Şimdi Ara

ADSL Sinyali Yanıp Sönüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefon aktif çalışıyor. Modem sinyali yanıp sönüyor devamlı hattı bulamıyor. Splitter ile ve splittersız denedim. Modemi başka adsl hattında denediğimde direk sinyali buluyor sürekli yanıyor yani modem sağlam çalışıyor.Paralel hat yok tek telefon bağlı.Fakat 3 odada da telefon prizi mevcut içeriden paralel bağlılar. Smile adsl hattın aktif olduğunu söylüyor.Sizce sorun nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: alpinist16

Telefon aktif çalışıyor. Modem sinyali yanıp sönüyor devamlı hattı bulamıyor. Splitter ile ve splittersız denedim. Modemi başka adsl hattında denediğimde direk sinyali buluyor sürekli yanıyor yani modem sağlam çalışıyor.Paralel hat yok tek telefon bağlı.Fakat 3 odada da telefon prizi mevcut içeriden paralel bağlılar. Smile adsl hattın aktif olduğunu söylüyor.Sizce sorun nedir?

Telefonla modem başka odadaysa telefonada spletter takacaksın.Bu hafta benimde başıma geldi.Ev inşaattaydı 2 tane hat çektim odaya ve koridora.
  • Telefonla modem aynı odada yani aynı splitter üzerinden denedim.
  • Servis çağırıp gelen kabloları değiştirtebilirsiniz. Telefon ve ADSL farklı hat değerlerinde çalıştığından bazen telefonu çalıştırmaya yetebilecek bir kablo kalitesi interneti çalıştırmaya yetmeyebiliyor. ADSL ışığının yanıp sönmesi kablonun hiç çalışmadığını gösterir. Dediğim gibi teknik servis çağırabilirsiniz, ya da kabloları kendiniz manuel değiştirin, ek yerlerini kontrol edin vs.
  • Müstakil evde otursam kolay bir şekilde hat değiştirilir ama malesef apartmanda oturuyorum.
  • Telekomdan eve kadar olan telefon hattının 8mps hızı desteklememesinden dolayı hızımı 4mps ye düşürmüşler.Problem ortadan kalktı adsl sinyali oturdu sonunda.Sorun buymuş fakat 4 gün sürdü hattı açtıkları zaman kendileri uygun olup olmadığı kontrol etseler kimse mağdur olmayacak.
  • Aynı problem bendede vardı. Hat açıldıkdıktan sonra bugün 4.gün oluyor. 8'mbte kadar sınırsız tarifesine abone olmuştum 3 gündür Link ışığı yandı söndü... Telekom yetkileleri gelmiş ben işteyken kablolarınızı kontrol edin demişler gitmişler. Aradan bir gün geçtikten sonra tekrar aradım Smile Adsli anlattım durumu neyse telekom yetkilelerinin sizin kablolarınızda arıza var dediği aynı kablolalarla yazıyorum şu anda!

Ve hızım 8mb te kadar olacağına 1mbit! hadi santral 8mbti desteklemiyo desek yan binadaki komşumada internet aynı santralden geliyor ve o 7.küsür mbitlerle bağlanıyor ve ondada smile adsl var. Smile alalı daha 4 gün oldu ve şimdiden yaka silkmeye başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 18 Ağustos 2010; 21:12:53 >
  • 8mbit alan kişilerde her zaman ADSL sinyali geç gelir. Eskiden 512k kullanırken sinnyal hemen yanıyordu.
  • Aga dünyanın en pahalı ve dandik netini biz kullanıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.