SLM ARKADASLAR. ELIMDE 1 ADET SWITCH (8 LIK) VAR. DAHA ONCE 5 KISI BAGLANIYORDUK BI DE MODEM GIRIYORDU TOPLAM 6 PORTU DOLUYDU HICBIR SORUN YOKTU AMA 2 BILGISAYAR DAHA BAGLADIK HER DEFASINDA 1-2 BILGISAYAR AGA BAGLANAMIYOR. FISINI CEKIP TAKIYORUZ BU SEFER BASKA BILGISAYARLAR BAGLANAMAIYOR. AYNI ANDA BILGISAYARLARIN HEPSI AGDAN FAYDALANAMIYOR YANI. BILGISI OLAN PAYLASIRSA SEVINIRIM. SIMDIDEN TESEKKURLER...
ARKADASLAR YOK MU BILGISI OLAN?????????
Ip cakismasi söz konusu olabilir.Ip ler ayni olmasin !!BUYUK IHTIMALLEDE SORUNUN BU !
ama tum bilgisayarlarda ip otomatikte
otomatik değil ipleri elle gireceksin. çoklu bilgisayarların olduğu yerlerde bu yöntem daha sağlıklı olur.
peki neye gore girecem bu ip leri?
DNS ADRESI DE MI GIRMEM GEREKIYOR? BILGISAYARLAR BIRBIRLERINI GORDU AMA INTERNETE GIREMIYOLAR. DNS ICIN NE YAZACAM BILMIYORUM??*
İp ler OTOMATİKde ise zaten bağlantı sakata gelir :) İP lerini sabitle bence DCHP nin sağladığı İP nin dısında başka İP kullan 10.0.0.2 den başla işte :D
DNS içinde 195.175.37.6 falan filan o şekil bi NO olcak
BU YAZDIGIN ADRESLERI NEYE GORE SOYLUYORSUN? MERAK ETTIM DE
Örnek olsun diye :)
ANLATAMADIM GALIBA. ISTEDIGIM HERHANGI BIR ADRESI VEREBILIRMIYIM?
195.175.37.14 195.175.37.69
Bunları kullananilirsin.
MESELA 111.22.211.5 ILE 111.22.211.54 GIREBILIRMIYIM? YANI BASTAKI SAYILARIN ONEMI YOK MU?
Arkadaşım internet kullanmıyorsanız sadece şu üç bölümü doldurun şu şekilde
IP ADRESİ: 190.190.2.3 (3 yerine herkeste farklı bir rakam gir 1-den 100 e kadar. 2 hariç)
ALT AĞ MASKESİ: 255.255.0.0 (zaten otomatik çıkar)
VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ: 190.190.2.2 (herkeste aynı olacak )
INTERNET KULLANIYORUZ. BEN SORUMU TAM ANLATAMIYORUM GALIBA ARKADASLAR. BEN BU ADRESLERE GIRILEN DEGERLERIN NEYE GORE YAZILDIGINI MERAK EDIYORUM. BU KONUDA BEN AYDINLATAN BIRI OLURSA SEVINIRIM. HERKESE IYI CALISMALAR.
YARDIMCI OLABILECEK ARKADAS YOK MU ACABA?
Yaw Adresleri kafana göre giriyosun , öyle bir şeye bağlı değil sadece bazı prensipler var .
mesela ağ geçidinin herkeste aynı olması gibi ve bide 255 den fazla numara veremezsin
İşte varsayılan ağ geçitindeki numaraya göre ip adresini veriyorsun
tesekkurler arkadaslar degerli fikirleriniz icin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme