Şimdi Ara

Alkollü araç kullanma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    “ Yapılan tespit sonucunda, 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen sürücüler hakkında ayrıca Türk Ceza Kanununun 179 uncu maddesinin üçüncü fıkrası hükümleri uygulanır.

Hususi otomobil sürücüleri bakımından 0.50 promilin, diğer araç sürücüleri bakımından 0.20 promilin üzerinde alkollü olan sürücülerin trafik kazasına sebebiyet vermesi hâlinde, ayrıca Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.” (KTK m. 48/VI-VII)

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK)’nun 179’uncu maddesi incelendiğinde:

“(2) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. “
  • ozzyken kullanıcısına yanıt

buyur empati yap: alkollu bir surucu cocuguna carpsa, cocugun olse surucu biz de insaniz hata yapabiliriz kusura bakma yenisini yaparsin filan dese ne tepki verirsin?

gercekten yazik. bu kadar dusunce yoksunu bir insan nasil ogretmen olabiliyor gercekten anlamiyorum. hem diyorsun ki empati yapalim hem de hersey yasayarak tecrube ediliyor. hala kafan iyi galiba. herseyi yasayarak tecrube ediyorsan empati yapmaya ne gerek var? insanlar baskalarinin tecrubelerinden de ders cikarmayi bilir. bir dahaki sefere uyusturcu kullanip mi trafige cikacaksin? tecrube ya. ya da cinayet islemeyi ne zaman tecrube edeceksin?

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Nokta.
  • mesleği ile ne alakası var arkadaşlar? buradaki yanlış, insanı (yani sürücüyü) ilgilendirir; mesleğini değil. meslek ile ilişkilendirmeniz için işe alkollü gitmesi veya geceden kalmış olması lazım. kadın dövdüren ve gasp eden kaymakam, alkollü yakalanan savcı ve hakim, torbacı ve kaçakçı polis ve jandarma, hapçı ve keş sanatçı, doktor ve hemşire gibi bir sürü haber çıktı bugüne kadar. mesleği insanın kalitesini göstermez. bu yüzden ülke gıdım ilerlemiyor. iyi ki AB bizi almamış çok mutluyum. bu tarz fikirdeki vatandaşlarımızın oraya zarar vermesine üzülürdüm. yaptığınız hataları ve mesleğinizi buraya bir yazın da bakalım ne laflar yiyeceksiniz  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atomkarinca28 -- 2 Aralık 2023; 11:56:24 >
  • Aslında olayın iç yüzünü çok açıklayıcı yazmadım.eğlence merkezi ile benim evimin arası 4 km gece 1.30 suları büyük bir şehirde de yaşamıyorum.zaten ayda yılda bir sefer 4 bira içtim.bu saatte kimseyi rahatsız etmeyeyim usul usul sağdan gideyim derken başıma bu olay geldi.samimiyim polisler bile hocam yardımcı olmak isterdik ama usul bu şekilde dediler.özür diledim sizi meşgul ettim bir anlık boş bulundum aslında araç kullanmayacak bir durumdada değildim.ama yasal sınır buymuş.hatta ben polislere ehliyetim alabilir miyim dediğimde güldüler hocam biz el koyduk ilk defa sanırım başınıza geliyor neyse bir daha olmaz dediler çok olgunlardı.buradaki kendini bilmez bazı cahiller gibi iran kafalı asın kesin meslekten atın da demedi kimse.
    maalesef toplumumuzu eğitmekte zor.kendisi onlarca kanunsuz bir şey yapar ama beni burda afaroz etmeye çalışıyorlar, boş konuşuyorlar.sadece gülüyorum.öğretmen olmam benim alkol alamayacağım anlamına gelmiyor.herkes kendi işine baksın boşuna formu işgal etmeyelim.zaten olayı sürecide anladım ders aldım pişmanda oldum.sağolsun bazı olgun arkadaşlar sadece cevap verip yoruma girmediler.formun amacı paylaşımdır.kimse kimseyi yargılayacak aşağılayacak yorum yapamaz haddi değildir.herkes aynada kendine baksın yorumlarımızı saygı çerçevesinde yapalım.

• ananasboy A kullanıcısına yanıt

Trafik magandalığı dersi veriyor işte.

Bu profil belli, içtiği alkolle övünen, bana bişey olmaz diyip dolaşan tipler...

Polis çevirince de "aaağğbi nolur alma ehliyeti aağğbiiii..."

Eşimiz dostumuz, anamız babamız böyle magandaların arasında trafikte işte, Allah korusun hepsini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 2 Aralık 2023; 13:15:41 >
  • disparity kullanıcısına yanıt

Yanlış

100 promil Ceza Davası sınırıdır…

Toplumu egitmek hakikaten zor. Alkollü araç ile trafiğe cikip üstüne yakalanip, forumlarda aglayan tepki gorunce zeytinyagi gibi uste cikmaya calisan karakter eksikligi olup utanmasi olmayan insanlar bile vardir eminim aramizda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greencard Hüseyin -- 2 Aralık 2023; 13:57:53 >
  • Nonchalnt kullanıcısına yanıt

Hayir cidden sana ne yani, onu anlayamadim. Burasi forum degil mi? Konu sahibi zoruna giderse başlık acmaz veya konuyu editler veya aglamaya devam eder. Bak binbir cesit adam yorum yapmis cogu eleştirip kimi de orta noktayi bulmuş. Ogretmen olmasının konu ile hic alakasi yok adam bu seviyede ise, ne olursa olsun farketmez meslegi.

En nihayetinde sana giren çıkan ne? Al yaziyorum ve yazmaya da devam edecekler başka kişiler sen ne yapabileceksin mesela kurdurmak dışında :)

• meslek yorumunu yaparken olay hakkında yazmayı unuttum. ekleyeyim. hususi araçlarda 50 promil çıkarsa ehliyet alınmaz. 51 promil ve üzerinde çıkarsa ehliyet alınır. 100 promil çıkarsa adliye işi olmaz. 101 promil ve üzerinde çıkarsa adliye işi olur.

arkadaş alkolmetreye üfledikten sonra en kısa sürede alkol kan testine gitseydi yargıtayın saatte 15 promil kaybı olur kuralını da hesaplayarak belki 101 promilin altında kalırdı ve adliye işinden kurtulurdu. sadece 6 ay ehliyetini beklerdi.

haha hem birsey yaziyor cevap verincede alakasiz cevaplar atiyor. tamam tamam aglama.

• atomkarinca28 A kullanıcısına yanıt

egitim ogretim sadece derse girip ders anlatmakla olmaz. ogretmen dedigin insanin davranislariyla da herkese ornek olmasi gerekir. kendini egitemis birisinin baskasini egitmesi bana pek mumkun gelmiyor.

ayrica vatandasin carpitip konuyu alkol almasina baglamasi gibi bir durum yok tabii ki ortada. isterse hergun icebilir beni/bizi baglamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 2 Aralık 2023; 21:19:55 >
  • 1 promilin üstünde tck179dan işlem yapılır. Sana imzalattıkları şey seri muhakeme bilgilendirmesi. Öğretmen adamın alkollü araç kullanması ayrı skandal okumadan belge imzalaması ayrı skandal. O belgede her şey yazıyordu zaten Bi zahmet edip okusaydın. Okuyamayacak kadar sarhoş muydun yoksa.
  • Bir gün bizide çevirdiydiler 1,62 çıkmıştı :) 2 kişi 1000 lik rakı üstüne 3 er bira attıydık İyi denk getirdiler :) polisi kestim uzaktan ara sokağa gir dedim ordada çevirme varmış hayırlı işler dedim ya
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.