Şimdi Ara

ailem sürekli sinirli olduğumu söylüyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşım 19 ankaralıyım ankarada yaşıyorum.lise 4 sene zor geçti ilk seneleri evde çok ağlamışlığım var şerefsizin bol olduğu bi okuldaydım.(Bilen bilir meslek)

diğer 3 sene okul başarım dan dolayı daha az sorun yaşadım.ama işte lise 1 de babam eve geldiğinde döverdi yoksen böylesin şöylesin yolda boynun eğri vb sen yanlış düşünüyorsun hep tarzı konuşulurdu.yaşım 19 oldu üniversiteye hazırlanıyorum(19 a 4 ayım var.) her gün her akşam beni eleştiriyor ailem sen sinirlisin şöylesin vb tarzında ben kimseyi rahatsız edecek adam değilim yada öyle sinirli bi insan değilim sabırlı birisiyim fakat ailem sürekli sinirli olduğumu söylüyor örneğin ben babamın yanına gelip arabayı yıkayabileceğim bir yer varmı bahçeye kullandığımız su ile arabayı yıkayabilirmiyim diye konuyu açıyorum sen çok gerginsin o olurmu hiç kimse kullanmıyor sen niye kullanacaksın o çeşmeyi kullanamazsın.sen herşeyi parayla çözmek istiyorsun herşey manevi yolla çözemen bişi yapaman sen dedi.arabayı kendimizin yıkayabildiği yerler var öyle bir yer biliyormusun diye sordum babama oda herşeyi para ilemi çözecen şöylede böylede tarzı konuştu.

bir kaç gün önce anjiyo oldu stemp takıldı.3 gündür ilaç alıyor diye laf etmiyordum fakat normal konuşamıyorum babamla arabayla bi yere gideceğimiz zaman bi araba konusu açıyorum yada başka bir konu bi ton laf yiyorum.sonra gitceğimiz yere varınca sen çok sinirlisin sen gerginsin herkesi mutsuz ediyorsun beni rezil ediyorsun senden adam olmaz diyor.

7 yaşımdan beri babamdan dayak ve laf yiyorum 17 yaşımdan beri psikolojik destek görüyorum.eskiden konuşmalarımız 5-6 saat hakaret dayak ile geçerdi artık o kadar değil.ama dedem güle ne zaman gitsek herkes yemek yerken vururdu ağzıma sen kalk derdi.

tipi bozuk bi adam değilim babamdır diye laf etmedim evde olmadığı zaman küfür ettim.

sizce ne yapayım üniversite hayal mı benim için ? akrabalarım beni sözde çok severler saygılı çocuk derler avrupadan şimdiye kadar 100 tane telefon getirmişlerdir. bir tane telefon gelmedi elime benim vermelerinede gerek yok ama ne bi telefonla ararlar nede yani avrupadan türkiyeye geldiklerinde hep tatile giderler türkiyedeki çoğu akrabamı götürdüler beni bi kere götürmediler.

akrabalarım ile görüşmeyeceğim ilerde ama oda doğru değil diyecemde onlarda görüşmeyi istemiyorlar bi dedem sever beni geri kalan akrabalarım pek iyi davranmaz.

evi terket edersem hayatım askeri ücretle geçinen birisi olacağım.programlamaya bilgim var 6 ay web tasarımcıda çalıştım paramı babama verdim 2 sene daha çalışırsam belki 2-3 bin tl kazanabilirim çünki hem bölümünü bitirdim hemde 2 senelik üniyi açıktan okurum diyorum sizce başarabilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syndicatedynamics -- 25 Ocak 2015; 15:50:15 >

• Sen ben misin?

Gerçekten okurken bu yazıyı ben mi yazdım dedim. Sorunlarımızın kökleri aynı sana tavsiyem sevdiğin şeyin peşinden git. Çünkü şimdi gitmezsen bir süre sonra çok geç olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okudum lan :S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem böyle bir baban var 6 ay da kazandığın parayı neden adamın eline gidip veriyorsun? benim annem ve babam ben 8 yaşındayken boşandılar şimdi yaşım 21. ben 8 yaşında iken 17 yaşında abim vardı babam ona şiddet uygular döverdi. sana babanın yaptığı gibi. valla bilmiyorum annem babam boşanmasa idi bana babam el kaldırmaya kalksa idi heralde 17-18 yaşından sonra o eli indirirdim. 19 yaşına gelmişsin artık dayak yememelisin bence kardeşim.

gelelim 2. soruna çalışarak kendine bakabilirmisin olayı valla insan var limon satar simit satar aç kalmaz insan var ne kadar parası olsa da ayaklarının üstünde duramaz. eğer 1. tip de insansan ve sıkıntıların artık katlanamayacak düzeyde ise evden ayrılabilirsin.

kalıcak yerin yok ise mesela bekçilik yada güvenlik gibi işler var gece sana kalman için yer verirler üstüne de maaşını verirler ben olsam bunları aramaya başlardım şimdiden hem kira falan vermemiş olursun.

bir yol daha var üniversite okursun burs ve yurt başvurusu yaparsın burs çıkmazsa kredi alırsın ayda 330 lira bir de yurtta kalırsın ayda 100 tl falan heralde devlet yurtları. devlet yurdu olmazsa cemaat yurtlarında gerekirse bedava bile kalabilirsin durumunu anlatınca. cemaatte kal onlardan davran ama seni kullanmaya başladıkları an hayır demesini bil tabi.

umarım senin için herşey hayırlı ve kolay olur.

• Evden ayrıl demeyeceğim baban sana böyle davrandığına göre altt yatan bir sebep vardır senden kaynaklı olmasa bile babanın psikolojisi ile ilgili bir sorun olabilir.Bence babanla ikiniz bir yerde bağırmadan bu konuyu konuşun .Konuşmadan önce birbirinize bağırmayacağınıza söz verin o size laf sokmaya felan başlarsa yanından bir şey demeden kalkıp gidin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.