Şimdi Ara

Allah'a olan inancınızı kaybetmeyin. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
5.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdi 2.örneğe geçelim.Hemen aşağıya bakıyoruz.

Kadınların Tarla’ya benzetildiği ayettir.

Bakara 223: Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah’tan korkun, biliniz ki siz O’na kavuşacaksınız.

Şimdi Kötü niyetli Ateist yukarıdaki böyle yorumlamış

fakat Bakara 223 isimli Ayette ne anlatılmak isteniyor.

Burada Evli olan erkeklere bakın kadınlar kutsaldır.Değerlidir.Rahime sahip oldukları için üreme özelliği onalra verilmiştir.Onlar değerli ve asil yaratıklardır.Ey erkekler eşlerinize bu gelişmiş özelliklere sahip kadınlarınıza düzgün davranın ona işkence etmeyin.Onla birlikte olmak istediğiniz zaman ona zarar vermeden hak yolundan birlikte olun ve onu üzmeyin olarak Erkeklere Emir vermiştir.

Burada aksine bayanları ezmek değil bayanların erkekten daha üstün olduğunu ve bu üstün varlıklara dikkatli davranmanız emrediliyor.

Kötü niyetli bir ateist Kuran'ı analiz etmiyor.Ona çok büyük saygısızlık ve iftira atıp ona zarar vermek istiyor

• Bugüne kadar hiçbir Tanrının gerçekten vağar olduğuna dair hiçkimse resmi bir kanıt bulamadı.Kendisine sesleniyoruz hadi çık ortaya nie saklanıyorsun diyoruz çıt yok neymiş efendim zamanı varmış.Tanrı Din narsist sorunlu insanların dünyayı zamanında insanları yônetmek için kullandığı bir mekanizma olamazmı? Geçmişden günümüze toplumsal baskılarla herzaman gelmiş şimdi bu çark birgün sona ericek bundan korkduğunuz bal gibi ortada.Gerçeği anlatyorsanız masallarla değil gerçek kanıtlarla geliceksiniz.Tanrı varsa gôstersin kendini bizde inanalım yoksa ben inanmıyorum bukadar bana gerçek bir kanıt vericek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Hocam ben de denedim de inmiyor hiç seed yok. Gerçek torrent bu değil Allah'a olan inancınızı kaybetmeyin. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Zaten 120 milyar insanın yani yaratılanların %75 cehenneme gidecek seed olmaması normal.

Kuran'dan:

1. "Yeryüzünde bulunanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan saptırırlar." (En'am Suresi, 6:116)
    2. "Andolsun, İblis, onlar hakkındaki zannını doğru çıkardı. İnananlardan bir grup dışında hepsi ona uydular." (Sebe Suresi, 34:20)
    3. "Sen ne kadar üstüne düşsen de insanların çoğu iman edecek değillerdir." (Yusuf Suresi, 12:103)
    4. "Fakat insanların çoğu bilmezler." (A'raf Suresi, 7:187)

İncil'den:

1. "Geniş kapıdan girin. Çünkü yıkıma götüren yol geniş ve rahattır. Bu yoldan gidenler çoktur. Oysa yaşama götüren kapı dar, yol da çetindir. Bu yolu bulanlar azdır." (Matta 7:13-14)
    2. "Çağrılanlar çok, ama seçilenler azdır." (Matta 22:14)

Tevrat'tan (Eski Ahit):

1. "Rab göklerden bakar oldu insanlara, Akıllı, Tanrı'yı arayan biri var mı diye. Hepsi saptı, Tümü yozlaştı, İyilik eden yok, Bir kişi bile!" (Mezmurlar 14:2-3)
    2. "Doğru yoldan sapmayan, kusursuz yaşayan var mı? Çok az!" (Vaiz 7:20)

@Kartal Göz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 2 Ekim 2024; 17:3:56 >

• Hocam ben Müslüman değilim, Hıristiyan da değilim Musevi de. Okumadım ama yine de teşekkürler. Allah'a olan inancınızı kaybetmeyin. 

• Bişey değil.Zevkle paylaştım. Allah'a olan inancınızı kaybetmeyin. 

• işinizin rast gitmesini istiyrsanız asla cenabet gezmeyin çok mast yapma aptala dönersin.

arada bir namaza gidin cumaya maddi manevi cenabetlikten kurtulursun hem de ibadet etmiş olursun sevap kazanırsın. Cumalara gidin bari.

kendiniz için olmasa bile sevdiklerini kardeşleriniz illa birinin bir derdi vardır

dua etmezsen Allahla iletişim kurmazsan nasıl hayırlı birşeyler kısmetler yaşamayı bekliyorsun

komunistler ateistler inanmıyr cenabetliğe

pislik içinde yaşıyrlar. ateistlerin evinde kaldım daha ilk günden cin saldırısına uğradım düşün

adama söylüyrum böyle böyle oldu gece diye dalga geçiyr benle yokmuş öyle varlıklar falan cine de inanmazlar öyle ukalalar işte dünyayı kendileri yarattı sanırlar herşeyi bildiklerini.

Allahla yada ya da hangi tanrıya inanıyrsan istersen hrisiyan ol ama dindar ol. tanrıyla olan iletişimini diyaloğunu bitirme. arada inzivaya çekil tanrıya yalvar dua et konuş.

ve canınızın sağlığına edindiğiniz nimetlere şükredin sahip olduklarınız için en önemlisi bu modernite ilüzyonu çok fazla ihtiyacımız olmayan şeyle bizi meşgul ediyr. gerçekte bize lazım olan bi can sağlığı barınacak yer ve aş bu kadardı yani... şükrünü bilmeyen elindekileri de kaybeder.

çok hayatlar örnekler var aşırı zenginlikten dibe çakılanlar batanlar vs

Allah alır elinden rızkını şükrünü bilmezsen anlayamazsın nasıl olduğunu

ama namazını kılan Allahla samimiyetini diri tutana kolay kolay birşey olmuyor ticarette de sivil hayatta da.

evinde melekler dolaşıyr rızkın oluyor. ateistlerin evinde cinler şeytanlar dolaşıyr gerçekten böyle

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    yandık o zaman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varya. Fikir hürriyetim ossa sölencek şey çok.

Şeriatınsı bi rejimde el mahkum enik gibi oturuom.

Allahtan ülkenin siyasal islamcıları israilin kapısında yatıo. Bu biraz güven verio.

Yahudi kardeşlerime selamlar.

• Yaratıcı vardır elbet ama kitaplara, hikayelere vs asla inanmam. Ne hikaye okursan oku.

• jubeii kullanıcısına yanıt
    şurada dindar geçinen kişilerin yazdıklarının aynısını ben yazsam anında "bizle alay ettin, hakaret ettin" derler.

dindar kesimde bi klişe vardır işte dini terk edene "zalimlerden oldu" derler. bu konu başlığında da "kötülüğü seçtiler" gibi şeyler yazmış. aynısını başka dinden biri bunlara söylese çıldırırlar.

adam durup dururken bize akıl veriyo, yanlış yoldasınız diyo, okumamışsınız diyo, okusaydınız kötülüğü seçmezdiniz diyo, aile yapın sorunlu olsa gerek senin diyo, ciddiyetsizsiniz diyo, bütün bunları yaparken kendisini "ciddi konularda konuşan ciddi insan" olarak düşünüyo. ulan aynısını ben adama söylesem anında şikayet eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

1400 senelik beyin bu. Şeytan Öle bi günde nası çıksın içinden.

İçinde yaşadığın coğrafya bilirsin ki kaderindir. Gemide 99 tane yobaz varsa sen 100. olursun bu normal bişi.

Anormal olan senin yobaz olmamandır. Hatta belirli bi dönem empati besledim, yobazların yobaz olmalarını haklı çıkarıcak böle ülke, aile, mahalle , içinde doğduğu sınıf, sosyo kültürel etmenler, geçmiş 1400 sene falan neyse.

Ama oturup böle ...aşşaklı birkaç psikolog videosu izleyince, bunun doru olmadını anlıyorsun. Yani Søren Kierkegaard'ın da dediği gibi aptallar kendine hayran bırakacak daha büyük aptalları bulup onlara biniyorlar.

Sonrada aynı gemideyiz hadi asılın die kızıyorlar.

Yanlış anlaşılmasın bunu din bağlamında söylüyorum. Yoksa sınıf ayrımı, fırsat eşitsizliği, nepotizm işte bi ton feodal yapı ve türevlerini hariç tutuyorum. Bu sebebler seni doğadaki böcekten farksız yapar. Ortada irade mirade falan yok.

Aman hocam sallayın geçin bu toplum böyle hepsi Ahlak şovalyesi Gerçekten inanan insanlara asla lafım yok onlar biz Ateistlere karar senin diyip çekiliyorlar onlara birşey demiyorum ama bunlar ahlak şovalyesi bizim iş yerindede var bunlardan.Kendileri her haltı yerler bide bunu söylerler saklamazlarda sonra başkasına ders vermeye kalkarlar.İş yerinde her ay bozuyorum ben.Adam gelmiş ateistlere laf sôyledi bende dayanamadım eşini memleketine gônderdin otelde sevgilinle yaptıklarını anlattım kalkıpda bize lafmı söylüyon dedim sustu pis pis bakarak birşey diyince kötü biz oluyoruz yani.😃

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1shot1kill kullanıcısına yanıt

Hocam, değerli paylaşımınız için teşekkür ediyorum. Yazdığınız önemli hususlara ben de şu an çok dikkat ediyorum. İnsan 30 yaşına gelince bunların gerçek ve hakikat olduğunu anlıyor. Tekrardan teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErgoProxy19 -- 2 Ekim 2024; 21:5:9 >
  • 🤣🤣🤣🤣 okuma ve yazma bilmiyordu emi,buna kim inanır,Hz Hatice tüccar ve okuma yazma bilmeyen birini alıyor,senin kaynaklara göre Hatice kaç yaşındaydı evlendiğindeAllah'a olan inancınızı kaybetmeyin. 

• Biz, Allah yolundayız kardeşim

Allah'a olan inancınızı kaybetmeyin.
  • Jesus bless you.

Allah'a olan inancınızı kaybetmeyin.

• Dinlerin geneline bakinca belli bir kaliba girmis ve birtakim seylere tapinan insanlari, uyarmak ve bu kaliplari kirmak icin peygamberler gelmis. Ne varki zamanla onlarin ogrettikleri ogretilerde, kaliplara girip ozunden uzaklasmis.

Insanin en onemli seyi onun odagidir ve odagini neye verdigidir. Cunku neye odaklanirsan onu cekersin, gercek olur.

Bunun farkinda olan reklam sirketleri bunu iyi kullanirlar. Moda denilen seyde tamda bundan ortaya cikmistir. Dunyada hersey kitlelerin odagi uzerine doner. Insanlarin gormezden geldikleri yok olur, unutulur.

Elinizdeki bu gucu iyi degerlendirin. Yoksa odaginizin neye yonelenecegine siz degil baskalari yonlendirir. Herzaman kendi icinize odaklanin, aradiginiz hersey orda disarda degil.

Medya araclarina yapilan buyuk yatirimlarin sebebide budur, birtakim dusuncelerin kitaplarin yasaklanma sebebide budur.

En cokta kendi icinize odaklanin…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Başka kimimiz var zaten.. Elhamdülillah

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.