adamsın. bu dünyaya çok anlam yüklememek gerek. ölüm bir saniye uzağımızda. |
Allah'a yöneldim (2. sayfa)
-
-
Aynısını yaşadım bir dönemde tükenme sendromu hayatında birşeyler ters gitti kendini yanlızlığa mahkum ettin ve çareyide mevcut bu Ülkede yaygın olan masala kanmakta buldun.Batıda olsaydın büyük ihtimal Kilisiye gidicekdin.Algı ve yargılarını bıraktığında yanlız tek başına da birşeyleri başarabildiğini keşfettiğinde bu çukurdan tekrar kurtulucaksın.Herkes bir dönem aynı şeyleri yaşıyor.Bu düzende yaşamaktansa yanlız ol yanlız olmaktan korkma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 8 Ocak 2025; 9:54:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gençler ile bu namaz niyaz ölüm kalım işlerini pek tartışmamak gerek çünkü anlama ve algılama durumunda değiller. İnsan 50 li yaşlara gelince bazı şeyleri kafasında şekillendirip anlamlandırabiliyor. Hayat geçmişi kısa olunca sentez de kısa olur.
-
Yaşını başını almış İslami filozoflar pek yok gibi yüzyıllardır yoklar.
Şarapçı Ömer Hayyam eserleri hariç...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzayda trilyonlarca galaksi ve bizim dünya gibi gezenegenler var, boşuna yaratılmadı onlar, sadece bu dünya hayatı yok, ufkunuzu açın biraz, kalıplardan kurtulun, insanların ne dediği değil vicdanınızın ne dediğini dinleyin, mantığınızla tartıp düşünün, bakın düşünün diyorum. Cennet ve cehennem diye bir yer yok, bunları insan aklı uydurdu. Diyeceklerim bu kadar.
-
Ateistler cidden sorunlu insanlar. Benim dine yönelmemim saçma anlamsız olduğunu söylüyorlar arkadaş bi kendinize bakın yok olacağınız bir dünyanın içinde neyi tartışıyorsunuz. Aileniz sevdikleriniz sevdiğiniz şeylerin asıl bir anlamı yok boşa yaşıyorsunuz. Benim tanrıya inanarak kendimi kandırmamdan çok sizin yok olacağınız bu dünyada kendinizi saçma sapan şeylere anlam yüklüyorsunuz. Ben hayatımdan mutluyum şu bu geçin bu ayakları ömrünüzün büyük çoğunluğu çalışmak ve uyumakla geçiyor daha neyi tartışıyorsunuz sonunda da yok olup gideceksiniz.
-
Herkes yok olup gidecek? Doğum ve ölüm yaşam bu döngü.Doğmadan öncesini hatırlamıyorsan ölümden sonrasının var olduğunu nerden biliyorsun? 4,5 milyar yıllık dünyada 3000'e yakın inanç gelip geçti.Onların hepsi yalan senin sadece 1400 yıllık inancın mı doğru? Şevkini kırmak istemiyorum zaten banane ama kimse sonsuza kadar cennet gibi bir yaşam istemez.Dinler insanların ilkel benliklerini dizginlemek ve kontrol etmek için yapılmıştır.Diğer dünya olmadığı bilinse birbirini ve kendilerini katledecek mülyonlar var çünkü.
-
Güzel.
O değilde boş hayat, Allah hepimize salih amel işlemeyi nasip etsin.
Amin.
Ben ilk psikiyatri dr.una gittikten sonra Allah a yönelmeye başladim.Baktim Allah dan başka beni anlayan dinleyen yardim eden yok.Namazlarimi kiliyorum.Daha fazlasini yapabilirim, yapmak da istiyorum.Bakalim.
Uzun yıllardır forumda böyle mantıklı ve ahlaklı bir yorum görmemiştim, ilaç gibi geldi. Elinize sağlık.
-
Sohbet mi? Maklube yiyelim badem bıyık bırakalım polo yaka tişört de giyelim hocam. Daha sonra TSK..
quote:
Orijinalden alıntı: KanameSamaHerkes yok olup gidecek? Doğum ve ölüm yaşam bu döngü.Doğmadan öncesini hatırlamıyorsan ölümden sonrasının var olduğunu nerden biliyorsun? 4,5 milyar yıllık dünyada 3000'e yakın inanç gelip geçti.Onların hepsi yalan senin sadece 1400 yıllık inancın mı doğru? Şevkini kırmak istemiyorum zaten banane ama kimse sonsuza kadar cennet gibi bir yaşam istemez.Dinler insanların ilkel benliklerini dizginlemek ve kontrol etmek için yapılmıştır.Diğer dünya olmadığı bilinse birbirini ve kendilerini katledecek mülyonlar var çünkü.
Olaya olasılıkla bakacaksak 3000 din içinde evet 1 tane dine inanıyorum ve sen kesin cehenneme gidecekken ben ufak bir ihtimalle gitmeyeceğim. Hem sen nereden biliyorsun öbür tarafın olmadığını? Açtığım konuda Allah'ın varlığına dair en ufak bir şey bile söylemedim. Hayatın boş olduğunu fırsatım olsa ölmek istediğimi ama yapamadığımdan bahsediyorum. Adamın biri geliyor 31 çektiğinde aklına Allah gelmeyecek mi diyor. Şöyle bir soru sorulmasını beklerdim "hayatın kötü, ölmek istediğin için Allah'a yöneldin hayatın iyi gitseydi Allah'a yönlemeyecektin" gibi bu bile daha mantıklı gelirdi ona göre cevabımı verirdim ama insanlar Allah yok din yalan gibi ergence cevap veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Allah sıkıntılarımızı gidersin inşallah. Gerçekten artık hayat bazen çok boğuyor. Allaha yönelmek en doğrusudur. Allah kullarına karşı şefkatlidir. Herşeyi bize vermiş ama gel gör ki insanoğlu zulmetmekten zevk alıyor. Allah insanların şerrinden belasından muhafaza etsin inşallah.
Kitabina yonelerek diyorsun herhalde. Kur'an-i Kerim siz Allah a nasil yoneleceksin ?
Meallerle mi yapacan ?
Kimin meali ile 41 tane meali var ...
Tarikat olmazsa olmaz diyenler var.. Mezhebin ne olacak ?
Kutsal Kitap ta emirler ve yasaklar var. Hepsine uyman ve sakinman gerekenler de var...
Dramatik ornekler verilebilir hatta birbiriyle celisen ayetler de bolca var .
Bu yonelme nasildir ?
-
Hayat boş değil, eğer gerçekten inanıyorsan ibadetler dışında herkesin mutlu olabileceği faydalı şeyler yapabilirsin araştırabilirsin öteki tarafta bol bol sohbet edersin şöyle böyle yaptım diye :)
öncelikle bize rehber olarak indirilen kuranı baştan sona bitir mezheplere kandillere kulak asma(kadir gecesi hariç)
suleymaniyevakfimeali.comSüleymaniye Vakfı Meali - Surelerhttps://suleymaniyevakfimeali.com/Sura/Listsurelerin altında detaylı çevirisi yazıyor en mantıklı anlaşılabilir meal
-
Hemen işi tarikata bağladın yani. Kisinin Allah ile arasina koyduğu her sey put, Allah tan baska biat ettiği medet beklediği her şey şirktir örneğin deprem durduran şeyhler, sına sorularını rüyasında gören cemaat liderleri gibi! rahat bırakın şu Müslümanları artık...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X