Şimdi Ara

Al-Satçı 1 hafta içinde 22 bin TL fazlasına koymuş. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
272
Cevap
1
Favori
19.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün 80000 deki 2009 Civic e 109000 yazıldığını gördüm artık şaşırmıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş madem piyasa yükseltmek bu kadar kolay neden siz de yapmıyorsunuz? Gidin bir araba alın ertesi gün 20 bin fazlasina satın. 10 günde 200 bin kazanirsiniz. Enayi misiniz? Ne bekliyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 450 liraya 2 aydır satılmayan daire 520 lira oldu şuan krediler düştü diye

millet olarak işimiz fırsatçılık

şaşırılacak durum neki anlamadım gayet normal
  • babapars kullanıcısına yanıt
    Honda her zaman piyasa üstü değerlendi. 2017 haziranda 43 e aldığım 2008 civici 2019 şubatta 55 e verdim hemde piyasası 52 53 iken ilanı 56 tan açmıştım. Geçen gördüm arabamı ilanda tamı tamına 98 yazmışlar.
  • İkinci el al sat yapmak sorun degil. Sorun sifir araclari da bayilerden toplayarak seceneksiz birakmak insanlari.

• 1 yılda sizin verdiğiniz fiyatın neredeyse 2 katına ilana konmuş ne diyelim pazarola

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JackDaniels kullanıcısına yanıt
    Bazı şehirlerde müteahhitler toplantı yapıp fiyatları arttırıyorlar. İstanbul'da da muhtemelen ilçe ilçe bu uygulama yapılıyordur. Aracılar siyaseti ele geçirdiği için bu ülkede demokrasi olduğu sürece bu uygulamalar devam eder. Biz de kendi yöneticilerimizi kendimiz seçtiğimiz yalanına inanırız. Önümüze konulanı seçiyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rapi-d R kullanıcısına yanıt
    Müteahhitle alakası yok

herkes aynısını yapıyor

ben daireyi alırken emlakçıyı araıyor birisi

hoparlör açık olduğu için bende duyuyorum konuşmaları

adam söze şöyle başlıyor direkt

abi benim daireyi 320 değil 335 yapalım yarın kredi faizleri düşüyormuş ( yani daha resmiyette bişey yok yani)

takas fiyatınıda 365 yapalım

emlakçı diyor yahu orası o para etmez 310a sattım daha yeni o binada

adam diyor yok böyle olsun

kulağımla şahit olduğum konuşma yani millet olarak fırsatçıyız

şuan piyasa 10-15 yaşında asla o paraları etmeyecek fpiyatlarla ilan doldu

bunlarıda müteahhit vermedi herhal
  • Ibrahim Akca kullanıcısına yanıt
    Duzenli bi piyasada al satciya yer olmaz. Mesela devlet ikinci el satisina %2+2 konuttaki gibi vergi getirse bu adamlar piyasadan cekilir(%4 alirken, %4 satarken %8lik vergi bunlari caydirir) ve her aileye 2. El olarak yilda 3-4 arac alma hakki taninacak. Bekarsa 2 tane. Hem bu galerici ve al satcilar puyasadan cekilir. Hem de devlete gelir olur.

• Şu araca 120 bin verenin aklına attırayım 😊👍

• quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

Duzenli bi piyasada al satciya yer olmaz. Mesela devlet ikinci el satisina %2+2 konuttaki gibi vergi getirse bu adamlar piyasadan cekilir(%4 alirken, %4 satarken %8lik vergi bunlari caydirir) ve her aileye 2. El olarak yilda 3-4 arac alma hakki taninacak. Bekarsa 2 tane. Hem bu galerici ve al satcilar puyasadan cekilir. Hem de devlete gelir olur.
    Bu dedikleriniz var ve vardı zaten sanırım hatırlamıyorsunuz

eskiden al satta yuksek bi masraf alıyorlardı

çok şikayet var diye devlet kaldırdı o masrafı

atıyorum 15 sene önce idi herhal

ardından ne oldu o masraf kalktı diye tüm arabalara zam geldi

şuanda yanlış bilmiyorsam yılda 2 araç alıp satma hakkınız var üstüne vergi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sukulented

İkinci el al sat yapmak sorun degil. Sorun sifir araclari da bayilerden toplayarak seceneksiz birakmak insanlari.
    Bayide aylarca arabanın gelmesini beklemeyim diye galeriye gidip daha pahalı alanlar var. Bu kerizler olduğu sürece piyasa düzelmez. Galerinin elinde patlamıyor ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 14 Haziran 2020; 10:31:11 >
  • crssover C kullanıcısına yanıt
    Araba ne için var bir yerden bir yere taşımak için var elbette km yapacak ama bunu bizim insanımıza anlatamazsınız çünkü bilinçsiz km düşük olunca arabadan anladığını sanıyor hele 20-25 yaşında ki arabaların bir çoğuna 120-150.000 km arasında yazmalarına gülüyorum.

531.786 kmde aracım var kafama takmıyorum işimi görüyor mu görüyor gerisi fasa fiso sanki mezara götüreceğiz bakımlarını yap devam.
  • Bir 6 ay daha değil 6 sene falan beklersen düşer belki fiyatlar 😂 6 sıfır atılır yine sen algıyla düştüğünü sanırsın. 6 ay önce 145.000 tl olan araba şu an 210 bin lira. 55-60 bin tl olan araba şimdi 85-90 bin lira. Bekleyeceğine alsaydın enayi değil hem arabaya binmiş hemde bişey kaybetmemiş olacaktın. Ama siz beklemeye devam edin düşer düşer 👍🏻

• quote:

Orijinalden alıntı: Witwickyyy

Bir 6 ay daha değil 6 sene falan beklersen düşer belki fiyatlar 😂 6 sıfır atılır yine sen algıyla düştüğünü sanırsın. 6 ay önce 145.000 tl olan araba şu an 210 bin lira. 55-60 bin tl olan araba şimdi 85-90 bin lira. Bekleyeceğine alsaydın enayi değil hem arabaya binmiş hemde bişey kaybetmemiş olacaktın. Ama siz beklemeye devam edin düşer düşer 👍🏻
    7 sene önce 2010 model 1.4 poloya 28 bin lira vermiştim. 1 sene sonra 35 bin liraya sattım o zaman bile yuh fiyatlara bak falan diyorduk. 7 sene geçmiş hala fiyatlara şaşırıyoruz. Yani düşmesini çok beklersiniz

• onur1301 kullanıcısına yanıt
    Onu diyorum ya işte bende daha çok bekler düşmesini bekleyen.. Kendini avutur arabasız kalır başka da bi işe yaramaz beklemek.

• bu araç bu kadar etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fil Yutmus Boa Yılanı

Şunu beğenenler olmuş bir de, içler acısı.
    Bu adam al satçı zaten, beğenenler de öyle

Yurtdışında yaşayıp, Türkiye'yi öven birisi sürekli. işine geliyor çünkü böyle olması

• Konuyu yanlış yere açmışsın, Dh al-satçıların yuvası oldu çoktan

• Geçen sene arkadaş 19 yaşındaki arabasını sattı. 130 bindeydi. Bazı sorunlardan dolayı şehir dışına çıkabilen bir arkadaş değil. Olabilir yani.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.