Şimdi Ara

Airbag açılmadı, Ford kusuru kabul etmiyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
3
Favori
14.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun. Bu kazada airbaglarin açılmaması gibi bir durum olamaz, olması da imkansız. Bir tanıdık qashqai ile araba sürmeyi öğrenirken ufak bir kaza yaptı ön tampon filan düştü iki airbagte açıldı araçta. 2011 model filandı araçta.

• Geçmiş olsun. Konuda göremedim ama arabanın airbaglerinin eski takatalardan olma ihtimali var mı? Hani şu eskiden toyotada filan bolca olup sürekli geri çağırmalara filan sebep olan marka.

Bu arada bu focus 2,5 en olmuş dediğim focustu. 3,5lar filan da güzeldi ama bundaki sürüş hissiyatı ayrıydı.

• cormen kullanıcısına yanıt

Birader arabayı görmüyor musun nasıl gereklilik olmamış olabilir? Güvenlik ekipmanı bu, "Aa bu kazada emniyet kemerleri takılıysa sıkıntı olmaz ya hava yastıklarını açmayalım boşa masraf çıkmasın" diye hesap mı yapacak arabanın beyni?

• Araç 12 yaşına geliyor. Hava yastıklarının ömrü kaç yıl aracın ömrü kaç yıl. 20 yaşında ki aracında ağabey bak hava yastığı var diyen adam dolu memleket. Sıfır aracında airbg patlamayan araç gördüm. Sanıldığı üzere airbag patlamaması çok çok düşük ihtimal değil. Sadece düşük ihtimal belki %1 filandır. Ancak yıllar geçtikçe bu oran yükselir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben sero -- 12 Ağustos 2021; 22:59:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Geçmiş olsun. Konuda göremedim ama arabanın airbaglerinin eski takatalardan olma ihtimali var mı? Hani şu eskiden toyotada filan bolca olup sürekli geri çağırmalara filan sebep olan marka.

Bu arada bu focus 2,5 en olmuş dediğim focustu. 3,5lar filan da güzeldi ama bundaki sürüş hissiyatı ayrıydı.

Teşekkürler hocam, hangi marka bilmiyorum ancak torpidodaki hava yastığının fotoğrafı bu, belki anlaşılır hangi marka olduğu.

Airbag açılmadı, Ford kusuru kabul etmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben sero

Araç 12 yaşına geliyor. Hava yastıklarının ömrü kaç yıl aracın ömrü kaç yıl. 20 yaşında ki aracında ağabey bak hava yastığı var diyen adam dolu memleket. Sıfır aracında airbg patlamayan araç gördüm. Sanıldığı üzere airbag patlamaması çok çok düşük ihtimal değil. Sadece düşük ihtimal belki %1 filandır. Ancak yıllar geçtikçe bu oran yükselir.

Hayır hocam araç 9,5 yaşında, en kötü ihtimalle 10 yıllık diye iddia edilen ömrü bile tamamlamamış. Kaldı ki firma bile zaman açısından bir argüman öne sürmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeryasin -- 12 Ağustos 2021; 23:2:37 >
  • Sürecin sonunu getirirsin inş tut bi avukat ya da sen bilirsin bir şekilde bu davayı kazanırsın gibime geliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

Ben de onu diyorum zaten, iyi bir araç "kazada" motoru bırakır ve dağılır ama yetkili servisin iddia ettiği üzere hava yastığını açmayacak kadar ufak dokunuşlarda araç ön tarafı böyle dağıtıyorsa o hava yastığından bile beter bir durumdur diyorum. Servis kıvırmaya çalışırken daha da rezil etmiş kendini.

• quote:

Orijinalden alıntı: zerenerhan

Sürecin sonunu getirirsin inş tut bi avukat ya da sen bilirsin bir şekilde bu davayı kazanırsın gibime geliyor.

İnşallah hocam, zaten burada konu açmamın sebebi de hem arkadaşlarımızın görüşlerini almak hem de varsa tecrübeleri öğrenmek. Ayrıca belki de gelecekteki benzer konulara da ışık tutar, örnek olur. Haklıysak da haksızsak da öğreniriz, hepimiz öğreniriz. Amacım taraftar toplamak değil, bilgi ve fikir paylaşımı yapmak.

• omeryasin O kullanıcısına yanıt
    Sigortacınla konuş onlar iyi yönlendiriyorlar veya direkt hukuki destek dahi sağlayabilir

• Father Torque kullanıcısına yanıt

Ok anlaştık

• Airbagler ömürlük değildir. 10 yıl kontrol süresidir, 15 yılda ise değişmesi gerekir. Her yıl açılma ihtimalleri düşer. Dolayısı ile 10 yıllık arabanızda daha önce kaç kere airbag kontrolü yaptırdınız. Gerçi yetkili servise böyle bir kontrol için gitseniz zaten yok derler muhtemelen, o ayrı bir konu.

Geçmiş olsun cana geleceğine mala gelmiş.

• Lütfen mesajı süreç içerisinde güncellemeyi unutmayın. Bence mahkeme açmalısınız.

• Önce yazmak istemedim ama sonrasında dayanamadım.
    Boşuna uğraşıp sinirlerinizi yıpratmayın, Ford yerine sigortanın üzerine gidin ki en azından maddi kayıplarınız azalsın.
    Maalesef gelişmiş ülke vatandaşı değiliz, ne bindiğiniz aracı satan üreticiye ne sürdüğünüz yolu yapana ne de böyle bir kazaya sebebiyet verene sorumluluk yükleyecek bir sistem yok bizde.
    Sistemimiz ancak maddi ve bedeni hasarların karşılanması üzerine kurulu olup bunlar dahi hiç bir durumda tamamen karşılanmaz, mutlaka mağdur daha da mağdur edilir.
    manevi tazminatlar, üretici sorumlulukları vs. kavramların işlenmesine daha çoook var bizde
    Ama bu işle sonuna kadar uğraşırsanız bir şeyler elde edemeseniz bile “helal olsun adama hakkının peşinden gitti” derim.
    Kolaylıklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 13 Ağustos 2021; 0:16:48 >
  • Uğraşma, bir şey çıkmaz, koskoca Ford'a karşı kazanamazsın gibi yorumları kafana takma. Birkaç yıl uğraştırırlar ama sonunda kazanırsın. Tabi dinsizin hakkından imansız gelir derler. Dosyaya koymak, elini güçlendirmek için ne kadar delil bulabiliyorsan bul. Bir şey bilmiyorsan da bir avukata danış ne yapman gerektiğini. Onların başından kaç tane böyle şey geçmiştir.

Yukarıdaki mesajlar arasından birine de ayrı bir sinirlendim. Boş boş konuşmuş. Böyle bir şey kabul edilemez. Canımızı emanet ediyoruz bu arabalara. Ne demek açılmadı. Yok 10 sene geçmiş de falan da. Ee ne olmuş yani? Sonuçta tam olarak şu tarihte bakım yaptırmanız gerekir diye bir şey yok diye biliyorum. Belki kazadan bir gün sonra gidip bakımını yaptıracaktın. Ki zaten tam 10 yıl da olmamış dediğine göre.

Geçmiş olsun. Peşine düşün ama şunu bilin ki bu süreç uzun bir süreç. Bazen umutsuzluğa kapılıp boşuna uğraştığınızı düşünecek hale gelebilirsiniz ama bırakmayın.

• omeryasin O kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Örneğin ben başımı vurmadım ama yan koltuktaki eşim başını yan taraflara çarptı

O zaman açılması gerekiyormuş. Geçmiş olsun tekrardan.

• Çok geçmiş olsun kazadan sağ salim kurtulmanız şans eseri olmuş. Allah bir daha kaza bela göstermesin inşallah.

Arabaya gelince fotoğrafta tam önden tampon boyunca darbe aldığı ve darbenin şasiye kadar ulaşıp ön alanın katlandığı gözüküyor. Darbe sensörleri genelde tamponun hemen arkasında olur. Şasiye kadar bir darbe aldığında bu sensörlerin tetiklenmemesi mümkün değil.

Sensörler tetiklendi ve hava yastıkları açılmadıysa daha önceden bir kaza geçirip hava yastığı patlamış ve yenisi ile değişim yapılmamış yani aracın ecu'su kandırılmış olabilir.

Böyle bir durumun olmadığından eminseniz aracın güvenlik ekipmanı çalışmamış yani görevini yapmamış demektir.

Bu aşamadan sonra iş hukuki boyuta taşındığı için ahkam kesecek durumda değilim ancak satılırken belirtilen bir özelliğin olmaması gizli ayıp kapsamına girebilir mi acaba diye aklıma geliyor.

Bence bu aşamadan sonra yapabileceğiniz tek şey emsal davaları inceleyip iyi bir avukat bulmak olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

"Ford beni arayarak "yaptığınız kaza sonucu hava yastıklarının açılmaması normal, yeterli ivme oluşmamış" dedi. "

Adamlar zaten cevabını vermiş daha ne isyan ediyorsunuz anlamıyorum . Belki hava yastıkları açılsa daha ciddi hasarlar alabilirdiniz. Geçmiş olsun kimseye bir şey olmamış araç görevini yapmış. Daha da olayın üstüne gitmeyin . Davayı kazanma şansınız da düşük zaten .

Edit : hadi diyelim Ford yalan söylüyor pek ihtimal vermiyorum ama şunu da göz ardında bırakmayın bir araçın ortalama airbag ömrü 10 yıldır. Bu kadar eski araçlarda airbaglere kesinlikle baktirılmasını öneriyorum ki böyle durumlar yaşanmasın .

Ulan oksijen israfı Ford herhalde öyle cevap verecek suç bende der mi. Az kafan basıyorsa şu fotoğrafa bakıp kendin cevap ver bu hasarı oluşturacak ivme yeterli mi değil mi diye. Dediğim gibi ama kafan basıyorsa

• Çok geçmiş olsun. En başından beri takip ediyorum yazmayacaktım ama bu araç airbag açmayı neden gerek görmedi mutlaka mahkeme yoluyla araştırılıp bir raporla dökülmesi gerekiyor.

• Bence mahkeme lik bir durum olmuş güvenlik kusuru olduğunu görmemek elde değil
    Hayat gibi mühim konularda şakası olmaz
    Zaten hayatını koruyacak şey bu durumda emniyet kemeri ve hava yastıkları

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.