Şimdi Ara

Akaryakıt Istasyon Plaka Sorgulama-NEREDEN,NEZAMAN,NEKADAR yakıt aldık görebilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merak edenler ya da bilmeyenler için ufak bir tüyo.. Tanıdığınız bir akaryakıt istasyonuna gidip oradaki görevliye plakamı sorgular mısınız bir yıldır nekadar yakıt almışım diye sorarsanız size;

son 1 sene içerisinde, nekadar fiyata, nekadar litre, hangi gün ve hangi istasyondan akaryakıt aldığınızın dökümünü çıkarabilirler..

Daha çok filo ve şirketler için işe yarayan bir özellik olup kendi özel ihtiyaçlarınız için de kullanabilirsiniz..

Mesela ben kendi plakamı tanıdığım bir istasyonda okuttum ve 01.01.2009 tarihinden buyana 3.700 tllik benzin aldığımı öğrendim.. Nerede aldığınız (şehir-istasyon) bile gözükmekte.. Bildiğim kadarıyla bütün istasyonlar tek bir çatı altında birleştirildi (merkez bankası gibi düşünün)..

Çok yararlı bir özellik olmasının yanında bu sayede çok magazinsel araştırmalar bile yapabilirsiniz.. Mesela merak ettiğiniz bir plakayı tanıdığınız bir istasyonda sorgulatıp son 1 ay içerisinde nerelere gitmiş, nerelerden yakıt almış, nekadar litre nekadar fiyata yakıt almış öğrenebilirsiniz tamamen hayalgücünüze kalmış.

--Oğlunuz ya da kızınız üniversitede okuyor şehir dışında kendisinin nekadar yakıt aldığını nezaman aldığını tek tek öğrenebilirsiniz..
    --Arkadaşınızın, eşinizin, sevdiklerinizin, merak ettiklerinizin, satın almak istediğiniz ve plakasını bildiğiniz araçların.. Örnekler çoğaltılabilir.. Umarım işinize yarar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 27 Haziran 2010; 2:47:08 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akaryakıt İstasyonu Plaka Sorgulama: Yakıt Bilgilerini Kolayca Öğrenin

Akaryakıt Fişi Sorgulama

Yakıt istasyonundan ayrıldıktan sonra fişinizi kaybettiyseniz veya yakıt bilgilerinizi kontrol etmek istiyorsanız, plaka sorgulama özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik sayesinde, aracınızın plakasını kullanarak geçmiş yakıt işlemlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Akaryakıt Plaka Sorgulama

Akaryakıt plaka sorgulaması yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. İlgili akaryakıt şirketinin web sitesine gidin.
    2. "Plaka Sorgulama" veya benzeri bir bölüme tıklayın.
    3. Aracınızın plaka numarasını girin ve arama yapın.

Aracım En Son Nereden Yakıt Aldı?

Plaka sorgulama özelliği, aracınızın en son hangi akaryakıt istasyonundan yakıt aldığını da gösterir. Bu bilgi, aracınızın yakıt seviyesini takip etmek veya yolculuklarınızı planlamak için faydalı olabilir.

Plaka ile Yakıt Sorgulama

Plaka ile yakıt sorgulama özelliği, özellikle yakıt fişini kaybettiğiniz durumlarda veya geçmiş yakıt işlemlerinizi kontrol etmek istediğiniz durumlarda kullanışlıdır. Bu özellik, çoğu büyük akaryakıt şirketinin web sitesinde mevcuttur.

Araç Yakıt Sorgulama

Araç yakıt sorgulama özelliği, aracınızın yakıt geçmişine kolayca erişmenizi sağlar. Bu özellik sayesinde, aracınızın ne kadar yakıt tükettiğini, hangi istasyonlardan yakıt aldığını ve yakıt maliyetlerini takip edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu işlemi pompanın yanındaki makinadan mı yapıyorlar?

Güzel bir takip kontrol etmek gerek
  • süper uygulma..

Uygunsuz işlerde inşallah kullanmazlar..
  • İnternetten bakabilirmiyiz öyle bir uygulama mevcut mu ?
  • Pompanın yanında olmaz büyük bir ihtimalle benim arkadaşımın istasyonu olduğu için içerideki server (bankamatik) gibi bir makineden kontrol ettik.. İnternetten bakılıyor mu bilmiyorum ama böyle bir olay internete açılsa baya karışırdı sanırım ortalık.. Sonuçta özel bir bilgi bu.. İstediğiniz her plakayı sorgulayabiliyorsunuz..

Ayrıntılı çıktı da alabiliyorsunuz.. Okadar ayrıntılıki hangi tarihte hangi istasyondan nekadar litre ve kaç paraya yakıt alındığı çıkıyor ortaya.. Tarihi istediğiniz kadar ayarlıyabiliyorsunuz mesela ben kendi aracıma bu ay 300 tl yakıt almışım.. 01.01.2009 dan itibarense 3.700 tlyi bulmuş harcamam.. İsterseniz aylık olarak da bakabilirsiniz harcamalarınıza..

Normalde bu sistemi istasyonlar kendi araştırmaları için de kullanırlar mesela bir tur şirketinin hangi otobüsü nekadar yakıt almış gibi.. Ben de normalde böyle birşey olduğunu bilmiyordum ama gerçekten çok kullanışlı bir olay..

En basit takipten en ciddi takiplere kadar (polisiye; mesela kaçırılan aracınıza nerede yakıt alınmış gibi) birçok olayda kullanılabilir.. Şirketler zaten bu uygulamayı kullanmaktalar araçlarının yakıt tüketimini hesaplamak için.. Ama ben bilmeyenler ve merak edenler için belirtmek istedim..

• Etik birşey olarak görmüyorum.

Biri gidecek istasyona, benim aracımın plakasını söyleyecek ve adamın eline benim yaptığı akaryakıt alışverişlerinin dökümünü verecekler.

Hayret birşey.

En azından kişiye özgü birşeye çevirseler bunu daha iyi olur. Adam gider istasyona, istasyon kartını çektirir ve totalde ne kadar aldığını öğrenir gibi...
  • 1) suicide arkadaşım bu uygulamayı hiç kullanmasın. Mazallah yüreğine iner, hayattan soğuyabilir.

2) Km sıfırlama gibi akaryakıt sayacı da sıfırlanabiliyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Söylediğim gibi belki dışarıdan gelen birisinin bakması yasaktır ya da zordur bilemiyorum. Ya da başkasının plakasına bakması imkansızdır..

Ama arkadaşımın istasyonunda kendi plakamı sorgulattım.. Beraber bir tur şirketinin otobüs plakasını da sorgulattık nekadar mazot almış diye..Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.. Yani ticari olarak kullanılıyor bu olay.. Şirketler araçlarının nekadar yakıt tükettiğini buradan takip edebiliyorlar.. İstasyonlar da müşterilerinin istatistiklerini tutup onlara özel promosyon yapabilirler..

Polisiye olaylar açısından da çok yararlı.. Düşününki aracınız çalındı ve başka bir ilde aracınıza yakıt alındı (amatör hırsız olayı) direk olarak iz takibine başlayabilirsiniz..

Ama söylediğiniz gibi tam olarak sormasam da (herhalde il sınırlaması yoktur) ben Antalyadan İstanbuldaki bir arkadaşımın bile plakasını sorgulatabilirim.. Ben sadece kendi tüketiminizi hızlı bir şekilde öğrenmeniz açısından bir tüyo verdim bu uygulamayı hangi amaçlar için kullanacağınız tamamen size kalmış

• ikinci el commonrail sistem dizel araç almadan önce, plakayı sorgulatıp, euro dizel mi almış yoksa kırsal motorinmi almış iyi araştırılır haa :D süper :D
  • ayrıca km ile oynanmışmı çok rahat anlaşılır böylece...
  • Arkadasın tanıdıgı varmıs ,yardım etmıs.Ben şimdi gitsem bir benzinliğe ve 'ben ne kadar benzın almısım bır kontrol edelım desem' eminim cevap bıle vermezler veya kovarlar.Genelde benzin istasyonunda calısanlar (Mutlaka ıyılerı ,guleryuzlulerı de vardır) bir karıs suratla calısıyorlar.Adamlara gunaydın dedıgınde cevap bıle vermıyorlar kac paralık ıstıyorsun dıye soruyorlar.Bu ınsanlar mı bıze yardım edecekte ,ne kadarlık benzın aldıgımızı soyleyecek.Hıc zannetmıyorum
  • Bu uygulama devam ediyor mu bilgisi olan var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.