Bildirim
Aino mu Vivaz mı?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
açıkcası telefondan ne beklediğinizi yazmamışsınız.Aino kullanıcısı olarak şöyle söyleyeyim:
Müzik konusunda aino fotoğraf ve video konusunda vivaz önde olacaktır fakat fotoğraftaki fark müzikteki kadar kocaman olmayacaktadır.Ayrıca vivazın menülerinde symbiandan gelen bir yavaşlık hakim fakat medya menüsünde daha hızlıymış gibi geldi bana vivaz.
Vivazda resisitive (basınçla algılayan) ainoda capasitive (dokunmanız yeterli) ekran var fakat bildiğiniz gibi ainno tam dokunmatik bir telefon değil sadece kapak kapatıldığında ve bazı java uygulamalarda dokunmatik (opera mini ve bazı oyunlar).Kapasitif ekran olmasında rağmen dokunmatiği muhteşem değil bu arada yanlış anlaşılmasın kapak kapatıldığında çıkan medya menüsünde hiç bir sorunla karşılaşmadım mükemmel diyebilirim fakat operayla internette gezinirken zorluklar yaşayabiliyorsunuz (mesela forumlarda dolaşırken 1. sayfadan 2. sayfaya geçmek istiyosunuz onun haricinda sitelerde dolanırken sorun yok).Sonuç olarak ekran kalibrasyonu ile küçük bir sıkıntı var ama bu haliyle bile kapasitifi resisitive tercih ederim.
Müziği yukarıda belirttiğim gibi clear audo sayesinde aino müthiş.Akustik ve mdr-ex300sl ikilisiyle tam bir müzik keyfi yaşıyorsunuz (bunu kolay kolay demem evimde w810 w850 w890 ve w995 var )Vivazda bunu yaşayamazsanız.Ayrıca aino mh100 bluetooth kulaklıkla geliyor.Kablolu halde dinleyince ses yüksekliği ve kalitesi artıyor fakat kablosuz özgürlük için buna değer (yanlış anlaşılmasın bluetoothlu halinde piyasdaki bir çok mp3 playerden güzel çalar).Vivazın buna karşılık direk 3.5mm jack girişi var.
Fotoya gelince ainonun kamerası gayet iyi fakat çekim yaparken titrek bir elinizin olmaması lazım.Vivazda böyle bir sorun olmaz tahminimce çünki görüntü dengeleyici var.Video konusunda karşılaştırmaya gerek yok vivaz açık ara önde görünüyor.
İşletim sistemi olarak aino java vivaz symbian.Eğer facebooktan video izleyeceğim diyorsanız ainoyu unutun.Şuan için ainoda facebook video izlenmiyor.Bolt browser sayesinde youtube google video metacafe gibi video paylaşım sitelerinden sitelerden ve bazı haber sitelerinden video izleyebiliyorsunuz.Vivazda skfire browser ile alayına gidersiniz
Tasarıma gelince bence aino eziyor ben beyazını kullanıyorum açıkcası hemen fark ediliyor, vivazın görüntü olarak o kadar güzel görüneceğini sanmıyorum.
Özel bir sorunuz olursa cevaplarım.Yardımcı olmuşumdur inşallah
-
teşekkürler müzik konusu önemli olan benim için birde kutu içeriği daha zengin ainoda fakat face den video izleme olayı aşılabilecek bir durummu ilerleyen zamanlarda 1 ay içinde 2 sinden birini almak zorundayım birde x6 ya bakmıştım fakat görünüm ve kapasitif ekran dışında 5800 la aynı özelliklere sahip en mantıklısı şu an için aino gibi birde gelen kulaklık bluetooth aparatını kullanmadan direk telefona takılabilir bir yapıdamı? -
tabiki vivaz :) ama symbian versiyonu hiç hoşuma gitmiyr satio.yu incelemiştim keske wm olsaydı :)) -
Biraz daha beklemelisin bence. -
quote:
Orijinalden alıntı: cyclone__
teşekkürler müzik konusu önemli olan benim için birde kutu içeriği daha zengin ainoda fakat face den video izleme olayı aşılabilecek bir durummu ilerleyen zamanlarda 1 ay içinde 2 sinden birini almak zorundayım birde x6 ya bakmıştım fakat görünüm ve kapasitif ekran dışında 5800 la aynı özelliklere sahip en mantıklısı şu an için aino gibi birde gelen kulaklık bluetooth aparatını kullanmadan direk telefona takılabilir bir yapıdamı?
Facebook video olayı aşılırmı bilmiyorum hergün yeni bir şey çıkıyor ben umutluyum :) yanında gelen kulaklı tabiki başka şeylerdede kullanabiliyorsunuz ucu 3.5mm dolayısıyla bluetooth aparatada istediğiniz kulaklığı takabiliyorsunuz.Ayrıca bluetooth kulaklığı sarj etmek için masaüstü standına mahkum değilsiniz sarj aletinin sağ dişine oturttuğunuz zaman sarj oluyor :)
Edit:kulaklığı direk telefona takamıyorsunuz.piyasada 5tl ye satılan bi kablo var onunla telefona takılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus88 -- 23 Mayıs 2010; 22:57:57 >
-
Vivaz diyorum. Işletim sistemi olmayan telefon benim için baştan kaybetmiştir. -
aino beyaz kullanıyorum. dun satılık ilanı bile verdim. tasarım beni ilk feth eden özellikti ama işletim çok yavas geldi. kamera resim vs guzel lakin sistemin yavaslıgı beni çileden çıkarmak uzere. w810i vardı. yine ona donecegim sanırım. -
Vivaz -
yha arkadaşlar bnde vivaz ve aino arasında kaldım.. aino da 3.5 jack girişi olmadığı için kulaklık bozulursa kablolu kulaklık bulabilr miyim? (çok para vermek istemiyorum) müzik 2 telefon arasında çok farkeder mi? ve işlemcisi yavaş diolar... sizce ne almalıyım ??? -
SE Vivaz. -
Vivaz tabiki -
quote:
Orijinalden alıntı: uurhan
yha arkadaşlar bnde vivaz ve aino arasında kaldım.. aino da 3.5 jack girişi olmadığı için kulaklık bozulursa kablolu kulaklık bulabilr miyim? (çok para vermek istemiyorum) müzik 2 telefon arasında çok farkeder mi? ve işlemcisi yavaş diolar... sizce ne almalıyım ???
walkman telefonların kulaklık kısmı ortadan ayrılabilir yapıdadır.orada 3.5mm yuvası vardır.o kabloyla ainoya kulaklık bağlayabilirsin.kablo her telefoncuda vardır.tekrar söylüyorum müzik kalitesinde aino ile vivaz yakın falan olmaz.aino 2ye katlar. -
VİVAZ DAHA İYİ BİR TERCİH OLUR -
yalnız ainoda 3.5 mm yuvası yok vivazda var...quote:
Orijinalden alıntı: yunus88
quote:
Orijinalden alıntı: uurhan
yha arkadaşlar bnde vivaz ve aino arasında kaldım.. aino da 3.5 jack girişi olmadığı için kulaklık bozulursa kablolu kulaklık bulabilr miyim? (çok para vermek istemiyorum) müzik 2 telefon arasında çok farkeder mi? ve işlemcisi yavaş diolar... sizce ne almalıyım ???
walkman telefonların kulaklık kısmı ortadan ayrılabilir yapıdadır.orada 3.5mm yuvası vardır.o kabloyla ainoya kulaklık bağlayabilirsin.kablo her telefoncuda vardır.tekrar söylüyorum müzik kalitesinde aino ile vivaz yakın falan olmaz.aino 2ye katlar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X