Şimdi Ara

al-satçıdan araç almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar. İlk aracımı satıp inşallah mondeo mk3 almayı düşünüyorum. Bugün e-devlet şifresi alıp araçların siciline bakayım dedim. Özellikle ghialarda ruhsat tarihi 6 ayı geçen araç bulamadım desem yeridir. Favorilerime eklediğim araçlar da öyle çıktı. Açıkçası bu durum beni biraz endişelendirdi. Sizce bu endişemde haklı mıyım? Yoksa al-sat yapan arkadaşlardan da temiz araç bulunabilir mi? Binici satıcıda ısrarcı olmalı mıyım? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi composmentis -- 23 Mart 2015; 22:18:09 >

• composmentis C kullanıcısına yanıt
    bu kadar dert ve strese nasıl dayanıyorsun :)

şaka bir yana alınır arkadaşım neden alınmasın. Aracı alır detaylı inceleme yapan firmaya götürürsün hatta 2 tanesine götürürsün. Raporunu alırsın sonrada beğenirsen aracı alırsın. Sonuçta al-sat yapan adam aracı alıp orasını burasını dağıtıp satmıyor. Ha bir miktar kar ettiği doğrudur ama sonuçta 10 binlik aracı 20 bine sana zorlada vermiyor.

1- tramerden hasar sorgulama,
    2- telefonla araç hakkında detaylı bilgi alma
    3- detaylı inceleme yaptırma
    4- noter
    5- kapanış

sıralama bu şekilde
  • araba temizse alınır, galeri alsatçı farketmez bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberBot

araba temizse alınır, galeri alsatçı farketmez bence.
    bence alınmaz. aracın durumunu bilmez. arızalı çalışmayan parçası varsa söylemez gizler. vergi kaçırır. üçkağıtçıdırlar. dikkat etmek lazım. ayrıca 1-2 ay için alıp sattığı arabadan 1-2 bin civarı para kazandığını bile bile kazıklanmak adama koyar. gidip adam gibi sahibinden tercihen 3-4 yıl binmiş insandan araba almayı tercih ederim. piyasada araba çok. araç bulamam diye panik olmayın. konu komşuya sorun aracını satılığa koymayan insanlara bile söyleseniz aracın güzelmiş satmayı düşünürmüsün diye illaki satan çıkar. en azından değerinde alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

şaka bir yana alınır arkadaşım neden alınmasın. Aracı alır detaylı inceleme yapan firmaya götürürsün hatta 2 tanesine götürürsün. Raporunu alırsın sonrada beğenirsen aracı alırsın. Sonuçta al-sat yapan adam aracı alıp orasını burasını dağıtıp satmıyor. Ha bir miktar kar ettiği doğrudur ama sonuçta 10 binlik aracı 20 bine sana zorlada vermiyor.

4- noter
    5- kapanış

sıralama bu şekilde

Cevabın için teşekkürler Erdem kardeş. Endişe derken kendimi dağlara vurmuyorum tabi (Allah elem keder vermesin kimseye) ama ilk aracımdan ağzım yandı; o yüzden temkinle paranoya arasında gidip geliyorumBelirttiğin gibi al sat yapanlar da çok temiz araçlar satabilirler ama bence hiçbir zaman binici kadar o aracın mevcut sorunlarını bilemezler. Tam olarak kasttetiğim buydu aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

bence alınmaz. aracın durumunu bilmez. arızalı çalışmayan parçası varsa söylemez gizler. vergi kaçırır. üçkağıtçıdırlar. dikkat etmek lazım. ayrıca 1-2 ay için alıp sattığı arabadan 1-2 bin civarı para kazandığını bile bile kazıklanmak adama koyar. gidip adam gibi sahibinden tercihen 3-4 yıl binmiş insandan araba almayı tercih ederim. piyasada araba çok. araç bulamam diye panik olmayın. konu komşuya sorun aracını satılığa koymayan insanlara bile söyleseniz aracın güzelmiş satmayı düşünürmüsün diye illaki satan çıkar. en azından değerinde alırsınız.

Cevabınız için sağolun. Bilmiyorum bu kadar da ön yargılı olmak gerekir mi ama işin kar kısmı beni rahatsız etmez açıkçası. Dürüstçe yaptıktan sonra sıkıntı değil, helal olsun. Ama sanırım ben de dediğiniz gibi "binici satıcıdan" almaya çalışacağım aracı.

• Piyasa degerininde altinda alacagimi bilsem boylesi adamlara para kazandirmamak icin yillarca tek elden sahibinin kullanmis oldugu araca degerinin ustunde para vermeye raziyim.

Yeter ki piyasa boylelerinden temizlensin.

Adamlar hem vergi vermiyor hemde ucuza araba alip ustune kar koyup satmaya calisiyor. Sorsan hobidir, adamligina toz kondurmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konut satıp araç almak
    4 yıl önce açıldı
    Araba Alıp
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Piyasa degerininde altinda alacagimi bilsem boylesi adamlara para kazandirmamak icin yillarca tek elden sahibinin kullanmis oldugu araca degerinin ustunde para vermeye raziyim.

Yeter ki piyasa boylelerinden temizlensin.

Adamlar hem vergi vermiyor hemde ucuza araba alip ustune kar koyup satmaya calisiyor. Sorsan hobidir, adamligina toz kondurmaz.
    ruhsat tarihi 1 seneden aşağı aracı olan adamdan araç alıyorsan verdiğinin paranın bir kısmının al buda senin hakkın asalak kardeşim arabayı almışsın binmişsin şimdi kar ekleyip bana satıyorsun, bende seni besliyorum demekten farksız gibi geliyor bana
  • Vergi kaçırma konusu hariç çoğu arkadaşa katılmıyorum. Yok para kazanıyormuş yok kazıklanmış hissediyormuş vs vs.. Kimse kimsenin gırtlağına çökerek mal satmıyor, biri de bensem bi mal alırken inceliyorum kafamdaki kriterlere uyuyorsa ve istediğim gibiyse pazarlık edip alıyorum. Yani rıza pazarlığı. Ben bunda kötü birşey görmüyorum. Diğer bi mevzuya gelince adam 3 ay binip karla satıyormuş bu da dokunuyomuş, sorarlar insana siz değilmisiniz 2 sene arabaya binip harcadığın tüm masrafları ekleyip hem piyasayı yükseltip hem de foruma 2 sene bindiğim aracı karla sattım diye konu açanlar..
    Her neyse fazla uzattım, ben istediğim özellikte istediğim kriterde istediğim fiyatta olduktan sonra o aracı alırım, isterse bana satan adam bi gün önce almış olsun naçizane şahsi görüşüm budur.

• Memleketin neredeyse hepsi al-satci oldu.bunnlarin coguda uckagitci.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    galerilerin yeri yurdu belli, al satçılarda o da yok
  • Iyi diyosunuz hoş diyosunuz ama kesin cizgilerle konuşmayalım. Biz 3 ay önce arabasini almış birinden aldık boyasız temiz. Adamin babasının kredi borcu karşısına çıkmış. Adam bizim pesimizde koştu fiyati da ucuza aldık çok da inceleyip incelettirip aldık aracı tertemiz 0 kışlık lastikleri vardı üzerinde. Kesin yargılarla konusmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: TALENJEKTAZİ

Iyi diyosunuz hoş diyosunuz ama kesin cizgilerle konuşmayalım. Biz 3 ay önce arabasini almış birinden aldık boyasız temiz. Adamin babasının kredi borcu karşısına çıkmış. Adam bizim pesimizde koştu fiyati da ucuza aldık çok da inceleyip incelettirip aldık aracı tertemiz 0 kışlık lastikleri vardı üzerinde. Kesin yargılarla konusmayalım
    Al-sat yapan adamın yaptıgı arastırmayı yapıp aynı fiyata alabilirsin hemde kafan rahat olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysnsnglsmhrybrhm.19000

Iyi diyosunuz hoş diyosunuz ama kesin cizgilerle konuşmayalım. Biz 3 ay önce arabasini almış birinden aldık boyasız temiz. Adamin babasının kredi borcu karşısına çıkmış. Adam bizim pesimizde koştu fiyati da ucuza aldık çok da inceleyip incelettirip aldık aracı tertemiz 0 kışlık lastikleri vardı üzerinde. Kesin yargılarla konusmayalım

Bence de böyle temiz araç bulabileceğimiz arkadaşlar vardır ama istisna olduklarını düşünüyorum. Herhalükarda genelleme yapmamak lazım. Vergi meselesi ayrı bi tartışma konusu tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

Al-sat yapan adamın yaptıgı arastırmayı yapıp aynı fiyata alabilirsin hemde kafan rahat olur

Haklısın arkadaşım. Ben de bunun için uğraşacağım. İnşallah beceririm.

• Alınmaz. Zaten sorunlu araçları yok pahasina alıyorlar sonra sorunları gizleyip normal fiyattan başkasına satmaya çalışıyorlar..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: composmentis

quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

Haklısın arkadaşım. Ben de bunun için uğraşacağım. İnşallah beceririm.

Alıntıları Göster
    Alıp satan kişi aracı elinden çabuk çıkarmak ister çünkü sermayeye ihtiyaç duyar, aracını da hızlı satabilmek için ufak tefek şıkıntıları söylemeyebilir, vergi konusu da ayrı bir boyut. Bence son tercih olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: vedat.ersin

Alıp satan kişi aracı elinden çabuk çıkarmak ister çünkü sermayeye ihtiyaç duyar, aracını da hızlı satabilmek için ufak tefek şıkıntıları söylemeyebilir, vergi konusu da ayrı bir boyut. Bence son tercih olmalı.

Alıntıları Göster
    Son dönemlerdeki "hangi araçlar alınmaz" konularından ufak bir derleme :

1- Galericiden araç alınmaz.
    2- Al-satçıdan araç alınmaz.
    3- Şirket arabası alınmaz.
    4- 10 yaşından küçük araç alınmaz.
    5- 100.000 km den yukarı araç alınmaz ( özellikle dizel )
    6- değişeni olan araç alınmaz.
    7- kaputta boya varsa alınmaz.
    8- İlk sahibi değilse alınmaz.
    9- O fiyata O araç alınmaz.
    10- B sınıfına O kadar verilmez.
    11 - ... uzar gider.

Hangi aracı alacağız ?

• quote:

quote:

4- noter
    5- kapanış

sıralama bu şekilde

Cevabın için teşekkürler Erdem kardeş. Endişe derken kendimi dağlara vurmuyorum tabi (Allah elem keder vermesin kimseye) ama ilk aracımdan ağzım yandı; o yüzden temkinle paranoya arasında gidip geliyorumBelirttiğin gibi al sat yapanlar da çok temiz araçlar satabilirler ama bence hiçbir zaman binici kadar o aracın mevcut sorunlarını bilemezler. Tam olarak kasttetiğim buydu aslında.

Tabi inanın ağzı yanınca yoğurdu üfleyerek yemeye başlıyor. benimde ağzım yandı bu işten. Çamurluk boyalı diye güvenerek aldığım aracım tavan hariç boyalı çıktı. Benim cevap yazarken düşündüğüm alsatçı öyle her gördüğü aracı ölü fiyatına alıp kar koyup zırt pırt satan çakal çukal takımı değil. Adamın parası vardır parasının ederi bildiği, temiz aracı denk geldiğinde uygun fiyata alır biner, bu arada müşteri çıkarsa satar ve yine bildiği aracı uygun fiyata denk gelirse alır. Bu adamlardan zarar gelmez. Çünkü bu adamlar bilmediği araca para bağlamak istemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayF

quote:

quote:

4- noter
    5- kapanış

sıralama bu şekilde

Tabi inanın ağzı yanınca yoğurdu üfleyerek yemeye başlıyor. benimde ağzım yandı bu işten. Çamurluk boyalı diye güvenerek aldığım aracım tavan hariç boyalı çıktı. Benim cevap yazarken düşündüğüm alsatçı öyle her gördüğü aracı ölü fiyatına alıp kar koyup zırt pırt satan çakal çukal takımı değil. Adamın parası vardır parasının ederi bildiği, temiz aracı denk geldiğinde uygun fiyata alır biner, bu arada müşteri çıkarsa satar ve yine bildiği aracı uygun fiyata denk gelirse alır. Bu adamlardan zarar gelmez. Çünkü bu adamlar bilmediği araca para bağlamak istemez.

Alıntıları Göster
    Özellikle D segmenti ve yaşı olan araçlardan çekinmek ve daha dikkatli davranmak lazım.

Bu gibi araçları ilk sahibinden almıyorsanız, genel anlamda ciddi bir risk aldığınıza inanıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.