Merhaba arkadaşlar. Şimdi benim masaüstü bilgisayarımda airties marka modemin rt103 modeli var. 3 ay önce bilgisayarımda bazı değişiklikler yaptım, yeni işlemci aldım (AMD), ekran kartı (Nvdia) gibi. Bu donanımları hallettikten sonra ben bilgisayarımdan -sürekli olmasada- mavi ekran hatası almaya başladım. Şöyle anlatayım;
- Donanımları aldığım yere götürüyordum ilk zamanlar, sadece format atıyorlardı ve bana 'virüs girmiş ve sistemi çökertmiş' diyorlardı. Kullandığım anti-virüs programı olduğu halde gene o mavi ekran hatası çıktı.
- Bilgisayara takılan yeni donanımlar sonucu olabilir dediler. DVD RW+ almıştım onu bi süre kaldırdım gene aynı hata.
- Geçen gün gene o olay oldu. Ve anladım ki modemin fişini takıp çıkartmakla olduğunu sanırım anladım. çünkü güç kaynağının fişi ve diğer fişler tek bi kablo üzerinde sürekli prizde sadece 3'lü fişe hopörlörlerin fişini ve modeminkini takıp çıkarıyodum. Acaba sizin bi bilginiz varmı böyle olayların çözümü hakkında. Çünkü artık dayanamıyorum. yeni bi modemmi alsam yoksa donanımları mı değiştirmeliyim.
Saygılar...
Güzel kardeşim modem vermez bu hatayı, bize mavi ekran da çıkan hata kodunu verebilirsen yardımcı oluruz sana genellikle hdd,ram gibi parçalar mavi ekrana veriyor donanımsal bir sorun mavi ekran fakat yazılımsal olarak da çıkabiliyor.
peki işlemci yeteri kadar soğutulamazsa gene mavi ekran çıkarmı?
Bilgisayarım > Sağ klik > Özellikler > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma altındaki Ayarlara tıklayın.Sistem hatası bölümünde "Otomatik olarak yeniden başlat" seçeneğinin yanındaki çentiği kaldırın.
bu şekilde hata kodunu kaydedebilirsin ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır...
çok sağol dan-ger kardeşim. çok işime yarayacak ve sorunun nedenini daha ne bi şekilde öğrenebilcem