Beyler iyi günler geçenlerde benim albea sarı üçgen uyarı lambasını yaktı çok önemsemedim aç kapa yaptım düzeldi falan bugün tekrar yandı bir daha aç kapa yaptım düzelmedi ve ekstra şunu fark ettim kontak yarım açıkken test esnasında yağ basıncı uyarı lambası yanmıyordu , o yanmadığı zaman sarı üçgen yanarak çalıştı (çalışma vs normal en ufak anormallik yok) … Tekrar aç kapa yaparım yağ basıncı uyarı lambası yandı normal olarak aracı çalıştırınca sorunsuz söndü ? Arıza nereden sizce ? Yağ basınç müşürü gibi geldi bana … durumlar bu şekilde |
Albea sarı üçgen uyarı lambası
-
-
Park ya da plaka lambalarindan biri patlak olabilir, normal olan zaten yarim kontak yaptığında o lambalarin yanmasidir. Ucgen simde patlak ampul, hiz sınırı gibi durumlarda yanıyor genelde. -
Hocam yarım kontakta yağ basıncı uyarısı yanmıyor.Lambalarım sağlam kontrol ettim …
-
Yaklaşık 3 sene once bravo aracimda cikmisti ayni uyari.birkac gun sonrada aku bitmisti.akü degişimi sonrasinda bir daha olmadi. -
Akü ışığım sağlam marş alması da güzel … Yağ müşürü dedi arkadaşlar sordum da muhtemelen ondan…Müşürden sinyal alamayınca üçgen lambayı yakıyor
-
Sinyal alamazsa yag lambasi yanik kalmasi lazim degil mi ? Bide 1.4 albea fire motorlar.nasil yag yakiyor mu ? Yakiti az diyorlar
-
Valla müşürde temas problemi vs var sanırım bakacağım artık her zaman yapmıyor son günlerde türedi…Benim araçta yağ yakma yok bakımdan bakıma 500 ml civarı eksiltmiş o da normal (10w-40 kullanıyorum)…Yakıt tüketimi oldukça iyi uzunyolda normal kullanımda(ne çok sakin ne sıkıştırarak) 7L civarı lpg yakıyor şehir içi 9-10L trafiğe göre ben memnunum…Çok kronik bir durum duymadım hakkında da … Bakımlıysa 600-700 ü devirir diyorlar…
-
Akünüze dikkat etmenizi tavsiye ederim. Fiat araçları akü sorunu başlangıcında böyle garip arızalar vermeye başlar. Bende de immobilizer, airbag ve hatta park sensörü arızaları vermişti. -
Güzel yorum doğru bakış açısı … Hafta içi baktırayım akü basit seçenek ordan başlamak mantıklı…
-
bende o üçgen aracı aldığımdan beri yanıyor. bende orjinal park sensörlerini ilk sahibi söktürmüş ondan yanıyor. sendeki durum nedir bir elm cihazı ile bak bence.
elm cihazı internette var sipariş et gelsin. yada git bir oto elektrikçiye cihaz bağlasın baksın.
-
Orjinalinde park sensörü yok bende sonradan takılma.Bilgisayara da bağlatmam lazım zaten kışın soğukta motor arıza yanık geziyorum muhtemelen lpgden kaynaklı hava iyi ise yanmıyor
-
İşe yarar bir özelliği niye söktürmüş? Anlam veremedim. -
Gitmiş çakma bir sensör taktırmış bende anlamadım eksi tesisatın kabloları kesilince arıza veriyor araç.
-
Iyiymis klima performansi nasil ? Kronik sorunlari nedir ?
-
Kliması oldukça iyi hocam buz gibi yapıyor aynı şekilde kaloriferi de hiç fena değil gayet iyi …Kronik sorun olarak şöyle anlatayım bu araçlar genelde bi süre antifrizsiz kullanılıyor ve soğutma sistemi pas yapıyor bunun sonucu bir çok parçayı değiştirdim ben … Radyatör patladı önce kale marka radyatör aldım değiştirdim , blok tapası patladı onu değiştirdim sonrasında koyduğum antifrizi 4 ay içinde pasa çevirdi su deposu da rezil olduğundan suyun seviyesini göremiyordum soğutma suyu sistem temizliğine başlayıp yedek su deposu aldım temizlik esnasında devirdaim bozuldu onu değiştirdim su tankımı da değiştirip PO antifrizi koydum şuan durumu maşallah iyi (baya arındı sistem tabi depo hafif sarardı ama normal karşılıyorum)…Aks körüğü patlaksa %90 aks kafasına zarar vermiştir bahane arıyor onları elden geçirdim,fren merkezi hidrolik kaçırıyor onu değiştirdim 2 defa (1.5 senede) fiatın kronik amortisör takozu problemi var o değişti … Başka tam çözemediğim direksiyon titremesi var eskiye nazaran baya kendine geldi rahatsız etmiyor o kadar ama rölantide ve 85-95 arası az bir titreme mevcut …Bunun da yan sanayi motor şanzıman takozlarından olduğu söyleniyor onları da değiştirdim 1 sefer hep bir baktım/onarım esnasında ustalar kopmuş değiştirelim dedi öyle değişti ekstra bir şikayetim yoktu veya çok bir fark hissetmedim diyelim…1.3 mjetlerde takoz olayı çok dertmiş ama 6-7 sefer değiştiren var gruplarda orijinal takınca düzeliyor diyolar (opar/lancia bulamazsan rapro)… Onun dışında motor ve şanzıman olarak çok iyi araba bence zorlamadığın takdirde çekişi gayet yeterli Muğla-Antalya arası gidip geliyorum sağolsun beni zorlamadı rampalarda(beklenti ile de ilgili tabi ) … Yakıt tüketimi/yedek parça konusu /işçilik/usta bulunurluğu vs oldukça iyi…Yağ yakma(10 k km de yarım litre hariç ) veya su eksiltme yok benim araçta ama bir çok araçta hafif su eksiltmeleri duydum o konu uğraştırıcı biraz … (radyatör hortumu,kalorifer peteği,termostat,blok tapaları başlıca noktalar) son 1.5 yılım aşağı yukarı bu şekilde … 2021 ekimde 62.500 e almıştım 184 bindeydi o zaman 197 bine geldi şimdi … 3 değişeni var sağ ön çamurluk,sol arka çamurluk,bagaj kapağı (arka bagaj havuzu da değişen bu arada) şu an kendi aracımı alacak olsam 220 bin den fazla vermem , benim araç gibi motor/mekaniği/kaportası düzgünlere 260-270 ten kapı açıyorlar o ayrı konu (300-320 isteyenleri hayal alemine yolluyorum ) öyle işte tecrübelerimi dilim döndüğünce aktarmaya çalıştım ihtiyacınız varsa kesinlikle alınacak araçtır motor olarak 1.4 8V de iyidir 1.2 16v de aynı şekilde iyidir …
(Buda değişen su deposunun son durumu yaklaşık 2500 km yaptıktan sonra)
-
Genelde elektronik aksamda sıkı tı olunca yapıyor bende amerikan park ve led plaka lambaları var ondan dolayı yanıyor bende -
Hocam yağ müşüründen çıktı…Dediğiniz doğru ama o tip durumlarda da yanar
-
çözdüğünüze sevindim hocam :)
-
Çok masrafli arabaymis valla accent eralar daha iyi o zaman. Yol bilgisayari hidrolik debriyaj falan var ama habire ariza vermis sagdan soldan. 1.2 16v 80 hp ler daha mi az yakiyor ?
Aks korugu patlatiyor. Fren merkezi sizdiriyor... sehirici 9-10 litre yakiyor linea 1.4 fire motorlular var onlar hosuma gidiyor.
-
Valla hocam tapa patlaması hariç acil sanayilik olmadım valla 14 yaşında araba ufak tefek şeyleri normal karşılıyorum…Aks körükleri aldığımda patlaktı zaten bilerek aldım …Fren merkezi de 1 kez uyarı ışığı yaktı bakımda kontrol ettik 1 parmak hidrolik kaçırmış o yani…Lineanın da mekaniği benzerdir diye düşünüyorum…Albea aksine 1.4 lineaların çekişinden çoğu kişi memnun değil ağır kalıyo o gövdeye … 1.3mjet alırdım linea alcak olsam . 1.2 16V albealar da iyidir tüketimleri benzer (8 sene 1.2 16v kullandık o aracın en büyük farkı aldığımızda 30 bin kmdeydi satarken 126 binde daha triger bile değiştirmemiştik…Onun da takozları değişti bir tur 1 kere de marş dinamosu bozulup çalışmamıştı onun haricinde safi bakım 8 senede)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X