Şimdi Ara

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANANA HAPİS CEZASI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Para cezaları yeterli olmadı, Emniyet Genel Müdürlüğü çözümü daha radikal kararlar almakta buldu.. İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sunulan yasa taslağına göre, "en ağır ceza, alkollü araç kullananlara" kesilecek.. Polis, 1 promil ve üstü alkollü halde araç kullanan sürücüler hakkında, herhangi bir rapor hazırlamadan savcılığa suç duyurusunda bulunacak. Alkollü yakalanan sürücüler, hastanedeki testlerin ardından 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle mahkemeye sevk edilecek.

http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=47525#.USP1GvK2nSg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga3452 -- 20 Şubat 2013; 0:06:54 >

• bir bakıma iyi bir bakıma kötü bir şey. sevgili veya eşle sıcak yaz akşamı sahilde soğuk 1 şişe bira içince sarhoş olmuyorsun sonuçta. ama milletimiz azla yetinemediği için böyle cezalar mecburen geliyor
  • Diğer cezalarda yükseliyor çok şükür.Denetim de sıkı bir şekilde yapılırsa şukela olacak. Ben de alkol kullanan biriyim ama alkol alıp araç kullanılmasına kesinlikle karşıyım. Henry ford'un lafı idi sanırım: '' 20. yüzyıl insanoğlunun eline en büyük silahı verdi, otomobil''. Bana göre alkol alarak otomobil kullanırken ölüme sebebiyet verme, taaammüden cinayet kapsamında değerlendirilmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

bir bakıma iyi bir bakıma kötü bir şey. sevgili veya eşle sıcak yaz akşamı sahilde soğuk 1 şişe bira içince sarhoş olmuyorsun sonuçta. ama milletimiz azla yetinemediği için böyle cezalar mecburen geliyor

Sarhoş olmadıkça sorun yok. Limon emip üstüne de çikolata yiyince promil çıkmıyor.
  • Rusyada şartlar daha ağır.Malum adamlar ayık gezmiyor

http://www.aktifhaber.com/alkollu-arac-kullanana-hapis-cezasi-694357h.htm
  • 1 tane yada 2 tane bira içip 2 yıl hapsemi giricem.
    Sokakda envai çeşit fuhuşcusu,gaspçısı,hırsızı,dolandırıcısı gezecek ama ben 2 bira içinde 2 yıl hapse giricem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga3452

Rusyada şartlar daha ağır.Malum adamlar ayık gezmiyor

Asıl haberde dikkatimi çeken şu cümle oldu,

" miktara bakılmaksızın alkollü araç kullanmak yasak."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok guzel olmuş,ellerine saglık,hatta kasten adam öldürmekle yargılansınlar.!

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Rusyada şartlar daha ağır.Malum adamlar ayık gezmiyor

Asıl haberde dikkatimi çeken şu cümle oldu,

" miktara bakılmaksızın alkollü araç kullanmak yasak."

Evt benımde dikkatimi çekti.Türkiyedekiler şanslı o zaman

2 duble rakı veya 4 bira = 1 promil (100 mililitre kanda 100 miligram alkol)

• İçemicez mi şimdi biz yolda
  • quote:

2 duble rakı veya 4 bira = 1 promil (100 mililitre kanda 100 miligram alkol)

Yalnız yasal sınır 1 promil değil,1 promili aşan sürücülere hapis cezası gelebilecek.Savcılığa suç duyurusunda bulunulması için 1 promil sınır.

"1 promile kadar opsiyon tanınacak. Polis, 1 promil ve üstü alkollü halde araç kullanan sürücüler hakkında herhangi bir rapor hazırlamadan savcılığa suç duyurusunda bulunacak."
  • Ben kendi adıma üzüldüm yazın geceleri alkolsüz araç kullandığım nadirdir.
  • Yukarıda; 2 bira içemicez miii denmiş,ama bu yasayı bile bile 2 birayla savcılığa sevk edilen adamı kutlamak lazım.

2.biranın son yudumunu aldıktan sonra koşa koşa çevirmeye mi gireceksiniz arkadaşım?

Madem oturdunuz,bira faslından sonra bi tatlı söyleyin,iki lafın belini kırın,biraz yürüyüş yapın sonra bi kahve yuvarlayıp geçin direksiyona çok mu komplike bir şey?
  • Orayı atlamışım haklısın.Yalnız şu var.Araştırmalara göre 1 yetişkın erkekde 1 promil = 2 duble rakı yada 4 biraya tekabül ediyor.Yetişkin Kadında 1 promil = 1.5 duble rakı veya 3 bira ...Bu biraz kafa karıştıracak gibi geliyor.Özellikle hafta sonu dışarı çıkanlar yada eşi yada sevgilisi ile çıkanlar dikkat etmek zorunda kalacaklar.İşin İşletmeciler açısındanda sıkıntısı olucak.
  • Sevgilimle eşimle dostumla bara falan gideceksem atlarım taksiye gider içkimi içer atlar taksiye tekrar dönerim. İçkiye verecek parası olanlar taksiyede bir zahmet para versinler ya da ılık yaz akşamlarında sevgilisiyle romantik bir akşam yürüyüşünü göze alsınlar :)

Hem araba hamallık resmen. Park edecek yer derdi, valesi, cartı curtu vs. Bin taksiye git meknaın kapısında in eğlen bin taksiye dön evine mis gibi.
  • Destekliyorum cezalar dahada arttırılmalı.1 promil neredeyse 4,5 biraya eşit,bu kadar içki içip direksiyon başına geçenler tabiki hapis cezası ile cezalandırılmalı.Ben olsam sınırı 0.50 ye çekerdim.Diğer cezalarında 1000 tl altında yapmazdım,dediğim gibi cezalar arttırılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

1 tane yada 2 tane bira içip 2 yıl hapsemi giricem.
    Sokakda envai çeşit fuhuşcusu,gaspçısı,hırsızı,dolandırıcısı gezecek ama ben 2 bira içinde 2 yıl hapse giricem.

1 tane ya da 2 tane bira icip 2 yil hapise girmeyeceksin. o haldeyken araba kullanirsan hapise gireceksin. he araba kullanmiyorsan istersen birani agzina hortumla daya raki havuzunda yuz kimse sana bisey yapmiyor merak etme.
  • quote:

Orayı atlamışım haklısın.Yalnız şu var.Araştırmalara göre 1 yetişkın erkekde 1 promil = 2 duble rakı yada 4 biraya tekabül ediyor.Yetişkin Kadında 1 promil = 1.5 duble rakı veya 3 bira ...Bu biraz kafa karıştıracak gibi geliyor.Özellikle hafta sonu dışarı çıkanlar yada eşi yada sevgilisi ile çıkanlar dikkat etmek zorunda kalacaklar.İşin İşletmeciler açısındanda sıkıntısı olucak.

bu hesap doğrumu? eğer öyleyse 300 400 promil çıkanlar nasıl içiyorki?

bence bu hesap eski 50promil sınırı için geçerli olabilir. bu 1 promil benim canımı sıktı. meyve sularında bile az miktardada olsa alkol vardır çünkü. hatta bir aksam yemeğinde alkolle yakılan bir sos varsa bu 1 promille karşılaşılabilir. dikkatli yiyip içmek lazım. yanılıyorsam bilimsel bir aciklama iyi gelir.

edit; benim dediğim 0,50 promilmis. tamam simdi oldu. destekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulnation -- 20 Şubat 2013; 1:31:59 >

• 1 promil arkadaşların da dediği gibi yasal sınır olan 0.050 promilin iki katı. Mantıklı bir uygulama. Hayır demem.

Ben içip araba kullanıyorum sıklıkla. Ağzımla içiyorum. Bir bira, iki bira. Biraz çok içersem araba kullanmadan 2 saat önceden içmeyi bırakıyorum falan. Şimdiye kadar bir kere dışında çevirmelerde en yüksek 0.018 çıktı. Dünyada çok yaygın olan 0.050 limitinin bir mantığı, sebebi var. Bu kurala uygun hareket ediyorum. Edemeyenin ehliyetini kaptırmasına acımıyorum. 0.1'in üzerine hapis de oldukça mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Şubat 2013; 11:12:05 >
  • Bence iyi.Hatta sigara içenede versinler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.