDE ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 14 Temmuz 2005, 7:44:10 >

• evler arası adsl paylaşımı yasal değil. yalnız bunun önünede geçilemez. bizzat ben kendim bulunduğum ildeki telekomun adsl pazarlama müd. evine kurdum ve 3 ayrı eve paylaştırdım. kendileri de yapıyorlar bu işi ama şikayet edilmediği sürece hiç bir şekilde olaya müdahale etmiyorlar. sözleşme yaparken ki o karınca yazısını okuyanınız varmı bir okuyun derim önce
  • HERŞEY BİR AKLA MANTIĞA TECRUBEYE DAYANIR ZATEN HEP YASA KANUN DİYE BU HALLERE GELDİK YASALARI KANUNLARI KİM ÇIKARIYOR ALLAH MI ??? BENCE EV KULLANICILARININ İNTERNET PAYLAŞTIRMASI İNTERNET CAFE SAHİPLERİNİN İNTERNET PAYLAŞTIRMASINDAN DAHA MASUM BİR İŞ .. HI ONLAR VERGİ VERİYORLAR ... VERİYORLARMI GERÇEKTEN ? EV KULLANICISI PARA KAZANMIYOR .. ÜSTELİK YÜKSEK HIZ KULLANAMIYOR ÇOĞU KİŞİ KOTALI KULLANIYOR PAYLAŞTIRSA BELKİ BİRKAÇ KİŞİ..
    İNTERNET CAFELER TABİİ Kİ PAYLAŞTIRACAK AMA ÜCRET KESİNLİKLE EV KULLANICILARI İLE AYNI OLMAMALI.... BİRDE İNTERNET CAFEDEN EVLERE DAĞITIM KESİN VE KESİN YAPILMAMALI.... YASA , KANUN ZAMANLA İŞLEVİNİ YİTİREBİLİR ... DEĞİŞTİRİLMESİ GÜNCELLENMESİ GEREKEBİLİR.. ZATEN EV KULLANICILARININ ÜZERİNDE TELEKOMDA DURMUYOR TIPKI MİCROSOFT UN EV KULLANICILARI İLE UĞRAŞMADIĞI GİBİ DOĞRUSU VE MANTIKLI OLANIDA BU ... HI BEN İNT PAYLAŞIMINI EVLERDE MEŞRUMU OLMASINI İSTİYORUM .. YOO BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL... BANA GÖRE MEŞRU AKLIMA VE MANTIĞIMA UYUYOR ÜSTELİK TELEKOM BİZİ FİYAT VE HIZ KONUSUNDA KENDİNDEN NEFRET ETTİRDİKÇE BANA DAHA BİR MEŞRU GELİYOR.. ZİNA YASAK UYMAYAN İÇERİ ATILIR GİBİ BİR ŞEY SAÇMA YAA BU KANUNLAR...

• quote:

Orjinalden alıntı: baran özden

Yani yazan arkadaşdan ses yoksa yazmak boşa yada hattını kesikleri için bağlanamıyor.
    tam anlatamamış cafe içinde dağıtım yasak deil sadece evlere dağıtım yasak ve oylede olması lazım zaten. telekom un icraatlerini beğenmemek farklı , haksız kullanım yapmak farklı. para karşılığı sen evlere tek hat dağıtırsan, telekom 2-3 yerden alacağını tek yerden boyle cezasıyla alır.

+1 katılıyorum.

Arkadaşlar aynı adres içinde paylaşmak yasak değil. Ama bir adrese alınan adsl, kablo ile farklı adreslere paylaştırılırsa bu kanunlara aykırı ve cezasına katlanmak zorundasınız. Yani yukarıda bazı arkadaşlar isyan ediyor cafelerde her pc için bir adsl mi alınacak diye. Yok öyle bir şey.
  • Arkadaşım cafe haricinde başka binalardaki 17 pc ye dağıtım yapmışsın daha ne olsun yani yasal olmayan bir iş yapmışsın sende bunun doğru olmadığını biliyorsundur.Herhalde bunu böyle yaparken sonucunuda göz aldın demekktir.O yüzden yukarda diğer arkadaşların konuyu anlamadan çarpıttıklarını görüyorum.Tekrar edelim arkadaşımız yasal olmayan bir şekilde işlettiği cafenin dışarısına kaçak olarak kabloyla ADSL dağıtımı yapmış işin özü budur.Diğer yanlış yorum yapan arkadaşların bunu doğru okumalarında fayda var konunun anlaşılabilmesi için.Geçmiş olsun diyelim
    quote:

Orjinalden alıntı: SmiLeY

arkadaslar bi mesaj atmıs gitmisimi var, baglantı gidince nerden yazcaz böyle yerlere gircek internet baglantısı olmadan. cafem var evet. cafe dısındaki baska binalara toplam 7 swichle, toplam 2,7km ftp kabloyla. cafe dısında 17 pc ye (30da cafede var) dagıtıyordum neti. baglantıda 2*2048 di. isa server uzerinden 4 mb baglantı kullanıyodum. amac para kazanmaktan cok yuksek bir baglantı kullanmaktı. ama enselendik. sonuc henuz belli deil ama 700 milyon gibi bi ceza gelcegi söleniyoo. simdilik iyi geceler

• Telekom Ceza yazamaz.Telekom paylaşıma kendisi resmi olarak izin veriyor işde kanıtı kendisi internet sitesinde yazmış !!!

http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=207

Sıkça sorulan sorularda cevaplamışlar...

" ADSL bağlantısı yerel ağ vasıtasıyla paylaşılabilir mi ?

Tek bir ADSL bağlantısı ile çok sayıda bilgisayar aynı anda internete erişebilir. "
  • TELEKOM KADAR KÖTÜ YÖNETİLEN , TEKNOLOJİ DAĞITAN AMA KENDİLERİ TEKNOJİ ÖZÜRLÜSÜ BİR KURUM DAHA DÜNYADA YOKTUR. O YÜZDEN TELEKOMUN YAPTIRIMLARINDA MANTIK ARAMAMAK AMA HAKKIMIZI ARAMAK GEREKİR.
  • TELEKOMUN SAYFASINDA SIKÇA SORULAN SORULARDA VERİLEN CEVAP

ADSL bağlantısı yerel ağ vasıtasıyla paylaşılabilir mi ?

Tek bir ADSL bağlantısı ile çok sayıda bilgisayar aynı anda internete erişebilir

ucu açık bir cevap bu
  • saçmalamayın o ev içi adam cafeye hatta başka pclere çekmiş tabiki ceza alacakk sözleşmeyi yaparken kurumsal geçeneğini seçmesi gerekiyordu.... tabi bu fazla bi maliyett aylık ödemeleri fazla bide kurumsalda seçse adam cafesinden başka yerlerede interneti dağıtmışş e yuh artık sizde bokunu çıkarmayın telekom halı yazmış cezayı..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.