merhaba arkadaşlar, sorum şu; umarım mantıklı bir cevap gelir..
wireless modemim var.. bir masa üstü pc bir de laptopum var, masaüstü kablo ile, laptopa wireless ile bağlanıyorum.. bu iki pc arasında modemimi kullanarak bağlantı kurdum.. ve iki pc arasında dosya paylaşımı yapıyorum, tabi paylaşım yaparken modemin ışıkları deli gibi yanıp sönüyor, bu durum internet kotasını yer mi?
lütfen acil cavap
bilgisayarlar arası yaptığın veri aktarımın kotana herhangi bir etki yapmaz.gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilrsin.
peki ağı hamachi yardımı ile kurduysam?? (kolaylık olsun diye)
ağdan veri transferi kotayı etkilemez. diğer bilgisayardan internete girersen kotayı etkiler.bunu neden yazdım bilmiyorum ama
quote:
Orijinalden alıntı: atememikrop
belki hamachiyle kurduğun ağ ikisinin de aynı ip den geldiğini tespit edip ağ üzerinden paylaşım yapmıştır
(mesala ben bir dosyayı torrent yoluyla indirdiğim zaman başka bir arkadaşımda aynı dosyayı torrenttan çekerken 500 ile çekti 1 mbit internetle bu mümkün değildi demekki ağdan çekti yani bunun gibi bir durum olabilir.)
ağ paylasımında kota kesinlikle etkilenmez.kullan dilediğin kadar.:))
quote:
Orijinalden alıntı: eXtraVaido
quote:
Orijinalden alıntı: atememikrop
belki hamachiyle kurduğun ağ ikisinin de aynı ip den geldiğini tespit edip ağ üzerinden paylaşım yapmıştır
(mesala ben bir dosyayı torrent yoluyla indirdiğim zaman başka bir arkadaşımda aynı dosyayı torrenttan çekerken 500 ile çekti 1 mbit internetle bu mümkün değildi demekki ağdan çekti yani bunun gibi bir durum olabilir.)
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim..
benim aklıma ağ paylaşımını hamachiden yaptırdığım için takıldı.. çünkü malum internet olmadan hamaçi çalışmıyor, dedim o halde bu paylaşımı yaparken sanki internet üzeirnden yapıyormuş gibi görmesin :S
tabi benim internetin hızı o seviyelere ulaşamaz, yine de düşünülesi bir durum..
hamachi üzerinden aktarım kota kullanır.çünkü siz hamachiden dosya aktarırken,istek önce hamachi sunucularına ardından tekrar sizin bilgisayarınıza döner.bence bilgisayarlar arası normal bir yerel ağ kurun.içiniz rahat etsin.
quote:
Orijinalden alıntı: cihanx
hamachi üzerinden aktarım kota kullanır.çünkü siz hamachiden dosya aktarırken,istek önce hamachi sunucularına ardından tekrar sizin bilgisayarınıza döner.bence bilgisayarlar arası normal bir yerel ağ kurun.içiniz rahat etsin.
evet sanırım haklısınız... ama hamachinin verinin aynı modemden gönderildiğini anlayıp kotayı etkilemeyecek kadar akıllı olmasını beklerdim.. bunu test etmenin bir yolu var mı acaba..
aslında basit olarak şöle bir yöntem uygulayablrsnz.modemler internetten veri transferi yaparken data ışıkları sabit durmaz,yanıp söner.bu internetten veri transferi oldğnu gösterir.interneti kullanmadğnzdan emin olduktan sonra,hamachiden bilgisayarlar arası data transferi yaparken,bu ışık sabitse sorun yok,ancak yanıp sönüyorsa interneti kullanıyorsunuz demektir.
quote:
Orijinalden alıntı: cihanx
aslında basit olarak şöle bir yöntem uygulayablrsnz.modemler internetten veri transferi yaparken data ışıkları sabit durmaz,yanıp söner.bu internetten veri transferi oldğnu gösterir.interneti kullanmadğnzdan emin olduktan sonra,hamachiden bilgisayarlar arası data transferi yaparken,bu ışık sabitse sorun yok,ancak yanıp sönüyorsa interneti kullanıyorsunuz demektir.
normal yerel ağda data transferi yaparken de deli gibi yanıp sönüyorlar zaten.. sanırım bunun tek yolu var.. bir gün boyunca hiç nete girmeyeceksin, hamachi üzerinden de atıyorum 100 mb sabit bir veri transferi yapacaksın.. ertesi gün de kota sorgulamadan bakacaksın günlük download a....
ama yine de hamachiden yapılan transfer kotadan yer gibi geliyor bana, bunların serverine gidip şifrelenip tünelden münelden geçiyor ya...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme