Şimdi Ara

Akşam saatlerinde Twitch'i 480p bile izleyemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son birkaç aydır özellikle saat 18:00-00:00 arası Twitch'i 480p olarak bile zor izler oldum. Altyapı, hat değerleri demeyin santralin dibindeyim ve hiçbir problem yok. Eski iss'lerimde böyle problemler hiç yaşamadım. Sadece daha ucuz diye Turknet'e geçmek gibi bir hata ettik. İlk birkaç ay sorun yoktu ancak sonradan hangi havuza koyulduysak artık problemler başladı.

Youtube ve sosyal medyada hiçbir problem yok. Youtube'da 8k videolar bile donmuyor.

Yoğun saatlerde bu siteye özel bilinçli bir yavaşlatılma söz konusu. Twichteki yayıncılara Turknet reklamı yaptırıp, twitch'i yavaşlatmanız da ironik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 10 Mart 2020; 5:26:5 >

• Sorun Twitch'e özel değil. Sorun Türknet cihazlarının kapasite azlığı sebebiyle internetin akşam saatlerinde herkes tarafından yoğun kullanımı sonucunda pinglerde artış yaşanıyor. Sorunun çözülmesi için Türknet'in kapasite arttırması gerekiyor.

Video izlerken ping çok önemli değildir bu yüzden önemli bir sorun yaşanmaz ancak canlı yayınların yüksek kaliteli ve kesintisiz izlenebilmesi için hızdan ziyade ping önemlidir. Mesela 100mbps hız, 30-40ms ping değerine sahip olan kişi canlı yayınları yüksek kalitede izlemek isterse sürekli donma yaşar ve izleyemez, mecburen düşük kalite(360p civarı) izlemek zorunda kalır.

16mbps hız, 10-20ms ping değerine sahip olan kişi ise örnek olarak 1080p60fps ve 8000 bitrate değerine sahip bir Twitch yayınını kesintisiz izleyebilir. Yani canlı yayınlar için ping süresi çok önemlidir. Bu yüzden Twitch, IPTV gibi canlı yayın hizmeti sunan platformlarda büyük sıkıntı yaşanıyor akşam saatlerinde.

Kendimden örnek verecek olursam normal saatlerde aldığım ping 18ms. Hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum interneti ama akşam saatlerinde bu ping 30ms civarına çıkıyor. Haliyle hiç bir şekilde canlı yayın izleyemiyorum. Ha bir de bunun online oyun tarafı var. Online oyunlarda da normalden fazla ping alıyoruz. Paket kayıpları vs. de cabası.

Bunların sonucunda Türknet ne yapıyor? Sorunu görmezden gelip geçiştirmeye çalışıyor. En düşük ping, en yüksek hız diyerek bir canlı yayın platformunda yayın yapan kişi üzerinden reklam yapıyorlar ama sundukları hizmet tam 1 aydır akşam saatlerinde canlı yayın İZLETMİYOR.
  • Merhaba, twitch'te herhangi bir kısıtlama yapmıyoruz. Bu konuyu ayrıca incelemek istiyorum. Tracert testi yaparak sonucunuwww.turk.net/oim sayfamızdan 'performans sorunu' statüsünde kayıt açarak iletebilir misiniz? Ayrıca takibini yapabilmem için kayıt numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • hocam yaklaşık bir aydır benim de böyle bir problemim var her şikayet açtığımda hattınız normal diyor kapatıyorlar. Saat 19 dan sonra internet hızım 15 mbite düşüyor gün içerisinde saat 19:00 a kadar aldığım hız 80-100 mbit arası değişiyor bilinçli bir şekilde yapılmaya başlandığını düşünüyorum bir ay öncesine kadar böyle bir problem söz konusu değildi.
  • Quichotte kullanıcısına yanıt
    Merhaba, twitch yayınlarında yaşanan sorunu network ekibimize ilettik. Gerekli kontrolleri yaparak bilgi vereceğiz. Ancak yaşadığınız sorun ile ilgili ekiplerimizin yaptığı kontrol sonucunda donanımsal sorun tespit edilmiştir. Bu konuda donanımsal destek aldıktan sonra sorun devam ederse tekrar kaydınızı oluşturabilirsiniz.
  • Sorun Twitch'e özel değil. Sorun Türknet cihazlarının kapasite azlığı sebebiyle internetin akşam saatlerinde herkes tarafından yoğun kullanımı sonucunda pinglerde artış yaşanıyor. Sorunun çözülmesi için Türknet'in kapasite arttırması gerekiyor.

Video izlerken ping çok önemli değildir bu yüzden önemli bir sorun yaşanmaz ancak canlı yayınların yüksek kaliteli ve kesintisiz izlenebilmesi için hızdan ziyade ping önemlidir. Mesela 100mbps hız, 30-40ms ping değerine sahip olan kişi canlı yayınları yüksek kalitede izlemek isterse sürekli donma yaşar ve izleyemez, mecburen düşük kalite(360p civarı) izlemek zorunda kalır.

16mbps hız, 10-20ms ping değerine sahip olan kişi ise örnek olarak 1080p60fps ve 8000 bitrate değerine sahip bir Twitch yayınını kesintisiz izleyebilir. Yani canlı yayınlar için ping süresi çok önemlidir. Bu yüzden Twitch, IPTV gibi canlı yayın hizmeti sunan platformlarda büyük sıkıntı yaşanıyor akşam saatlerinde.

Kendimden örnek verecek olursam normal saatlerde aldığım ping 18ms. Hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanıyorum interneti ama akşam saatlerinde bu ping 30ms civarına çıkıyor. Haliyle hiç bir şekilde canlı yayın izleyemiyorum. Ha bir de bunun online oyun tarafı var. Online oyunlarda da normalden fazla ping alıyoruz. Paket kayıpları vs. de cabası.

Bunların sonucunda Türknet ne yapıyor? Sorunu görmezden gelip geçiştirmeye çalışıyor. En düşük ping, en yüksek hız diyerek bir canlı yayın platformunda yayın yapan kişi üzerinden reklam yapıyorlar ama sundukları hizmet tam 1 aydır akşam saatlerinde canlı yayın İZLETMİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 12 Mart 2020; 20:6:39 >

• Ben netspeed kullanıyorum aynı sorun bende de var. 1buçuk 2 aydır takip ediyorum, akşam saat 19:04,19:05 oldu mu başlıyor. 1-2 dakikadan fazla sapma yok hiç. Sonra da 01:04-05 gibi düzelmeye başlıyor. Resmen throttle var ama bunu kim yapıyor belli değil. Kime sorsan valla biz bişey yapmadık diyo.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    donanımsal sorun dediğiniz şey sanırım modemim oluyor ama gel gör ki sabahları donanım düzgün çalışıyor akşam olunca ben bir sorun çıkarayım diyor. Bence benim donanımsal bir problemim yok sizin yetersiz altyapınız var.
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu yönde sorun yaşayan müşterilerimizi network ekibimiz ile paylaşıyorum. Tracert testi sonucunuzu ve hız testi sonucunuzu alarak kayıt açabilir misiniz? Açtığınız kayıt numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • gunescan kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Tracert testi sonucu ilewww.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak kayıt numarasını benimle paylaşabilir misiniz?
  • Quichotte kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu tekrar ele alarak network ekibimize ilettim. İnceleme süreci biraz zaman alabilir. Sonuçlandığında size bilgi vereceğim.
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    Twitch, IPTV benzeri platformlardan canlı yayın izlemek de youtube'dan video izlemek gibidir. Twitch yaklaşık 8 saniye önbellekleme yapar. Yani size gelen yayını 8 saniye öncesinden yüklemiştir bile. O yüzden pinginiz 1000ms olsa bile hızlı bir bağlantınız varsa donmadan izleyebilirsiniz. IPTV de, kullandığınız platforma göre önbellekleme yapar. En basitinden SimpleIPTV uygulaması, ayarlarda standart olarak 4 saniye önbellekleme yapar. Yasal platformlar da donma yaşanmaması için bunu yaparlar. Bu arada twitch'in canlı yayın sunucularına ortalama erişim süremiz 80ms civarında. Amazon'un İrlanda sunucularından çıkış yapar bir çok canlı yayın.

Canlı yayınlarda en büyük etken, tekil bağlantı hızınızdır. İsterseniz 1Gbps bağlantınız olsun, tekil bağlantıda 5-6Mbps üzerine çıkamıyorsanız izleyemezsiniz. Örnek olarak Oris Telekom kullanırken indirmelerde vs. 100Mbps hıza ulaşabilirdim. Ancak hiçbir canlı yayını izleyemezdim. Tekil bağlantı hızım şu şekildeydi:

Peki tekli bağlantılarda hızın düşük olmasının en büyük etkeni nedir? kapasite yetersizliğidir. Tek yapmaları gereken yurt dışı çıkış kapasitesini biraz daha artırmak.

Millenicom'da ise şu şekilde:

Siz de akşam saatlerinde speedtest sitesine girip yurt dışında bir sunucu seçip bağlantıyı tekile alıp test yapabilirsiniz. Tahminim 10Mbps üzerine çıkamayacaktır. Özellikle Londra ve Dublin'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 14 Mart 2020; 13:9:11 >

• Akşam saatlerinde Twitch, IPTV , Mixer vs gibi canlı yayın platformlarında yayın izleyemiyorum. Sabah ve öğlen saatlerinde çoğunlukla sorun olmadığını gözlemledim. Defalarca Turknet'e destek kaydı açmama rağmen hat değerlerinizi kontrol ettim bağlantı sağlanıyor ve bir sorun görünmüyor diyerek destek kaydını kapatmalarından da usandım. Bu sadece benim bağlantımda değil kapısının önünde santral olan akrabamın türknet bağlantısında da bu şekilde. Akşam saati yayın izlerken saat 8'e doğru her akşam takılmalar başlıyor. Alternatif olarak hangi firmayı seçebilirim tavsiye verecek olan varsa sevinirim.

Edit: Ayrıca eş zamanlı olarak test ettiğimde mobil internet paylaşımı yaparak aynı yayınları (IPTV, Twitch) açtığımda bu takılmalar olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I_can -- 14 Mart 2020; 22:35:15 >
  • Netspeed kullanıyorum aynı durum söz konusu.
  • Aynı sorun birkaç zamandır bende de var. 3g üzerinden 1080p de dahi donmayan yayın türknet ile 720pde neredeyse açılmıyor 480p de donuyor 360pde zahmet edip izletiyor.
  • Sorun yaşayanlar için, Twitch'de herhangi bir yayını izlerken ayarlar'a basıp gelişmiş sekmesinden "Düşük gecikme"yi kapatıp deneyebilir misiniz?

• I_can kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Tracert testi sonucu ilewww.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak kayıt numarasını benimle paylaşabilir misiniz?
  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, size yardımcı olabilmemiz için hız testi yaparak aldığınız sonuçlar ilehttps://turk.net/online-islemler/ üzerinden performans sorunu arıza kaydı oluşturur musunuz? Kontrol ederek geri dönüş sağlayalım.
  • Mobil veriyi açıp izliyoruz gram donma yok. Kısıtlıyorlar servis sağlayıcıları.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Hız testi istiyorsunuz sonrasında benim göderdiğim hız testini beğenmeyip kendi siteniz üzerindeki sunucusu gene turk.net olan hız testine yönlendiriyorsunuz. Ben diyorum ki yurtdışı bağlantımda sıkıntı oluyor çoğu akşam siz diyorsunuz ki Türkiye'deki sunuyu seç. Aynı cevabı almaktan bıktığım için ne haliniz varsa görün bu saatten sonra. Hattın 1ini kapattım zaten böyle giderse diğerini de kapatıp superbox aldırıcaksınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.