Kitap tercihim ama video da olur. dersin içeriği şu https://catalog.bilkent.edu.tr/course/c62152.html 2. dönem bize C ile anlatılacak. Bu dersi çok çok iyi öğrenmek istiyorum, önerileriniz nedir? |
Algorithms ve Data structure için kaynak önerisi
-
-
Sınavda nokta atışı yapmak için ders slaytlarındaki her detay (referans aldıkları kitaplar da olabilir)
Mülakatta nokta atışı yapmak için Geekforgeeks kolaydan zora sorular, ya da henüz denemesem de leetcode
not: datastracturespor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Leopard76 'ın dediklerini yaparsan başarılı olursun. Dersin nasıl işlendiği önemli, dersin işleniş detaylarını, kod da dahil tam kavramaya çalış. Çok kişi zorlanmıştı bu derste nedense, beni pek zorlamamıştı, bölümde işleniyor olması en mantıklı olan ender derslerden biri, belki o yüzden kafam rahat şekilde odaklanabilmiştim.
-
Temel mantığı anlaman yeterli, detayları ödev çözerek oturtuyorsun. Slayt ezberlemeyi tavsiye etmiyorum, tekerleği baştan icat eder gibi öğrenmek lazım. Çok da gözde büyütülecek bir ders değil bu arada, bu içeriğin tamamını bu dönemin yarısında işledik gibi bir şey, dsa almamama rağmen.
Amaç dersten iyi not almaksa leopardın dediği yeterli olur gibi, ama amaç gerçekten öğrenmekse üzerine kafa yormadan olmaz (ödevlerin hakkını ver, en iyi orada öğreniliyor bence)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 25 Kasım 2024; 19:17:16 >
amacım dersi A ile geçmek değil. Derste öğretilenden fazlasını öğrenip, bu konuda çok iyi olmak. mülakatlarda hep bunlardan sorular soruyorlarmış.
Sanırım bizde ödev yok. 3 saat teorik ders görüp 4 saat labda problem çözeceğiz. en azından programlamaya giriş öyleydi.
-
Yani, naçizane fikrimi yukarıda belirttim, herkes farklı yöntemlerle öğrenir. Zamanla anlarsın, şimdi bir şey demek zor
Abdul Bari YouTube
Fun fact: iş yaparken ne bir algoritma (x sort, y coding alg. gibi) ne data structures kullanıyorum. Bu fact sebebi ile de benden başka bir tavsiye gelemiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 25 Kasım 2024; 20:18:28 >
Data structures and algorithms aslında temelde önemli bir konu, FB'de google'da falan çalışırken de özellikle data structures bilgisi gerekebilir, ama ben de tipik iş hayatında fazla kullanılacağını sanmıyorum.
Gerçi bu ders de gereksiz diyorsak eğer, hiçbir dersin anlamı yok diyerek bölümü kapatabiliriz bence...
-
Cs'in en zevkli iki dersi olabilir data structures ve algorithms
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 25 Kasım 2024; 21:1:41 >
Katılıyorum, diğer; elektronik ve software engineering olmayan bölüm dersleri de zevkli ama en güzeli bu derstir herhalde. Bence zaten bilgisayar eğitimi matematik ve 5 tane falan bölüm dersinden ibaret, gerisi dizilerdeki filler bölümlerden farksız zaman israfı.
-
o zaman ctis en mantıklı bölüm.
-
Dersi bilemiyorum ama ders dışı ilgimi çekiyor demişsin diye geldim
CLRS Introduction to Algorithms bakabilirsin.
Sedgewick'in Algorithms kitabını önerebilirim ama java kullanıyor. Courserada yazarın kendi anlattığı kursu da var analysis of algorithms ile birlikte. Sitesinde örnek kodlar da var.
Abdul Bari denmiş onun udemy kursu da vardı o da olabilir.
İstersen leetcode, hackerrank, codewars gibi sitelerde devam edersin mülakatlarda live coding için millet deli gibi bunlara abanıyor.
https://seanprashad.com/leetcode-patterns/ mesela buradakilerle başlayabilirsin.
ilgini çekerse, kutsal kitap niteliğinde Knuth The Art of Computer Programming var, dehşet bir referans kitabı ama diğerlerine göre ağır, henüz ben de başına oturup adam akıllı okumaya çalışmış değilim.
-
eyw ağam.
-
Evet bilgisayarın işe yaramaz derslerinin olmaması güzel aslında ama bunları çıkarmış olmasına rağmen hala 4 seneyi harcaması akıl almaz bir durum. Hangi bölüm olursa olsun basıyorlar seçmelileri 4 senelik bölüm haline getiriyorlar.
Bu arada cidden, daha önce de demiştim sizin Ctis'in 2. seneden sonra elle tutulur dersi yok, 4 seneye uzatalım diye çaba harcayıp salata yapmışlar. Zaten 3. sınıf 2. dönem anladığım kadarıyla sadece "internship" ile geçiyor.
Ben aynı şeyi bilgisayar için diyorum; matematikler ve önemli bölüm dersleri toplasan 16 ders falan eder, 3 dönemde biter. Bunun üzerine seçmeli ML gibi bazı dersleri ve stajı ekle 2 senede bitmesi lazım. İnsanların zamanını boşa harcıyorlari hala uyanan veya rahatsız olan yok durumdan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 26 Kasım 2024; 22:29:24 > -
temelden basla, https://cses.fi/book/book.pdf
sonra codeforces + atcoder coz.
-
önlisans diploması verse kimse bölümü yazmaz, şahsen 5k değil de 100k olsam bile yazmazdım. şimdi sövüyoruz falan ama Türkçe ve İngilizce dersi beni baya bir geliştirdi. Üniversiteye sadece meslek öğrenmek veya spesifik alan eğitimi olarak bakmamak lazım.
ben olaya şöyle bakıyorum. İlk 2 sene matematik, teorik cs derslerine yüklenip son 2 sene de bir yerlerde çalışarak, teorik derslere çok yüklenmeden geçirmeyi düşünüyorum. Zaten bölümdekiler de 3. 4. sınıfta çalışıyor. 3'ün 2'si de sadece staj.
-
Evet dedikleriniz doğru, bu yüzden iyi üniversite > bölüm. Top tier olmayan üniversitelerde böyle bir katkısı olmuyor okulun, yoksa evet kaliteli verilen uygarlık tarihi dersi bile ufuk açar, farklı alanlardan insanı geliştirebilir.
Bu yazdığımı, 2'den sonra zorlayacak bir şey yok açısından da dedim aslında, yani ilk 2 sene zorlayıp okul birincisi çıkmaya uygun bir bölüm ctis, mühendisliklere göre çok daha kolay işiniz bunu yapabilmek için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X