Seninle birebir aynı düşünüyorum. 1 şey hariç ben dinlerin insan ürünü olduğunu düşünüyorum. Öbür taraf var mı yok mu? varsa Ödül ceza kriteri nedir bilemiyorum bildiğin ömrümü buna adadım ama sonuç sizin istediğiniz gibi olmadı.Öbür taraf herkes için sürpriz olabilir. Örneğin ben Öbür tarafta herkes sadece ve sadece yaptığı iyilikler ile yargılanacak desem al sana yeni bir din ortaya çıkıyor taraftar toplarsam da çoğalıyoruz fikirlerim çağları aşabilir şu an. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Allah'a yöneldim (3. sayfa)
-
-
Bende senin ayetine karşılık şunu ifade ediyim.
İkimizde ölücez inanada ölücek inanmayanda ölücek.Senin elinde cennet ve cehennemin olduğuna dair kanıt varmı? Öteki tarafta ne olduğunu biliyormusun? Bilmediğin halde başkalarına akılmı veriyorsun veya akıl verdiğinimi zannediyorsun? Benim helak olucağımın bir garantisi yok kimse bilmiyor ama siz inanan müslümanlar bu Düyada acı içinde yaşadığınızıın garantisi var.Allah Kafir Ülkelere karışmıyorken siz ise sürünüyorsunuz bu yaşanmış ve yaşanılan gerçrek Klişe ayetlerinizden çok korktuk Sen bu Dünyada kanıtı olmayan birşey için hayatını korkarak yaşıyorusun yani 😃
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 9 Ocak 2025; 9:56:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kesinlikle sayfı duyuyorum, fakat meditasyonun her türlüsü insanı rahatlatır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Düzgün bir hocanın sohbetine gitmeni öneririm. Şarlatan olanlardan değil.
-
Yoksa zaten aynı durumdayız ki zamanınızı boşa harcamış olursunuz. Var olduğuna emin bir şekilde yazıyorsan. Diğer türlüsü gerçekse zamanın geri gelmeyecek ve hayatından giden zaman için ah vah edeceksin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen nerden biliyorsun öbür tarafı? Peygamber misin? Burak adında atın varda isa peygamberle göğe mi yükseldin? Yalnızca intihar fikrinden kendini kaçırmak için kendini kandırıyorsun ki bu iyi bir şey. Durduk yere canından olmanın bir anlamı yok. Yazıyı nefret söylemi olarak alma, inanmak için inanıyorsan inan.
Doğru? Ölüp dirildi galiba hocam, nasıl bir deneyimdi biraz anlatsan? 4000 din arasında ki neredeyse yarısı aynı öğreti üzerine kurulmuş dinler doğru denince doğru mu oluyor? Ölümden korktuğunuzdan mı tek doğrunuz yoksa her şeyin nedenini düzen var diyerek tek bir varlığa veya birçok varlığa dayandırmak inanışınızı güçlendiriyor? Dediğim gibi yanlı olmasan orta da doğru kalmayacak.
Ne kadar komik değil mi? Herşeyin tesadüf olarak olduğunu ama kendilerinin bu tesadüfen akıllı varlıklar oluştuğunu düşünüyorlar. Yani aklı olmayan bir şeyin tesadüfen akıllı bir varlık oluşturduğunu düşünüyorlar. O zaman fizik, kimya , biyoloji ve matematik de tesadüfen oldu. Böyle tesadüfen oluşan bir şeyin gelip de aklı olmadan bu 4 bilim sistemini oluşturduğunu düşünmeleri çok komik geliyor. Bugün oksijen seviyesi 20.8 olsa yaşayan canlılar tepki verirken veya 21.1 olsa gene tepki verirken bu inanılmaz düzen akılsız bir şekilde tesadüfen oluştu demeleri gerçekten çok komik oluyor. Cennet cehennem var mı? Merak edenler aklı olmayan tesadüfen oluşan bizler hapisi ve cezaları düşünüp yapmışız. Hiç mi kafanız çalışmaz sana aklı veren seni yaratan bir şeyin veya varlığın akılsız bir söylem olan tesadüfen aklım oldu demek kadar komik ne olabilir ki gerçekten size çok yazık herşey o kadar basit olduğu halde göremiyorsunuz. Bu kadar inanılmaz bu kadar ince hesaplarla oluşan bir düzeninin tesadüfen oluştuğuna inanmak gerçekten komik oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yaratıcı varsa kitapları nasıl doğruluyor? Belki birden fazla yaratıcı var? Olamaz mı? Sonra yaratıcı varsa kitap, din işlerinin gerçek olduğu ne belli? Yaratıcıya inanan bu dinleri beğenmiyorsa ne olacak?
-
Kitap aslında çok net bir şekilde her şeyi açık açık anlatıyor. Kendi aklını kullanarak bulabilirsin. Başka yaratıcı olmaz çünkü başka yaratıcı olsa düzen oluşmaz. Yaratıcı kavramı sadece tek olarak kabul edilir. Bu hatta dünyada da böyledir. Bir buluş olduğunda bunu 1 kişi bulmuş olur. Mesela Newton yerçekimini bulmuş gibi düşün. Mesela elektriği Nikola Tesla bulmuş. Yani yaratıcı her zaman tek olur. Kitap doğru söylediğini nereden bileceğiz oda basit senin aklın bir canlıyı öldürme diyorsa hırsızlık yapma diyorsa seni sarhoş eden akli dengeni bozan içkiyi içmemem lazım diyorsa aslında kitap sana doğru şeyler yazıyor. Hatta geçmişte olan olayları tarihe bakarak karşılaştırıp aynı şeyleri okuyorsan bu da doğruluğunu ve geleceği bilen bir zat olduğunu gösteriyor. Kur'an Kerim sadece bir kitap değildir. Hem bilimsel hem de tarihsel olarak bir rehberdir. Kur'an Kerim de demiri biz gökten indirdik diyorsa ve yağmur yolu ile demiri indirip toprakla reaksiyon vererek yıllarca demir elementi azalmıyorsa bu da bir kanıt olur. Kısacası aslında Kur'an Kerim bir çok konu da insanoğluna bir rehber olmak için vardır. Rabbim de bu kitap sayesinde bizlere öğretmiştir. Her anlamda öğretmiştir. Hatalı şeyler yazmış olabilirim. Bu konuda daha yapıcı araştırma yaparsan istediğin cevapları bulabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
olmayan bir varlığa nasıl yöneldin???
-
Zenginin zengin, fakirin fakir kalması lazım... Dinler tamamen bu amaç için varlar. Ölünce cennet veya cehennemin olmadığını bile farkedemeyecek olmanız çok kötü.
-
Dinsiz imansızlar, ateistler basmış konuyu..İnanmadıkları din hakkında bişeyler yazmaya ne de meraklılarmış böyle. Sanki birisi dini bir konu açtığında hemen birşeyler yazmaya hazır bir vaziyette klavye başına üşüşmüşler, patır patır tek tek konuya damlıyorlar ve inanmadıklar din ve yüce Yaratan hakkında yazıyorlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 9 Ocak 2025; 20:21:54 > -
Biz inanmıyorsak boşuna değil okuyup araştırarak inanmıyoruz. En azından ben öyleyim kendi adıma konuşayım. Ben müslümanım deyip de müslümanlıktan bir haber olanlarla karıştırma :D
-
Zındıkların, dinsizlerin imansızların kitaplarını, yazılarını, neşriyatlarını okursan tabii ki eninde sonunda onların suyuna gidersin... Bu durum şaşırtıcı değildir. Önce Ehl-i Sünnet alimlerinin kitaplarını okusaydın, sonra eline bu dinsiz imansızların kitapları geçseydi, "bunların alayı zehirdir" deyip hepsini yakardın. Çünkü bu alimlerin kitaplarında bu tür din düşmanlarının oyunları deşifre edilmekte, kim doğru kim yanlış, kim haktan yana kim batıldan yana bunların şablonları sunulmakta ve hak ile batılı ayırt etmenin bilgileri verilmektedir Bu yüzden bu hakiki din kitaplarını okuyan müslümanları hiçbir din düşmanı kandıramaz, hatta bilimadamı kılığına girip bilimsel açıklamar yapsa bile...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 9 Ocak 2025; 21:42:49 > -
Benim neyi okuyup neyi okumadığımı nereden biliyorsun? Kuran'ın birden fazla mealini okudum. Farklı bir kaynağı okumama gerek kalmadı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X