|
Alkol kullanan arkadaşlarımla buluşmamak zorunda kaldım
-
-
bugünlerde gene WhatsApp grubunda buluşma ayarlıyolar. viski fotoğrafları paylaşıyorlar, şunu içeceğiz bunu içeceğiz diye. haftaya buluşulacak muhtemelen ama ben bahane uydurup gitmeyecem. normalde gitmek isterdim yani hepsi 15 yıllık arkadaşım ama gitsem neyle karşılaşacağımı biliyom. -
Onlara bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle -
bu tarz durumlarda bir hastalık uydurup (alkol şunu şunu tetikliyor tarzı) "doktor içme dedi yoksa eşlik ederdim" tarzı aradan sıyrılmalar en güzeli olabilir hocam. sürekli bir durum olmasa "antibiyotik kullanıyorum" jokeri de aklınızda olsun
-
Zararlı alışkanlığına anlamsız değerler yükleyen insanlar kalitesizdir hocam boşver sen kazandın. -
Aynı ben la. Yani içkileri sevmeme yönünden. Bira, viski, şarap, rakı bu dörtlüyü denedim hiçbirini sevemedim. Bira yine bir tık daha içilebilir, zorlaya zorlaya şişeyi bitirdim bir de şarap. Abi viskiyi insanlar nasıl içiyor şaşıyorum, kusasım geliyor. Rakı da aynı şekilde ki kokusunu da sevmem zaten, çıkmıyor meret.
Ha sigara ve sigara dumanını da sevmen, içmem uzak dururum. Bence en iğrenci bu ya neyse. İnsanın kendini dumanla boğmasını, öksürtmesini hiçbir zaman anlayamayacağım, hiçbir zaman. -
Israr ederlerse gerçeği söyle, böyle boş muhabbetler olacaksa ben yokum de. Belki bir daha yapmazlar.
-
-
ben yalan söylemek istemiyorum çünkü bunlar benim patronum falan değiller ki. tersine doğruyu söyleyeceğim zorla içiriyosunuz diye. -
insanlar kendilerini değiştirmezler. ben baştan hata yaptım, ısrar ettiklerinde tamam deniyim dedim içtim kaç kere. alıştılar şimdi benim seçimlerime saygı duymuyorlar. içmeyecem deyince hemen gülmeye, tepeden bakan cümleler kurmaya başlıyolar. -
Nerde kullaniyorlar -
Ben içki içerim ama yalnız içerim. Zamanında bende böyle alkollü ortamlara girdim sarhoş muhabbeti hiç çekilmiyor. Millet içince sapıtıyor çekilecek şey değil.
-
dekareme hocamiz gorse gurur duyardi sizle hocam @dekareme
-
İnadına önlerine Ayran koy -
hocam alimsiniz diye sizi örnek alanlar var
-
Ben müslümanım ve dinimizde alkol haramdır. Hiçbir "arkadaşım" beni alkol içmeye çağırmaz. Sizi bilemem. Arkadaşlarınızın ne yapmaya çalıştığını ben galiba anladım ama yazmayacağım,uygun olmaz. -
Arkadaşım dediğin kişiler saygısız. İyi yapmışsın.
Bu arada, tadını sevmediğim için içmiyorum diyorsun. Durum böyle olunca, masaya yeni bir içki gelince denemende bir sakınca yok. Belki onun tadını seveceksin. Direkt en baştan "hepsinin tadı aynı, sevmiyorum" demen doğru değil yani. O konuda da yaptığın doğru.
-
keşke o iş yerinde ben çalışsaydım.
-
İçenlerin büyük bir kısmı gösteriş için içiyor zaten.
-
Belki ama benim çevremdeki herkes gerçekten de sevdiği için içiyor yani rol kesmek için gösteriş için değil. Yani arkadaşlara diyorum ne anlıyorsunuz bu içkiden diye, işte kafayı güzel yapıyor diyorlardı. Olay alkolü alıp algıları değiştirmek yani. Algıyı yok etmek mi diyeyim ne diyeyim işte onun gibi bir şey. Kesinlikle bana göre bir şey değil. Hiçbir şekilde haz almıyorum, alamıyorum. Sigaradan ve türevlerinden de nefret ediyorum mesela.
Benzer içerikler
- gripken duş alınır mı
- define bulanların sonu
- bakire kız kaldı mı
- yunan ırkı fiziksel özellikleri
- audio görüntülü diafon zil çalmadan kapı açma
- exxen filmleri
- prompt mühendisliği
- elektrikli bebek arabası
- 5g nedir zararları
- yeşil nasim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X