Şimdi Ara

Alfa 156 ? ( alındı SS'ler ve inceleme içeride ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
4
Favori
8.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alfalarda 6 airbag olur. 12 demek yanlış olur
  • Bilgilendirme için tşkler üstad. @kahraman202

@Kubilay S. Hocam sonuçta 8 sene öncesinin teknolojisinden bahsediyoruz.

@volkankilicoglu sizin hesapta güzelmiş, airbagleri alfa taşıyınca fındık fıstıktan mı sayılıyor ? neyse yarı sayılsada o fiyata alınabilcek lineadan, sembolden, erdan daha fazla airbage sahip oluyor araç :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 3 Kasım 2013; 22:47:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

@akayogullari bugün 3 bin deviri denedim düz yolda fotoda çektim 108 civarı yaptı

Alfa 156 ? ( alındı SS'ler ve inceleme içeride )

@muzaffersan aynen öyle yapıyorum, hatta çok laf edenlere tşk ediyorum, onlar sayesinde bu tarz araçlara bu fiyatlara ulaştığımız için.

@CrackerTurk çok tşkler.

Benim 1.4 Jazz da 100km. hızda 3000 devir çeviriyor. Toyota corolla kullandım 300.000 km.de verdim. onda da 3000 devirde 100 km. hız yapıyordu. halbuki motor büyüdükçe aynı devirde bu hızın artması, diğer deyişle; 100 km.de çevrilen devirin azalmış olması gerekmez mi. bu 156'da ki motor kaç ki benim Jazz'ımla nerdeyse aynı hızda aynı deviri çeviriyor ?

• 1.6 motor var fakat aradaki fark jazz 1071 kg , 156 1320 kg , tahminim bu yönde. Bu arada göstergede 107 km civarı bir değer var 3.000 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj_Gençkan -- 3 Kasım 2013; 23:19:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

@akayogullari bugün 3 bin deviri denedim düz yolda fotoda çektim 108 civarı yaptı

@muzaffersan aynen öyle yapıyorum, hatta çok laf edenlere tşk ediyorum, onlar sayesinde bu tarz araçlara bu fiyatlara ulaştığımız için.

@CrackerTurk çok tşkler.

Benim 1.4 Jazz da 100km. hızda 3000 devir çeviriyor. Toyota corolla kullandım 300.000 km.de verdim. onda da 3000 devirde 100 km. hız yapıyordu. halbuki motor büyüdükçe aynı devirde bu hızın artması, diğer deyişle; 100 km.de çevrilen devirin azalmış olması gerekmez mi. bu 156'da ki motor kaç ki benim Jazz'ımla nerdeyse aynı hızda aynı deviri çeviriyor ?

Tamamen vites oranlarıyla alakalı diye düşünüyorum.Gereken vites oranlarıyla aynı arabaya 100'le giderken 5000 devir de çevirttirebilirsin.

• quote:

1.6 motor var fakat aradaki fark jazz 1071 kg , 156 1320 kg , tahminim bu yönde. Bu arada göstergede 107 km civarı bir değer var 3.000 de

hımm . Toyota da 1.6 motordu aynı değerlere sahipti. Aracınız çok güzel bu arada Maşallah diyeyim . Allah kaza bela vermesin.
  • quote:

1.6 motor var fakat aradaki fark jazz 1071 kg , 156 1320 kg , tahminim bu yönde. Bu arada göstergede 107 km civarı bir değer var 3.000 de

107 olması biraz garip geldi. 147'de aynı motor aynı şanziman 3000 devirde 98-99 yapıyor. Acaba makyajdan sonra vites oranları da mı değişti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

quote:

Orijinalden alıntı: SonNn_

quote:

@CrackerTurk çok tşkler.

Tamamen vites oranlarıyla alakalı diye düşünüyorum.Gereken vites oranlarıyla aynı arabaya 100'le giderken 5000 devir de çevirttirebilirsin.

D sınıfı oldugunu söyleyenler için diyorum ozaman. bu aracın dişli oranları uzun yolda yüksek hızda rahatsız etmeyecek şekilde düzenlenilirdi diye düşünüyorum.

• hızı hesaplarken kadran sapmasını da katmalısınız gerçek değer gps verileriyle ortaya çıkar ki tahminimce 99-100 km yapıyor 3000 d/d de .
  • Dostum hayırlı olsun kaça aldın aracı.güle güle bin
  • SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    d sinifi 1.6 avensis ve passat kac yapiyo bilen varmi focus 1 2003 corolla 120 yapiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

d sinifi 1.6 avensis ve passat kac yapiyo bilen varmi focus 1 2003 corolla 120 yapiyo

Benim kullandıgım corolla 2007 terra modeliydi.
    Yani d sınıfı oldugunu iddia eden aracın 3000 devirde en az 120 gibi bi hıza çıkması lazım. bilmiyorum abartıyor muyum. ama 156 nın bu oranı şehiriçi düşünülerek yapıldıgı da malum.
  • Hayırlı olsun Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Motor 147 ile aynı olsa da yalıtım bakımından 156 cok daha başarılı. Bu da uzun yolda 147'de duyduğunuz motor sesini engelliyor 156'da.

Ben 147 ile 3000 devir de 100 km/s görüyorum.

Bunda jant büyüklüğününde önemi var tabi.

Ben bos bir zamanımda bakımlarını eksiksiz yapmayı dusunuyorum. Suan yapmam gereken bakımlar;

Bujiler (belki buji kabloları da olabilir)
    Motor ust kapak contasından kacak var.
    Varyator ilk çalıştırma da ses yapıyor.(Maddi duruma bağlı tamir kiti de kullanabilirim)

Debimetre ve boğaz kelebeği temizliği.

Benim sorunum istediğim performansı alamamam. 3000 devir sonrası fark yok gibi benim araçta.

Aracınızın masallahı var.
    Alfa forumlarına da üye olup aracınızı tanıtmanızı tavsiye ederim.

Tekrar hayırlı olsun. Aracı bundan sonra sizin kullanacağınızı dusunuyorum :)

• 4. de 100 basıyor
    5. de 120

3000 devirden sonra daha yokmu diye ses veriyor kaput altından.
    ki sırf o sesi dinlemek icin bastığım cok olmustur.

virajlarda cok iyidir devirmek yada kaptırmak icin özel yeteneğiniz olması gerekir.

200 e kasmadan cıkar ve o hızda rahat bir suruş saglar.

156 0-100 arabası degil 3000 devirden sonrasının arabası, o devirden sonra karakteri %100 degisiyor bunu 156 sahipleri daha iyi bilir bunu bir corollada bir jazzda filan bulamazsınız zaten uzaktan yakından ne Alfa ile ne de 156 ile bunların alakası yok kıyaslamak garip.

son olarak 156 aslında sehiriçi aracı değil tam olarak uzun yol ve otoban aracıdır.

• o parayla değil, biraz daha fazlasıyla bile alınabilecek en iyi ilk 3 araçtan birisi olur her zaman benim için.

güzel tercih yapmışsınız. Allah kazasız belasız, ağız tadıyla kullanmak nasip etsin.

araç resimlerden çok diri ve temiz duruyor. sorunsuz uzun yıllar kullanmanız dileğiyle
  • Hayırlı olsun, güzel tercih yapmışsınız. bende geçen yıl eylul ayında almıstım 3 ay kadar kullandım, sonrasında iş dolayısıyla yurtdısına cıkmak zorunda kaldım ve hevesimi alamadan satmak zorunda kaldım.ama donunce alacağım araba yine bi alfa. kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
  • DOMIX kullanıcısına yanıt
    alfaya ozel bisi degil bu italyanin atmosferik motorlarina ozel bi durum

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın temiz ve güzel bir araç almışsınız. Çoğu kişi kötüler ama kendi kullandıkları araç bunun yarısı kadar bile donanıma sahip değildir forumun genel özelliği kimseye kulak asmayın içinize sindiyse sorun yok
  • hayırlı olsun Alfanız,
    Bu aracın Türkiye'de hiç tutmaması sayesinde bu fiyatlara binebiliyoruz, "0" kmleri ciddi paralara satılmış araç aslında, maalesef devamı yok, 159 da bitti, keşke 156 çok az değişiklikle devam etseydi...
    3000 devirde 100-110 km yapması normaldir, benzinli atmosferik motorlar 3bin devir altında pek verimli değildir, turbolu yada dizel araçlar 2000 devir civarı 100 km görürler, önceki dizel aracımda 6. vites 1750 devirde 90 km, 3000 devirde 135 km görüyordum, şimdi alfam 3500 devirde 120 yapıyor ama önceki arabamdan daha az yakıt masrafı var (önceki araç renault laguna 3 2.0 dci 7.5 lt dizel/100 km, şimdi 11-12 lt LPG/100 km)
    her 1000 kmde motor yağını kontrol etmeyi ve eklemeyi unutmayın:)...
  • quote:

Merhabalar herkese , eşime öğrenmek için almış olduğumuz c3 ü sattık. Ne alalım diye düşüne düşüne bir hal olduk ve alfa 156 yı harbi harbi düşünmeye başladık Etrafımdaki otomotivcilere söylediğimde hepsi niye alfa diye alaya aldılar. Tercih nedenim bana göre

- Güvenlik ( 12 airbag , esp, abs cart curt )
    - Fiyat ( 22 bin liraya alabilecek araçlar çok berbattı , b sınıfı istemiyoruz )
    - Görünüm ( çok güzel bir görünüme sahip, sunroof mevcut )

Sonuçta sanırsam D sınıfı bir araç , sizlerin düşüncelerinide merak ediyorum, alınabilir bir araçmıdır ? Benim için ikinci elinin hız pek önemli değil ikinci araba olarak kullanacağız.

12 Airbag ve ESP li modeli piyasada çok bulunabilen bir araç değil, tebrik ederim sizi.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.