Şimdi Ara

Akşam selektör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba aracım fiorino gunduz farlarım acıkken selektör yapıyorum ama aynı şekilde akşam kısa farlarım acıkken aynı şekilde selektör yapmaya çalıştığımda uzun farlar sürekli yanıyor.bunun tekniği nedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı bir sistem varmıdır bilmiyorum ama sellektör yaparken bazen insan asırı güç kullanıyor ve uzunlar yanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IV.MAN

Farklı bir sistem varmıdır bilmiyorum ama sellektör yaparken bazen insan asırı güç kullanıyor ve uzunlar yanıyor.
    Farlar kapalıyken selektör yaptığınızda uzunları yakıyor araç.Kolu bıraktığınızda da farlar sönüyor yine.

Aynı kol ile aynı hareketi farlar açıkken yaptığınızda uzunlara geçer,selektör yapmaz.

Farlar açıkken selektör yapmak için kolu bir kere çekip uzunlara geçersiniz,sonra tekrar çekip kısalara dönersiniz.

Teknik bu yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IV.MAN

Farklı bir sistem varmıdır bilmiyorum ama sellektör yaparken bazen insan asırı güç kullanıyor ve uzunlar yanıyor.
    Bazı arabalarda uzun farları yakmak için sellektör yapar gibi kolu çekmek gerekiyor. Kısa çekersen sellektör yapıyor uzun çekersen uzunları yakıyor. Öyle birşey mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan G.

Bazı arabalarda uzun farları yakmak için sellektör yapar gibi kolu çekmek gerekiyor. Kısa çekersen sellektör yapıyor uzun çekersen uzunları yakıyor. Öyle birşey mi acaba?

Alıntıları Göster
    Fiorino'da nasıl bilmiyorum ama Palio'da kolu kendine doğru çekince selektör yapıyor;ileri doğru itince uzunları yakıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z.C..

Fiorino'da nasıl bilmiyorum ama Palio'da kolu kendine doğru çekince selektör yapıyor;ileri doğru itince uzunları yakıyordu.

Alıntıları Göster
    Olay şu gündüz farlarınız açık olmadığından sellektör yaptığınızda kolu fazla yani ikinci kademeye kadar çektiğiniz halde farlar yanılı olmadığından kol kendini geri bırakıyor, akşam farlar yanılı iken bunu yaptığınızda ise yine fazla kendinize çektiğiniz için uzunları yakıyor.

Birinci kademe sellektördür ikinci kademe uzunları yakar az çekin kolu

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Olay şu gündüz farlarınız açık olmadığından sellektör yaptığınızda kolu fazla yani ikinci kademeye kadar çektiğiniz halde farlar yanılı olmadığından kol kendini geri bırakıyor, akşam farlar yanılı iken bunu yaptığınızda ise yine fazla kendinize çektiğiniz için uzunları yakıyor.

Alıntıları Göster
    Geceleyin farlar açıkken kolu tam tık diyeceği yere kadar getirip bırakmadıktan sonra selektör yapar, ama biraz hızlı çeker kol da tık ederse bir kez daha kolu kendinize doğru çeker uzunları kapatmış olursunuz. Benim arabada da durum böyle, bazen dalgınlık olunca öndekilere uzunları bir 5 saniye fazla basmış oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 21 Eylül 2012; 11:22:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozann

Geceleyin farlar açıkken kolu tam tık diyeceği yere kadar getirip bırakmadıktan sonra selektör yapar, ama biraz hızlı çeker kol da tık ederse bir kez daha kolu kendinize doğru çeker uzunları kapatmış olursunuz. Benim arabada da durum böyle, bazen dalgınlık olunca öndekilere uzunları bir 5 saniye fazla basmış oluyorum.

Alıntıları Göster
    2 kademe var kolda.

Ufak ufak yapın sellektörü.. Rahat bi sellektör stili değil evet ama sistemi öyle :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

2 kademe var kolda.

Ufak ufak yapın sellektörü.. Rahat bi sellektör stili değil evet ama sistemi öyle :)

Alıntıları Göster
    Hafif hafif dokunacan,hissederek yapacan.Selektör candır.
  • quote:

Cevap burada. Kol iki kademelidir. Sonuna kadar çekmeyin, ilk tık yaptığı yerde bırakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: prens001

Merhaba aracım fiorino gunduz farlarım acıkken selektör yapıyorum ama aynı şekilde akşam kısa farlarım acıkken aynı şekilde selektör yapmaya çalıştığımda uzun farlar sürekli yanıyor.bunun tekniği nedir.

Bazı araçlarda selektör yapmak için far kolunu peş peşe iki kere çekip bırakmak gerekiyor. Bilgisayar faresine çift tıklamak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: prens001

Merhaba aracım fiorino gunduz farlarım acıkken selektör yapıyorum ama aynı şekilde akşam kısa farlarım acıkken aynı şekilde selektör yapmaya çalıştığımda uzun farlar sürekli yanıyor.bunun tekniği nedir.

Bazı araçlarda selektör yapmak için far kolunu peş peşe iki kere çekip bırakmak gerekiyor. Bilgisayar faresine çift tıklamak gibi.
    Genelde fransız araçlarında oluyor bu sistem.

2 kademesi var kolu ilk kademe uzun farları 1 kere yakıyor 2. kademeye çekerseniz yanık kalıyor.

O yüzden biraz hissederek yapmak lazım fakat insan sinirliyken selektör kolundan alamıyor hırsını selektöre sinirleniyor

Bu konuda vag grubu araçları çok iyi oluyor çok seri bir şekilde selektör atabiliyorsunuz insanı rahatlatcak derecede hızlı

Opel'inkide vag grubu ile aynı mantıkla çalışıyor fakat biraz daha yavaş algılaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Genelde fransız araçlarında oluyor bu sistem.

2 kademesi var kolu ilk kademe uzun farları 1 kere yakıyor 2. kademeye çekerseniz yanık kalıyor.

O yüzden biraz hissederek yapmak lazım fakat insan sinirliyken selektör kolundan alamıyor hırsını selektöre sinirleniyor

Bu konuda vag grubu araçları çok iyi oluyor çok seri bir şekilde selektör atabiliyorsunuz insanı rahatlatcak derecede hızlı

Opel'inkide vag grubu ile aynı mantıkla çalışıyor fakat biraz daha yavaş algılaması.

Alıntıları Göster
    Eski aracım (fiat marea) sistem daha güzeldi.Demek ki zamanla fiat'ta değişikliğe gitmiş.Eski aracımda tek kademe kendime çekince sellektör yanardı ve kol kendini geri bırakırdı.İleri göstergelere doğru itince ise uzunlar yanardı.

Şimdiki aracım focus'tada durum iki kademeli bende baya zorlanmıştım ilk bi kaç gün uzunlar takılı kalıyordu

• quote:

Eski aracım (fiat marea) sistem daha güzeldi.Demek ki zamanla fiat'ta değişikliğe gitmiş.Eski aracımda tek kademe kendime çekince sellektör yanardı ve kol kendini geri bırakırdı.İleri göstergelere doğru itince ise uzunlar yanardı.

Şimdiki aracım focus'tada durum iki kademeli bende baya zorlanmıştım ilk bi kaç gün uzunlar takılı kalıyordu

Alıntıları Göster
    Evet VAG grubu araçlarda selektör yapmak kesinlikle çok zevkli :)

• quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Vaaay. Demek öyle haa. Bundan sonra karşımdan VAG gurubu bir aracın selektör yaparak geldiğini görürsem ben de uzunları yakacam.
  • Bmw biraz daha zeki sanırım , kolu cekince selektor yapiyor. Kolu ileri itince uzunlari yakiyor

• Fiat Marea da ileri itince kolu uzunlara geçiyor kendinize çekince selektör yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 21 Eylül 2012; 14:27:23 >
  • quote:

quote:

Vaaay. Demek öyle haa. Bundan sonra karşımdan VAG gurubu bir aracın selektör yaparak geldiğini görürsem ben de uzunları yakacam.

Karşıdan selektör yaparak gelen biri varsa yakın tabii :) Ancak ben gece geç saatte ara sokaklardan geçiyorsam mutlaka sokak başlarında selektör yaparım çünkü nasılsa yol boştur diye duraksamadan ana yola fırlayan dangozlar çok.

• quote:

quote:

quote:

Karşıdan selektör yaparak gelen biri varsa yakın tabii :) Ancak ben gece geç saatte ara sokaklardan geçiyorsam mutlaka sokak başlarında selektör yaparım çünkü nasılsa yol boştur diye duraksamadan ana yola fırlayan dangozlar çok.

Alıntıları Göster
    Bi sellektör yaparım çevredekiler alkışa tutar o derece :D

Cidden ben bi 3 saniye yaparım o 3 saniyede en az 6 defa sellektör yapmış oluyorum adam hemen anlıyor.. ben yayalara falan kullanırım kornayı kullanmam pek ama kornayı ben küfür etmek amaçlı kullanıyorum :D

4 lüleri arkadaki sellektör yaptıgında hızlanmıyorum manasında yapıyorum eğer çok deli ederse 6 silindirin sesini dinlettiriyorum herife :D

• quote:

Orijinalden alıntı: mpowerxx

Bi sellektör yaparım çevredekiler alkışa tutar o derece :D

Cidden ben bi 3 saniye yaparım o 3 saniyede en az 6 defa sellektör yapmış oluyorum adam hemen anlıyor.. ben yayalara falan kullanırım kornayı kullanmam pek ama kornayı ben küfür etmek amaçlı kullanıyorum :D

4 lüleri arkadaki sellektör yaptıgında hızlanmıyorum manasında yapıyorum eğer çok deli ederse 6 silindirin sesini dinlettiriyorum herife :D

Alıntıları Göster
    akşamları helede geceleri ışıkları yanıp sönmeye başlamış kavşakları selektörsüz geçmem hatta araba kullanmayı c3te öğrendiğim ve onun kornası taş gibi olduğu için mecbur kalmadıkça işimi selektörle görürüm.
    kolu hafif çek bırak parmak ucuyla şık şık sert çekersen uzuna geçer hissederek kullan tıpkı debriyaj gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan. -- 21 Eylül 2012; 15:32:48 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.