Arkadaşlar merhaba MSI 970A-G45 anakartım var bir adet ssd bağlı windowsta onda yüklü onun dısında 500 gb 2.5' bi hdd var 3. olarak wd 320 gb takıyorum pc ahci modundayken görünmüyor aslında görünüyor ama var olan disk başlatılamadı hatası veriyor ve görünmüyor. ide moda alınca görünüyor ancak ide modda ssd'nin performansı düşüyor.. bunu nasıl göstertebilirim depo olarak kullanacağım? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimeofBesiktas -- 25 Kasım 2020; 4:16:44 > |
AHCİ moda alınca hdd görünmüyor yardım!
-
-
normal windowsu aç öbür hddyi biçimlendir sağtuş yaparak yada disk yönetiminden yap
-
quote:
Orijinalden alıntı: tundra202006normal windowsu aç öbür hddyi biçimlendir sağtuş yaparak yada disk yönetiminden yap
var olan disk başlatılamadı diyor disk yöneticisinde.
-
yokmu koskoca forumda yardım edicek kmse
-
Disk ide modu ile windowslanmıştır. Ahçı desteği yoktur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sizin problem bios ayarlarında ahci ide/sata mod ayarlarından kaynaklı olabilir mi?
Bios modeline göre değişmekle birlikte ahci veya enhanced modda bir de sata, pata, sata+pata seçenekleri olması gerekir ve sata diskler için bu ayarın da "sata" veya "s+ata" olması gerekir.bios ayarlarını kurcalarken default ayarlara yüklediyseniz "pata" veya "p+ata" ya geçmiş olabilir. Bu mod eski tip ide hardiskleri içindir.
Sata diskler için
Bios ayarlarında
AHCI veya Enhanced
----Bu modun altında da "S+ata" veya "Sata" mod seçilmeli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 8 Aralık 2020; 21:36:55 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X