Şimdi Ara

Ağırlık çalışırken tansiyon düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eskiden vücudum hiçbir şey çalışmadan da gayet fit durumdaydı. Ama son 1 senedir bazı ailevi sebeplerden dolayı dışarı çıkmıyorum ve fast food ile besleniyorum. Gerçi biceps ve tricepslerim hala fena durumda değil ancak fast food'dan dolayı biraz göbek oldu. Oturduğum sitenin spor salonuna gitmeye başladım. Ama şöyle bi sorun var. Biceps uzatma-kalınlaştırma, triceps ve karın kasları için kendime bir çalışma programı ayarladım. Her şey iyi güzel ama çalıştığımda her çekmede/kaldırmada sert şekilde nefes veriyorum, her itmede nefes alıyorum. Zaten her yerde de böyle tavsiye ediliyor. Fakat ben mi hızlı yapıyorum bilmiyorum ama 5-6. kaldırıştan sonra derin nefes alıp vermem sebebiyle tansiyonum düşüyor ve başım dönüyor. Her setten sonra bir miktar su da içiyorum dinlenme aralarında. Çokta hızlı yaptığım söylenemez aslında. Dumbell ile 1 kaldırma ve indirme yaklaşık 2 saniye sürüyor. Bunun için tavsiyeniz nedir ? Nefes tutmanın zararlı olduğunu biliyorum ama öyle daha rahat yapıyor gibiyim. Gerçi bu sefer de set bittiği zaman nefes nefese kalıp kalp çarpıntısı oluşuyor haliyle.

Bu arada herhangi bir sağlık sorunum da yok.

Çalışma programım (hareketleri Ali Maosai'nin videolarından öğrendim isimlerini bilmiyorum);

Haftada 3 gün çalışma 1 gün dinlenme (2 gün 7,5 kg 1 gün 5 kg ile), 1 gün çalışma 2 gün (5 kg ile) dinlenme şeklinde.

3x10-12 biceps
    3x10-12 triceps
    3x10-12 omuzlar için
    3x10-12 kanatlar için

Beslenme; çok fazla dikkat etmiyorum. Metabolizması hızlı bir insanım. Son zamanlarda fast food'u bıraktım ve kendime ton balıklı bol yeşillikli salata yapıyorum. Et yemeyi ihmal etmiyorum ve sabah kahvaltımı 3 ya da 4 az haşlanmış yumurtayla yapıyorum.

Bazı günler kendimi yorulmamış hissediyorsam iyice kollarımı yorana kadar devam ediyorum. Kollarım öyle bir şişiyor ki, biceps ve üst kol kaslarımın şişmesi sebebiyle eklem yerimde bir boşluk oluyor ve bitirdikten yaklaşık 30-40 dakika kadar da öyle kalıyor :)

Tavsiyeleriniz olursa memnuniyetle dikkate alacağım.

• spor öncesi şekerli şeyler tükettiysen , spor yaptığın alan havasızsa , ağır kilolarda çalışıyorsan , hareketi yaparken nefesini tutuyorsan normaldir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek Tansiyon
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.