Şimdi Ara

AG SORUNU YARDIM LUTFEN!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SLM ARKADASLAR. ELIMDE 1 ADET SWITCH (8 LIK) VAR. DAHA ONCE 5 KISI BAGLANIYORDUK BI DE MODEM GIRIYORDU TOPLAM 6 PORTU DOLUYDU HICBIR SORUN YOKTU AMA 2 BILGISAYAR DAHA BAGLADIK HER DEFASINDA 1-2 BILGISAYAR AGA BAGLANAMIYOR. FISINI CEKIP TAKIYORUZ BU SEFER BASKA BILGISAYARLAR BAGLANAMAIYOR. AYNI ANDA BILGISAYARLARIN HEPSI AGDAN FAYDALANAMIYOR YANI. BILGISI OLAN PAYLASIRSA SEVINIRIM. SIMDIDEN TESEKKURLER...

• ARKADASLAR YOK MU BILGISI OLAN?????????
  • Ip cakismasi söz konusu olabilir.Ip ler ayni olmasin !!BUYUK IHTIMALLEDE SORUNUN BU !
  • ama tum bilgisayarlarda ip otomatikte
  • otomatik değil ipleri elle gireceksin. çoklu bilgisayarların olduğu yerlerde bu yöntem daha sağlıklı olur.
  • peki neye gore girecem bu ip leri?
  • DNS ADRESI DE MI GIRMEM GEREKIYOR? BILGISAYARLAR BIRBIRLERINI GORDU AMA INTERNETE GIREMIYOLAR. DNS ICIN NE YAZACAM BILMIYORUM??*
  • İp ler OTOMATİKde ise zaten bağlantı sakata gelir :) İP lerini sabitle bence DCHP nin sağladığı İP nin dısında başka İP kullan 10.0.0.2 den başla işte :D

DNS içinde 195.175.37.6 falan filan o şekil bi NO olcak
  • BU YAZDIGIN ADRESLERI NEYE GORE SOYLUYORSUN? MERAK ETTIM DE
  • Örnek olsun diye :)
  • ANLATAMADIM GALIBA. ISTEDIGIM HERHANGI BIR ADRESI VEREBILIRMIYIM?
  • 195.175.37.14
    195.175.37.69

Bunları kullananilirsin.
  • MESELA 111.22.211.5 ILE 111.22.211.54 GIREBILIRMIYIM? YANI BASTAKI SAYILARIN ONEMI YOK MU?
  • Arkadaşım internet kullanmıyorsanız sadece şu üç bölümü doldurun şu şekilde

IP ADRESİ: 190.190.2.3 (3 yerine herkeste farklı bir rakam gir 1-den 100 e kadar. 2 hariç)

ALT AĞ MASKESİ: 255.255.0.0 (zaten otomatik çıkar)

VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ: 190.190.2.2 (herkeste aynı olacak )
  • INTERNET KULLANIYORUZ. BEN SORUMU TAM ANLATAMIYORUM GALIBA ARKADASLAR. BEN BU ADRESLERE GIRILEN DEGERLERIN NEYE GORE YAZILDIGINI MERAK EDIYORUM. BU KONUDA BEN AYDINLATAN BIRI OLURSA SEVINIRIM. HERKESE IYI CALISMALAR.
  • YARDIMCI OLABILECEK ARKADAS YOK MU ACABA?
  • Yaw Adresleri kafana göre giriyosun , öyle bir şeye bağlı değil sadece bazı prensipler var .

mesela ağ geçidinin herkeste aynı olması gibi ve bide 255 den fazla numara veremezsin
  • İşte varsayılan ağ geçitindeki numaraya göre ip adresini veriyorsun
  • tesekkurler arkadaslar degerli fikirleriniz icin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.