Şimdi Ara

Aldığım Araç KM Düşürülmüş Çıktı. (EDİT) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
7.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KM deyince aklıma geldi.

Aracımız Ford Kuga.2017 yılında sıfır olarak Kayserideki ana bayisinden almış olup bakımınıda hersene orda yaptırıyoruz.

Her bakımdan sonra faturaları saklayıp kenara koyuyorum, koyuyorumki birgün eğer satacak olursak en azından kilometresi doğru ve hersene bakımı yapılmış bir araba olduğunu ispat etmem içindir.

Gelelim soruma, bu arabanın ve ber arabanın olduğu kitapcığı var. İlk bakımda baktım doldurmamışlar, 2. Sene yine doldurmamışlar. Neden kitaba imza, mühür, kilometresini vs doldurmadıklarını sorduğumda cevap olarak biz zaten bı bilgileri bilgisayara yüklüyoruz o kitapta istemez.
    Tamamda dedim belki bakımını sizden yaptırmıyavağım veya yarın arabayı satacağım dediğimde yok biz doldurmuyoruz dediler.

Kafama takıldı yine. Ne yapabilirim? Eriniyorlarmı? Yoksa benim ordan başka bir servisciyeye gitmemei istiyorlar? Anlamadım.

• Küçük Oscar kullanıcısına yanıt
    Görülmeyen kusurlar vs. gibi durumlar var. Bu olayda suç direkt satıcıda.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Korkunç bir dönem içindeyiz. Km düşürmeye ağır cezalar gelmeli artık.

• burdaki çoluk çocuğa kalsa hemen mahkemeye verin şöyle olur böyle olur. hayatlarında mahkemeyi tv den görmüşler. evet katılıyorum mahkemeye vermek olurda en az 3 sene sonra olur
    eğer satıcı gerçekten arabayı alıyosa verin gitsin. 5700 tl lik bir de döversiniz iş biter. baktınız vermiyo okulunuzun müdürüne al satçı olduğunuzu yazıcam diyin gerisini o düşünsün

• 186 bine birsürü sıfır arabalar var be kardeşim çılgınmısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 20 Eylül 2020; 9:59:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5700 tl verip o parayı hibe etmek mi?

Arkadaş ne tuhaf insanlarsınız
    Ya önce expere sokun sonra masraf yapın yada o kadar masraf üstüne geri veemeyin. Verecekseniz de o masrafları karşıdan alın. Memursa ki öyle o iş çok kolay.

• 185000 bine sıfır 1.6. dream corolla var.
    2015 model astra alıyorsunuz.
    Bazen bazı şeyleri anlamak güç.
    Arabayı geri verip paranı alırsan bence iyi iş yapmış olursun.

Aldığım Araç KM Düşürülmüş Çıktı. (EDİT)
  • Arabada km düşürme dışında bir sıkıntı yoksa aradaki km farkının parasını alın satıcıdan, sonra km'yi gerçek değerine getirin, bu da bir çözüm olabilir.
  • benmisim kullanıcısına yanıt
    Yetkili serviste zaten bakımlar kayıt altına alınıyor bilgisayar ortamında, kitapçığa yazmaya ne gerek var anlamadım, neden bu kadar taktınız?
  • Bu paralar bu arabalara nasıl gerçekten aklım almıyor. Forumda bir kaç kişi var elindeki ikinci el donanımsız aracı satıp, daha donanımlı sifir km daha uyguna alıp cebine para kalıyor. Ya onlar çok akıllı, ya da ikinci el araçlara bu paraları verenler piyasadan ve rasyonel düşünceden çok uzaklar.
    Neyse konu bu değil, mahkemeye ver catir catir alırsın diyenleri ciddiye almadan, araç bedelini alıp harcanan 5-6 bin TL’nin hayat dersi olarak görülmesini ve aracın iade edilmesini tavsiye ediyorum. Geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 20 Eylül 2020; 11:1:21 >
  • Küçük Oscar kullanıcısına yanıt
    gizli ayip da zaten bu hocam. alicinin alirken farkina varamadigi, bir sekilde gorulmesin diye kamufle edilmis kusurdur. Sen eger kmsi dusurulmus arac satiyorsan satici olarak bu kusuru aliciya bildirmeli bunu da kayit altina aldirmalisin. Alici gerekirse noterin verdigi evrakin arkasina yazsin su au durumdan haberdarim diye. Yoksa senden alir ertrsi gun sana santaj yapar. Ben araci iade ederken baskasina sattilar gelen aliciya durumu anlattim. Noter kagidina da kendi eliyle motor ve airbaglerin islemli oldugunu bilerek aldim diye yazdi. Aklinizda olsun satici olarak aliciya aracin durumunu her seyini soylemek ve bunu kanitlamak zorunlulugunuz var. Mahkemeye giderseniz hakim sorar km sini soyledin mi? veya aracin tavan ekli oldugunu soyledin mi? evet dediginde ispatla der :) yazismada gecmiyorsa telefon kaydida tutmadiysan elinde patlar. olay bu yani. Bu satista km degistigini satici bilmiyorsa bile sorumluluk onda. Araci geri alacak sonra kendi kimden aldiysa ona iade edecek. Sadece kendi degistirmedigi kanitlanirsa ceza almaz bu sefer onun satin aldigi kisi isin icine girer ama parayi yine bu arkadasa arabayi satan kisi oder. Sonra omun da zarari varsa ayri dava acar ona satandan ister. olay boyle kisaca

• quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Yetkili serviste zaten bakımlar kayıt altına alınıyor bilgisayar ortamında, kitapçığa yazmaya ne gerek var anlamadım, neden bu kadar taktınız?
    Ben mecburmuyum sadece yağ değişimine 1000 tl para vermeye? Araba zaten sıfır, 22.000 kmde ne sorun verecekki?

Giderim aracım garantisi bittikden sonra aynı yağ değişimini başka yerde değiştiririm. Fabrika bu kitapçığı süs içinmi koydu sizce araca.
    Yetkili bayi neden bukadar sorun çıkartıyor onu anlamadım.
    4 sene sonra aaaa sistemimize virüs girdi artık geçmiş bakımları görüntülemiyoruz dediklerinde ne yapacağım?

Yoksa benden başka buna kafasına takanmı yok?
    7 senelik ikinci el arabayı satın alıp aamannn neyin kitapcığı neyin bakımı deyip bunu umursamamak var birde sıfır araç alıp para basıp yetkili bayide aracı bakıma sokmak var.

• quote:

Orijinalden alıntı: benmisim

Ben mecburmuyum sadece yağ değişimine 1000 tl para vermeye? Araba zaten sıfır, 22.000 kmde ne sorun verecekki?

Giderim aracım garantisi bittikden sonra aynı yağ değişimini başka yerde değiştiririm. Fabrika bu kitapçığı süs içinmi koydu sizce araca.
    Yetkili bayi neden bukadar sorun çıkartıyor onu anlamadım.
    4 sene sonra aaaa sistemimize virüs girdi artık geçmiş bakımları görüntülemiyoruz dediklerinde ne yapacağım?

Yoksa benden başka buna kafasına takanmı yok?
    7 senelik ikinci el arabayı satın alıp aamannn neyin kitapcığı neyin bakımı deyip bunu umursamamak var birde sıfır araç alıp para basıp yetkili bayide aracı bakıma sokmak var.

Alıntıları Göster
    O bilgiler virüs ile falan silinmez merak etmeyin, onlarca yedeğini alıyorlardır (zaten merkezi sistem var sadece gittiğiniz serviste tutulmuyor o bilgiler). Aynı mantıkla gidersek siz de o kitapçığı kaybettiğinizde ne olacak? Zaten siz yetkili servisten bakım yapıyorsanız, satacağınız zaman bakım faturalarını gösterirsiniz, olmadı herhangi bir servise gider servis geçmişini görebilirsiniz. Hatta bazı markalarda kendinizde servis geçmişini görebilirsiniz (renault ve dacia) diğer markalarda durum ne bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 20 Eylül 2020; 12:42:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cricet

O bilgiler virüs ile falan silinmez merak etmeyin, onlarca yedeğini alıyorlardır (zaten merkezi sistem var sadece gittiğiniz serviste tutulmuyor o bilgiler). Aynı mantıkla gidersek siz de o kitapçığı kaybettiğinizde ne olacak? Zaten siz yetkili servisten bakım yapıyorsanız, satacağınız zaman bakım faturalarını gösterirsiniz, olmadı herhangi bir servise gider servis geçmişini görebilirsiniz. Hatta bazı markalarda kendinizde servis geçmişini görebilirsiniz (renault ve dacia) diğer markalarda durum ne bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Kitapcığı kaybedersem, nasıl olsa sistemdede var diye kafam rahat olur ;).
    Neyse bir sonraki bakımda yine sorarım belki yaparlar ozaman.

• Plaka tek bir işe yaramaz adam plakayı değişir geçer. ŞASE numarasının servis kayıtları ile ifşa edilmesi lazım.
  • Zamanında linea almıştım muayene kayıtları normaldi, bir gün servise yolum düştü km nin 30 bin kadar düşürüldüğü anladık araç aşağı yukarı 100 bin de iken 70 e çekmişler tam muayene öncesi psikolojik 100 bin sınırı için tahmin ediyorum. Servis kayıtlarının resmini çektim satarken de alıcıya attım resimleri sorun yapmadı alan kişi 30 bin önemli değil demişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

185000 bine sıfır 1.6. dream corolla var.
    2015 model astra alıyorsunuz.
    Bazen bazı şeyleri anlamak güç.
    Arabayı geri verip paranı alırsan bence iyi iş yapmış olursun.

Astra alman mali hocam tok kapılı saglam araba
    Corolla yerli üretim japon tenekesi çağ dışı motoru var
    Halkimizin dusunce yapisi bu malesef ama yavas yavas akillaniyoruz son bir iki aydir fark ediliyor...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.