Şimdi Ara

Alkollüyken Spor Yapmak .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
12.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Alkol aldıktan sonra spor yapınca yağ yakımının daha hızlı olma olasılığı var mıdır?
    Sonuçta yağ yakımı oksijenle alakalı.
    Damarlar genişlediği için daha çok kan akışı olursa daha fazla oksijen alıp yağ yakımını hızladırmak mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinExist -- 15 Temmuz 2011; 0:46:48 >

• Şimdi tam bilmiyorum fakat dediğin olay kısa bir süre devam ettikten sonra kalbin kirli kan için yetersiz kalır ve zehirlenme başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Şimdi tam bilmiyorum fakat dediğin olay kısa bir süre devam ettikten sonra kalbin kirli kan için yetersiz kalır ve zehirlenme başlar.

Tam olarak ne demek istediğini anlamadım.
    Niye kirli kan için yetersiz kalıyor?
    Sonuçta dolaşım genişlemiş damarlarda da yapılsa kalbe dönerken temizlenmeyecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinExist -- 15 Temmuz 2011; 0:51:19 >
  • quote:

Şimdi tam bilmiyorum fakat dediğin olay kısa bir süre devam ettikten sonra kalbin kirli kan için yetersiz kalır ve zehirlenme başlar.

kirli kanı kalp temizlemez ki karaciğerin işi o
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwinExist

quote:

Sonuçta dolaşım genişlemiş damarlarda da yapılsa kalbe döndüğünde temizlenmeyecek mi?

Şimdi nasıl anlatsam.Önce kalbin hızlanır, bir yerden sonra kan basıncın artmaya başlar.Bu sırada da kalbinin akciğere gönderdiği kan çok fazla olur.Kalp krizi geçirmemeyi başarabilirsen basınçtan damarlar çatlar zaten bir süre sonra.

En sade yorum budur sanırım.Şimdi biyoloji okuyoruz dedik ama doktora yaptık demedik, ilk sınıf bitti daha

edit @_BadblooD__ karaciğer derken ? kalp temizliyor demedim, gönderdiği kandan bahsettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 15 Temmuz 2011; 0:56:07 >

• quote:

quote:

quote:

Sonuçta dolaşım genişlemiş damarlarda da yapılsa kalbe döndüğünde temizlenmeyecek mi?

Şimdi nasıl anlatsam.Önce kalbin hızlanır, bir yerden sonra kan basıncın artmaya başlar.Bu sırada da kalbinin akciğere gönderdiği kan çok fazla olur.Kalp krizi geçirmemeyi başarabilirsen basınçtan damarlar çatlar zaten bir süre sonra.

En sade yorum budur sanırım.Şimdi biyoloji okuyoruz dedik ama doktora yaptık demedik, ilk sınıf bitti daha

Teşekkürler açıklama için.
    Ama şimdi alkolü aldık.Kanımıza karıştı ve damarlarımız genişledi.
    Koşu bandına çıktık ve tempolu yürüyüşe başladık.
    Belli bir müddet sonra kalp ritmimiz arttı ve kalp ihtiyacı karşılamak için daha hızlı kan pompalamaya başladı ama bu sırada hala kanımızda alkol var.
    Şimdi kan akışı ve pompalama hızı arttı diye kanımızdaki alkolün emilimi azalır mı artar mı?
    Artarsa niye zehirlenelim eğer azalırsa -ki bu arada pompalama hızı arttığı için dolaşım hızlanacaktır galiba- kan damarlarda hızlı dolaştığı için emilim devam etmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinExist -- 15 Temmuz 2011; 0:58:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: __BadblooD__

quote:

kirli kanı akciğer temizler

@OnrbK
    çok felaket tellalığı olmuş dediklerinin olacağını sanmam
    alkolün harhangi bir organik monomerden farkı yok yemek yiyip top oynayınca ölmediğimize göre sorun olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor yaparken ss li
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya boşverin biyolojiyi, deneme yanılmayla öğrendik biz alkollüyken spor yapılmaz tabiri caizse bok çuvalı gibi yığılır kalırsın
    alkol normalin 2-3 katı etki eder ve acayip yorgunluk yapar
    denemeyin bile çektiğiniz acı cileye değmez
  • hocam dene ve gör en iyisi :D ölürsen öbür taraftan yazarsın artık :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TK14 -- 14 Temmuz 2011; 1:07:13 >
  • @carl johnson bir bira içip maç yaparsak tabi sorun olmaz ama biraz uç noktayı söyledim gerçekten.

Ama o şekilde ölen bir genç vardı, maçtan önce alkol almış, halı sahada yere yığılmış kalp krizi.Tam haberi hatırlamıyorum ama şu sporcu ölümü haberlerini verdikleri sırada çıkmıştı böyle bir haber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

ya boşverin biyolojiyi, deneme yanılmayla öğrendik biz alkollüyken spor yapılmaz tabiri caizse bok çuvalı gibi yığılır kalırsın

Teşekkürler
    İzninizle birşey soracağım alkollüyken spor yaptığınız süre boyunca yaktığınız yağ ile normalken yaptığınız spor boyunca yaktığınız yağ oranı aynı mıydı?(süreleri ve yapılan aktiviteyi aynı kabul edersek)
  • Alkollüyken yaparsan

yakarsın canını
  • quote:

quote:

ya boşverin biyolojiyi, deneme yanılmayla öğrendik biz alkollüyken spor yapılmaz tabiri caizse bok çuvalı gibi yığılır kalırsın

Teşekkürler
    İzninizle birşey soracağım alkollüyken spor yaptığınız süre boyunca yaktığınız yağ ile normalken yaptığınız spor boyunca yaktığınız yağ oranı aynı mıydı?(süreleri ve yapılan aktiviteyi aynı kabul edersek)

yağı ölçecek durumda olmuyorsun, 2 tuborg kırmızı iç git yarım şişe vodka içmiş gibi olursun spordan sonra

• quote:

quote:

Teşekkürler

zaten alkol başlı başına deli kalori kaynağı
    2kalori fazla yakmak için içki içilmez yakacağından fazlasını almış olursun

• hocam alkol zaten çok kalorili bişey spor yapıyosan alkolü kesmen lazım. zaten alkolden aldığım kalori direkte göbekte toplanır. eritmesi en zor 2nci bölgedir

dediğine gelince kas yapmak maksatlı spordan bahsediyosan; dehidrasyon zaten karaciğerde yapılır. ama senin vücudunda alkol varken karaciğer dehidrasyonla uğraşmak yerine önce zehirli olan alkolü zararsız hale getirmeye çalışır. bu arada bi kısım da dehidrasyon tepkimeleri olur. tabi doğal olarak 2 tane çok çok ağır işlemi yaptığı için karaciğer yorulur. işin sonu karaciğer yağlanmasına kadar gider haberin olsun.
  • hocan dene ve gör en iyisi :D ölürsen öbür taraftan yazarsın artık :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: carl johnson

quote:

quote:

@OnrbK
    alkolün harhangi bir organik monomerden farkı yok yemek yiyip top oynayınca ölmediğimize göre sorun olmaz

alkollüsün herhalde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: carl johnson

quote:

quote:

@OnrbK

alkollüsün herhalde

gayet sağlamım
    kanı kirli yapan içindeki alkol, üre, kimyasallar, glikoz vs. değil CO2dir(öyla olsaydı bütün kanımız kirli olurdu ) bunu bir düşün
    iyiki bunu aile içinde söyledin de seni düzelttik dışarda rezil olma

• hocan dene ve gör en iyisi :D ölürsen öbür taraftan yazarsın artık :D
  • Alkol zaten trigliserid ve kolesterol seviyesini arttırıyor buda kalbi yorar demektir bu durumda kalp krizi geçirmen yüksek ihtimal (aç parantez , sürekli yapılırsa , kapa parantez) dikkat et yani hacuu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.