jel akü ile powerbank arasındaki fark nedir powerbank şarj ediyoruz daha sonra telefon şarjında kullanıyoruz powerbank'in şarjı bitince powerbank'ı tekrardan şarj edip gene kullanıyoruz aküyü de şarj ediyoruz örneğin akü ile LED lamba yakıyoruz diyelim jel akünün ve diğer akülerin belli bir kullanım voltajı var buna derin deşarj deniyor herhalde. örneğin elimizde 12 volt jel akü var bu akünün bildiğim kadarıyla derin deşarj voltajı 11 Volt yani akü voltajı 11 voltun altına düşmemesi lazım akü voltajı 11 volta düşünce LED lambayı aküden ayırmamız gerekiyor yoksa akü derin deşarj olur ve bir daha kullanılmaz. ya da akü zarar görür. peki bunun aynısı powerbank'ta yok mu powerbank'ta yani böyle bir derin deşarj olayı yok galiba. normal bildiğimiz kalem pillerde kullanıp atıyoruz onlar da öyle < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Akü ile powerbank arasındaki fark nedir

-
-
Var, powerbanktaki bataryalar da bozulur derin deşarjda (çoğu lityum b. kullanıyor)
Powerbank aynı zamanda bms devresidir.
içindeki herhangi bir bat. voltajı çok düşünce çıkışı iptal eder,
tüm bat. birbiriyle tam eşit voltaja getirir,
tüm bat. tam dolunca şarjı durdurur.
Powerbank içindeki devrenin asıl kendi özellikleri de var, o ayrı konu.
-
anladım powerbank'ta akü gibi derin deşarj oluyo akü nün içinde bms devresi var mıdır. şimdi ben bu konulara biraz merak sardım bir tane solar şarj cihazı alacağım fakat henüz solar panelim yok sadece akü var bu cihazlar akünün derin deşarj olmasını önlüyormuş. resimdeki gibi ekonomik bir solar şarj cihazı almayı düşünüyorum.akü ile DC USB LED lamba çalıştırma ve telefon şarjı için. 12x4 48 volt 14 amper jel aküm var. elektrikli bisiklet aküsü acaba bunun için olur mu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000Xplus -- 26 Mart 2025; 13:26:15 >
-
"Jel aküyü diğer akü türlerinden ayrıştıran en önemli özelliği derin deşarj imkânı sunmasıdır.
Derin deşarj ise akü tamamen deşarj olduktan sonra tekrardan şarj edildiğinde bünyesindeki kimyasal yapının hiçbir zarar görmemesi olarak nitelendirilir.
Bu sayede her şarj edişten sonra diğer akülerin aksine jel akün kullanım ömrü kısalmaz ve verimliliği de düşmez."
kaynak: incitas.com.tr/bilgi-merkezi/blog/jel-aku-nedir-jel-akulerin-calisma-prensibi-nedir
Tek başına akülerin içinde devre, bms vs olmaz.
Markası modeli nedir jel akülerin ?
-
volta vsm elektrikli bisiklet aküsü 12 volt x 4 = 48 volt 14 amper jel akü.
-
Bu nasıl bir konu? Akü ile powerbank farkı nedir ne demek.
Elma ile kırmızı turpun farkı nedir ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aslında pek farkları yok, her ikisi de kabuk, sap ve çekirdekleri saymazsak %100'e kadar deşarj edilebilir (hepsini yiyen hayvanlar da görmüşlüğüm var), yine de kullan at tipte oldukları unutulmamalıdır.
-
derin deşarj nedir onu sormuştum. bilginiz yok sanırım. akü yü derin deşarj olmaktan nasıl koruyabiliriz
-
Akünün amacı farklıdır, mesele güçtür. Powerbank ortlama 5amper gücünde olur. Araba aküleri ortalama 800amper gücünde olur. Her ikisinin de kapasiteleri aynı olabilir. Ama akü neredeyse 200 kat daha güçlüdür.
Jel aküye gelirsek ; derin şarj, derin deşarj, yüksek amper vs. alayı uydurmadır. Jel aküler fiyaskodur. Nasıl ki, bir ara denge bilezikleri vardı. Onunla aynı kategoridedir. Kurşun aküden şaşmayın.
-
powerbank belli bir amaç için üretilmiş bir cihazdır. kendi içinde şarj olmasını ve sabit bir akım çıkışı vermesini sağlayan bir elektronik kart içerir. akü ile karşılaştırılacak tek kısmı, içerdiği bataryadır. akü ise tamamen enerji depolamaya yöneliktir. şarj olması için ayrı bir cihaza ihtiyaç duyar ve powerbank'ın aksine, akım sınırlayıcısı olmadığı için kullanım alanı daha geniştir.
-
Akü ve bataryalardaki derin deşarjı,
Cok düşük voltajlara kadar kullanilabilmesi
Sanmistim.
Meğer sürekli doldur bosalt yapmak demekmis.
Niye döngü vb bir kelime kullanmamışlar
-
döngü daha çok lityum-ion ve lityum-polimer bataryalarında kullanılan bir tabirdir. akü ise, elektrolitik sıvısı değiştirerek yeniden kullanılabilir.(tabi jel akü farklı olabilir ama sıvı tiplerde böyle)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X