Şimdi Ara

Algoritma bilgisini geliştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba.Kendi çabalarımla yaklaşık 5-6 aydır programlamayla uğraşıyorum.Öncelikle algoritma bilgisiyle başladım.C#, C++ dileri üzerinde öğrenmeye çalıştım.Temel programlama konularını tamamladım.Fakat okadar çabalamama rağmen olmuyor arkadaşlar.Bir algoritma oluşurmaya çalıştığımda çok zorlanıyorum.Bir çok sorunla başbaşa kalıyorum ve çzöüme kavuşturmakta çok zor oluyor.Sizden ricam bu konuda nasıl bir yok izlemeliyim.Programlama mantığını iyi ve etkili kavrayabilmek için.Forumlarda görüyorum gerçekten çok iyi bilgisi olan arkadaşlar var.Bu konuda tecrübe ve önerilerinize ihtiyacım var.Yoksa gerçekten artık sorunun bende olduğunu düşünmeye başlayacağım :)
    Yapamamak çok kötü birşey ve ben gerçekten öğrenmek istiyorum.Yardımlarınız ve önerileriniz için şimdididen teşekkürler.

• Algoritmayı ayrı bir konu olarak görme, programı kafanda oluştur gitsin. Oturup kağıda çizme, basit programlar için böyle devam et. En önemlisi ise; bol bol örnek incele.
  • hemen büyük sorunlardan başlama ufak ufak sonra gelir gerisi zaten sonra sadece sorun karşına gelir ve sen çözersin(abartılı olmadan :D ) bede 8 aydır C++ ile uğraşıyorum algoritmayı geliştirmek için forularda ödev isteğinde bulunan çok onların sorularını felan yapıyorum sende böyle yap(bence) ama çözersen onlara soruların cevabını verme sadece nasıl bir yol izleyeceği konusunda yardımcı ol ve araştırmaktan ve uğraşmaktan bıkma ve programlamada kariyer yapmış kişilerin makellerini vs takip edin çünkü onlar görmüş geçirmiş oluyor ve onların kodlamasına bak yani onlar programı kodu nasıl kısalaştırmış hızlandırmış vs vs yani hiç olmadı yapılan programlardan örnek alarak onları yapmaya çalış(calc.exe, write.exe, paint vs gibi) :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Algoritmayı ayrı bir konu olarak görme, programı kafanda oluştur gitsin. Oturup kağıda çizme, basit programlar için böyle devam et. En önemlisi ise; bol bol örnek incele.

Bu nasıl bir öneridir arkadaşım? Ne demek algoritmayı ayrı bir konu olarak görme ? Algoritma bu işin olmazsa olmazıdır. Kafanda planlamayıp onun bunun önerileriyle bir çalışan uygulama yaratabilirsin ancak sana hiç birşey katmaz çünkü sen düşünmedin sadece söyleneni yazdın.

Algoritmanı bir probleme çözümler getirerek geliştirebilirsin. Verilen bir cümleyi tersten yazdır mesela yada 3. bir değişken kullanmadan 2 değişkenin değerlerini birbirine atamayı dene. Bunlar çoğaltılabilir.
  • Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Anlaşılan çok pratik yapmam gerekiyor. Çoook :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok dusunerek edinilen ve hazir cozumlere bakildikca korelen bir birikimdir.

• sdagli7 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaş büyük ihtimalle programı yazabilecek ve planlayabilecek zekaya sahip ancak kendisine öğretilen ya da duyduğu şekliyle algoritmanın önce kağıda yazılı olması gerekiyor, adım adım, eksiksiz, güzel yazılarla, madde madde. Kastettiğim buydu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.