arkadaslar elimde bir adet rt-211 model wireless modem var ben bu modemi turkiyeden aldim ama su an rusyadayim burdaki adsl hattimda kullanmak istiyorun butun ayarlar normal internete baglanabiliyor ama MSN bi turlu baglanamadim o kadar cok arama yaptimki ama hic bir cozum bulamadim verilen aciklamalarda firewall ve anti virusten kaynaklandigini soluyorlar ama hic bir ise yaramiyor firmwareini guncelleyelemiyorum bir turlu arkadaslar yardim edin DNS ayarlarinin firmwarede tr icin yapilmis oldugu ve bole kayitli oldugu degistirilemeyecegini yaziyor bu sorunu nasil cozebilirim ???
TTnet DNS lerini yurtdışından da kullanabileceğinizi düşünüyorum, tabi TTnet bu sunuculara yurtdışı erişimi kapatmadıysa ki bana oldukça mantıksız geldi. İnternet sitelerini görüntüleyebiliyorsanız DNS'te bir problem olmaması gerekiyor.
Maalesef Airties'ta böyle bir problem var. Silinmeyen TTnet DNS ayarlarını modem kapanmadığı sürece değiştirebiliyorsunuz. Modem kapandıktan sonra TTnet ayarları geri geliyor. Gerçi bazı arkadaşlar kalıcı olarak değiştrebildiklerini yazmışlar, denemedim, bilmiyorum, muhtemelen doğrudur.
Modem arayüzünde kendi DNS adresini girebirebilieceğiniz 3.sunucu seçeneği olması gerekiyor. Oraya 208.67.222.222 yazarsanız TTnet DNSleri yüzünden bağlanamıyor olsanız bile bu sunucuya DNS sorgulaması yapabileceksiniz.
Kolay gelsin.
ilgin icin sagol ancak sole bi problem var dun gece bi cok ugrastan sonra buradaki dns leri goirmeyi basardim ancak msn ile ilgili hata aliyorum ve hic bir sekilde baglanmiyor bi cok forumu arastirmama ragmen hic bir cozum yolu bulamadim ... msn ile ilgili nasil bir problem olabilir ???
Rusya için olan firmware' ı yüklemeyi denediniz mi?
Rica ederim.
Zaten internet sitelerine girebiliyorsanız DNS'te problem olmaması gerekiyor. Benim de aklıma MSN'i bilgisayarınızda engelleyen bir yazılım olabiliceği geldi. Gerçi siz de hep aynı sonuca ulaşmıssınız. Bulunduğunuz ağda MSN erişimi engellenmiş olabilir mi? Ama modem taktığınıza göre herhangi bir ağda değilsiniz tabi.
Sayın Darkwinter'ın dediği gibi varsa Rusya firmware yükleyin. Gerçi problemin bundan dolayı olacağını pek zannetmiyorum.
Sonuç olarak ben sisteminizde kurulu firewall türü yazılımlardan dolayı olduğunu düşünüyorum.
MSN'e bağlanırken aldığınız hata kodunu araştırmayı denediniz mi?
denedim arkadaslar rusya icin olan firmware ide denedim ama basarili olamadim onu bir turlu yuklemiyor dedigin gibi firewall kapattim antivirus kapattim ulusal olan bir firemware yukledim modeme hata kodlarini arastirdim hepsinde a firewall yada nati viris yazilimindan olabilecegi soyleniyor ama her sey devre disi bir turlu olmuyor ne yapacagimida anlayabilmis degilim arkadaslar dns ler normal diger unusrlarda normal ama bir turlu girmiyor 8100036 hata kodu var surekli
Modem üzerindeki dns adreslerini tamamiyle Rusya'daki dsl bağlantısı operatöründen almış bulunmaktadır. Onun içindir TTNET dns adreslerini kullanılması söz konusu olamaz. Sorun bana göre aşağıdaki nedenlerden kaynaklanmış olabilir.
- Kullandığınız bilgisayarınızın bölge ve dil ayarlarından kaynaklı olabilir.
- Modemin firmwarenindeki bir bugdan kaynaklanabilir.
- isp protokol türünde PPPOA veya PPPOE vede MTU size değerleri VPI /VCI değerlerinden de kaynaklanabilir.
Tavsiyem eğer laptop kullanıyorsanız bilgisayarınızı başka bir adsl modeme bağlayıp deneyiniz eğer problem yoksa Airties ı arayın çözüm önerisi getirsin getirmezlerse de bence airties yerine başka marka seçiniz.