Merhaba netten bir araç buldum. satıcıyla konuştum. Boya takıntım olmadığı için pek dert etmedim. Araçta değişen yok. Her şey konuşuldu edildi. Bugün aracı Pilot garage ekspere götürmek için anlaştık. Ancak aracın ruhsatı kardeşinde kalmış, o da deprem bölgesine yardım götürmüş.. Durum bu dedi, eğer ki 1-2 saat beklerseniz, Hemen emniyete gidip yeni ruhsat çıkarıp öyle geleceğim dedi. Bende kabul ettim. Bana attığı ruhsat resimleri elimde, o resim eski olduğunu söyledi. Şimdi tekrar yeni ruhsat çıkarıp gelecek.. Bizde baktırıp aracı alacağız. Asıl araç sahibi yaşadığım şehirde. Dolandırılma durumum olamaz değil mi? Noterle de konuştum gerçi. Sizlerden acil yardım alabilir miyim? |
Alacağım araç hk. Acil yardım edebilir misiniz?
-
-
zaten sistemde kayıt neyse ona göre devri yapar noterlik.
ruhsat geldiğinde ruhsat sahibi o kişi değilse ve vekaletname yoksa zaten devir olmaz.
adam gelsin notere gidin, evrakı memura verin sistemden giriş kontrol yapsın,
size para alış-verişi tamam mı dediğinde parayı gönderirsiniz.
sonra imzaları atıp yeni ruhatı alırsınız.
-
Satıcının kimliğini noter kontrol eder ama siz de kontrol edin. Sahte olmasın. -
Ruhsattaki şase no ile araçtakini mutlaka karşılaştırın. -
Ruhsattaki plakaya, modele çok dikkat edin. hatta o plaka dışında ruhsattaki motor numarası, şase numarası aynı mı, eskisi de varmış mutlaka kıyaslayın ve arabanın içindeki numarayla uyuşuyor mu kontrol edin. Ekspere sakın güvenmeyin bu konuda, 2dkda yapabildiğim ispark sorgusunu bile ispark borcu sorgulanamadı yazmışlardı. Ekstradan ruhsattaki şasi numarasıyla tekrardan bi sms sorgulaması yaptırabilirsiniz -
Biraz çetrefilli iş gibi geldi bana. Gerçekten bulunmaz bir araç alternatifi yoksa eğer alırken kılı kırk yarıp alın.
-
Farklı aracı ekspere sokup farklı aracı satabilirler -
uyuz bi durum ince eleyip sık dokuyun
-
aracın modeli markası nedir?
-
notere alım satıma uygun mu diye sorun. arabanın şasesi ile ruhsattaki farklı olabilir. pttden falan tüm sorguları yapın. eski ruhsatı vs diye o arada kafanı karıştırıp tongaya düşürüp başka araç satmasınlar.
-
Yeni ruhsat artık noterden alınıyor. Emniyette kayıp bildirimi yapar sadece. -
Bu sekilde ayni araci birden fazla kisiye satan dolandiricilik örnekleri var. -
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Bütün her şey kontrol edildi. Bir sorun yok. Emniyete dahil gidilip bakıldı. Aracın her şeyi aynı, satın aldım. Pejo 307 1.6 110bg xs paket sunroff dahil. Bütün fonksiyonları aktif.. Uzun bir süre binmek istiyorum. Ufak tefek bakımları var, onları da yarın yaptırıp yoluma devam edeceğim.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Bütün her şey kontrol edildi. Bir sorun yok. Emniyete dahil gidilip bakıldı. Aracın her şeyi aynı, satın aldım. Pejo 307 1.6 110bg xs paket sunroff dahil. Bütün fonksiyonları aktif.. Uzun bir süre binmek istiyorum. Ufak tefek bakımları var, onları da yarın yaptırıp yoluma devam edeceğim. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X