o zaman senin genellemene göre alkollü yakalan hakim millete adalet dağıtamaz, kaymakam ilçeyi yönetemez, doktor hasta iyileştiremez vs. öğretmen örnek kişilik de bunlar put mu arkadaşın buradaki yanlışı mesleğini söylemesiydi zaten. bu ülkede insanların meslekleriyle yargılandığını öğrenmemiş ama burada öğrendi. neyse 6 ay artık dolmuş, İETT, gebze-harem, 500T, marmaray vs. artık her neyse tabana kuvvet |
Alkollü araç kullanma (4. sayfa)
-
-
kağıdı okudum tabiki ama sonunda pişmanım diye bişey yazıyodu hatta polis memuruna sordum nedir diye ?bu kanun gereği yapılan bişey dedi.endişelenme felan dedi.
ben aracı yine kullanacağım bulunduğum ilde neredeyse 20 yıldır ehliyetim var kaç yıldır bir polis çevirmesi bile görmedim.hatta en son ne zaman olduğunu bile hatırlamıyorum.sanırım biraz bununda rahatlığı vardı.yılsonu ceza kotası dolması felan gerekiyor dedi bazı arkadaşlar bilemiyorum belkide ona denk geldim.almanyada araç kullandım heryerde kural nizam tıkır tıkır işlediği için değil alkollü kullanmak park bile yaparken çizgilere dikkat ediyordum. bugün çarşıda suriyeli bir grup genç hazlıca paten kayarak trafikte ilerliyordu hatta birisi az kalsın düşecekti polis arabası hemen önündeydi .sanırım bu kişiler trafiği tehlikeye atmıyorlar.bizde olay şu bir kesmi çok ağır ceza beklerken bir kesimi görmezden gelme var.yapacak bir şey yok maalesef. -
Empati yapın diyor birde... Ah hoca ah.. -
he he
put ne alaka onu acikla bari de bosa gitmesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 3 Aralık 2023; 4:11:1 > -
Yahu insanlık hali olabilir. Geçmiş olsun hocam. Toplumda depresyonlu insan sayısı ekonomi kaynaklı çok fazla arttı maalesef. Linç Yemen normal. Hakkında trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan dava açılacak. Disiplin sorulturmasıda geçirirsin muhtemelen ama mesleğinle alakalı bir suç değil ceza almazsın tahminim disiplin yönünden. Özel hayatın gizliliği esastır zaten, okul iradesinin öğrenmesine bile gerek yok işin özünde ama burası Türkiye, kraldan çok kralcıklar dolu. Savunmanıza özel hayatım mesleğimi ilgilendirmez arz ederim yazın geçin. -
Alkollü araç kullanırken yakalaninca ehliyete el konulduğunu bilmemeniz de ilginç -
Ne yazsam bilemedim, üzücü.
-
100 dediğim 1.00 promildi zaten :)
-
Bakin bu promil isi biraz sacma. Bi gun istanbulda sahilde icelim dedik. Bir yudum aldim. Sonra hanim usudum dedi kalktik. Cevirme var. Ufle dediler. Bir yudum almisim zaten bi ufledim 1.32. Yuh bu ne demeye kalmadan kan testi istiyorim vs diyerek kan testine gittim. Kan testinde 0 cikti. Zaten 1 yudum icmisim daha kana karismayi gectim mideye yeni girmis. Bu promil isleri gercekten dogru calismiyor. Yani demek istedigim biraz daha vurun daha tam ölmemiş. -
Foruma bak be
Herkes süper insan misali ders vermeye kalkmış. Adam öğretmen olsa bile yazdığına göre alkolden dolayı mesleğine zarar verecek veya öğretmenliğini engelleyecek bir davranışta bulunmamış. Hata yapmış doğru fakat sonunda zararı yine kendine olmuş ki 1.26 promil o kadar da fazla değil.
Geçmiş olsun hocam. Acı bir tecrübe ve ders olmuş. -
işin ilginç kısmı karakolun komiser yardımcısı benim öğrencim çıktı.neyse beni görmedi ama gerçekten alkolün cezası çok ağırmış bana en çok dokunan ehliyetin alınması.6 ayda çok uzun beklemiyordum bu kadar uzun süre ehliyetsiz kalacağımı. -
ehliyet alındıktan 10 gün sonra adliyeden arandım.kanun ne hızlı işliyor böyle (!) savcı ifademi aldı.3 saat bekledikten sonra mahkemeye çıktım.hakim yüzüme bile bakmadan kararı yazdı.
3 ay hapis cezası ama 1/2 indirim ile 1 ay 15 güne düştü.
ilk defa olması nedeniyle 5 yıl boyunca kasıtlı suç işlemezsem dosya silinecek dediler.Hükmün geri bırakılmasına karar verildi. adliyeden ayrıldım.herhangi bir para cezası vs de verilmedi.
hatamdan büyük bir ders çıkarttım.20 yıldır ehliyetim var 1 sefer radar ve 1 sefer emniyet kemeri takmama cezası yemiştim.bu ender olayıda onun yanına ekliyorum.
başına bu şekilde bi olay gelecek kişilerde ona göre ayağını denk alsınlar diye yazıyorum.
ama en büyük dileğim şu trafikte stop lambası yanmayan makas atıp trafikte tehlike yaratan kırmızı ışıkta geçen arabasını sokak ağzına gelişi güzel park eden kişilere de lütfen ceza yazılıp ehliyeti sorgulansın.madem adil olunacaksa herkese adil davranılsın.tek isteğim bu umarım bu adaleti bir gün bu ülkede görmek nasip olur.
-
Hâlâ daha akıllanmış gibi durmuyorsun. Yukarıdaki mesajlarında ehliyetsiz araba kullanacağım demişsin. Bir de üstüne tüy diker gibi Almanya'da kurallara uyuyordum yazmışsın.
Bu kafa ile gitmeye devam edersen ehliyetsiiz şekilde bir kazaya karışıp ertelenen 1.5 ay cezanla birlikte 6 aydan fazla ceza alarak memurluktan atılman da mümkün.
-
14 şubat 2022 de 280 promil ve motorla yakalandım. içeceksem direkt taksi ile gider gelirim yada aracı bırakırım taksi ile dönerim. Motor olunca dışarıda bırakmayı istemedim çalarlar diye, sonuç 6 ay ehliyet gitti.
Sonrasında motoru evlere paket yapan bir arkadaşımın moto kuryesi sağolsun onların dükkana çekti. Ben polis aracı ile karakola gittim, oradaki polisler ifadeye pişmanım gibi kelimeler yazdı. Sonuç olarak 2 saat sonunda salı verildim. Taksi ile eve döndüm 1-1,5 ay sonra mahkeme kararı geldi, Trafiği tehlikeye atmaktan hapis cezası verilmiş 5 yıl boyunca bir daha yaparsam sıkıntı benim açımdan. Neyse ağustosta aldım ehliyetimi. Geçmiş olsun hocam daha 2 ay var. Ben 6 ay boyunca ehliyetsiz kullanmak zorunda kaldım çok can sıkıcı bir durum.
-
Ağır saçmalamışsin 75 bin ücretli öğretmen çalıştırıyor milli eğitim,daha mevcut öğretmen ihtiyacını karşılayamiyor
Konuyu açan arkadaşın mesleğiyle uğraşanlar sizin meslek grubunda yanlış yapan yok mu
Evliya mısınız?
-
Almanyada her şeyin cezası adil olduğu için bisikletle bile giderken kırmızı ışıkta bekledim.çünkü kurallar herkes için.
Ama bizim ülkede bisiklet yoluna park eden onlarca aracın resmini emniyete gönderdim 1 kişi bile geri dönmedi.
Alkole gösterdiğiniz hassasiyeti diğer durumlara neden göstermiyoruz.Günah keçisi arıyoruz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X