Şimdi Ara

Allah'a yöneldim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kormodos , DavidLynchh Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
2
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lekum dînukum veliye dîn (Kafirun 6. Ayet) Tartışmaya kalp kırmaya gerek yok

• kormodos K kullanıcısına yanıt
    Arapça okumanı istiyorlar anlamadan biat etmeni istiyorlar ondan.Askerdeyken kouşda birtane imam vardı geceleri vaaz anlatırdı birgün gıcıklığına şey dedim Hocam Ayetel Kürsiyi okurmusun bana die okudu arapça okudu dedim Türkçesinide okurmusun ben arapça bilmiyorum anlamıyorum Türkçesini bilmiyorum dedi ben böyle güldüm içimden türkçesini okuduğumu söyledim.Kuranıkerimi Türkçe okursak hiçbirşey anlamazmışız Arapça okumamız gerekiyomuş falanda filanda kafa bu zihniyet bu bizzat test ettim.

Ayetel kürsinin Tükçe anlamı; "Şüphesizdirki Allahatan başka hiçbir ilah yoktur o haydır kayyumdur( Bilen ve gözetendir.)kendisine ne uyku gelir nede uyuklama.Yerdeki ve gökdeki hepsi onundur.onun ilmi herşeyi bilir İnsanlar onun ilminden hiçbirşeyi tam olarak bilemez o yücedir ve büyüktür." Buna benzer birşey işde hocam çok hatırlamıyorum seneler önce okumuşdum tam yazamadım genel hatlarıyla böyle birşey internetten açıpta bakmadım bir önemide yok.

Neticede bununun arapçasını okursak müslüman Türkçesini okursak kafir oluyormuşuz kafa zihniyet bu bunların 😃

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sen Kur'an-ı Kerim meali okumamışsın. Onu tercüme edenin anladıklarını okumuş, meal zannetmişsin. Bak bu hata ve bu hataya aldananlar çok olduğu için bu hususla ilgili şu konuları okuman çok önem arzediyor. Bu linkte meal ile ilgili başlıklar var. Hepsine tek tek bakarak iyice okumanı tavsiye ediyorum. Maalesef büyük tuzağa düşmüşsün sen...Başkalarının anladıklarını meal zannedip Kur'anda böhyle yazıyor diye sanan çok kimse aynı tuzağa ve hataya düşmüşlerdir. İşte bu sitedeki başlıklar bu tuzağa karşı önemli bilgiler verirken, bu tuzakları hazırlayanları da deşifre ediyor...

Kur’an-ı kerimi anlamak, murad-ı ilahiyi anlamak demektir. Günümüzdeki meal anlayışı ise, yazarın, âyet-i kerimeden kendi anladığını bildirmesi demektir. Yani mealle, murad-ı ilahi öğrenilmiş olmaz, aksine o meali yazanın düşüncelerine esir olmuş oluruz. Kur’an mealini yazan yanlış yazmışsa, yazan da, okuyup kabul eden de küfre düşer. Kur'an-ı kerimi yanlış anlamak veya şüphe etmek imanı giderir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 9 Ocak 2025; 22:46:51 >

• smart1978 kullanıcısına yanıt

sadece kuran müslümanlığı hadisler sürekli el değiştirmiştir güvenilmez sadece fikir açısından iyidir gerçi hadislere de gerek yokmisal kuranda 3 rekat namaz olduğunu söyler

• Allah diye inandığınız şey nedir tam olarak ?

• Aziz nesinin bir sözü var
    İmana geldiğimi duyarsanız ya döt korkusundan yada bunadığımdandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 10 Ocak 2025; 7:24:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trubetzkoy kullanıcısına yanıt

O zaman ISIS / İŞİD gibi olacaksın demektir! Aman dikkatli ol. ILIMLI İslamcılar kötünün iyisidir.

• beachbumbora kullanıcısına yanıt

Hepimizi ve canlı cansız her varlığı yaratan sonsuz kudret sahibi ilah

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt

Halt etmiş görecek zaten akibetini

• En doğrusu Allaha yönelmek doğru olanı yapmışsın fakat araya ehli sünnet zannettiğimiz aslında din bezirganlığı yapan tarikatları sokmamak koşuluyla.

• Trubetzkoy kullanıcısına yanıt

Trubetzkoy bu seni anlatıyor!

Sual: Ondokuzcular gibi, (Yalnız Kur'an) diyenler de, hadisleri inkâr ediyorlar, hepsinin uydurma olduğunu söylüyorlar. Hadislerin tamamını inkâr etmek küfür olur mu?

CEVAP

Evet, hadis-i şeriflerin tamamını inkâr etmek küfür olur. Farzı inkâr gibi, mütevatir hadisleri de inkâr küfürdür. Bir hadis mütevatir olup, hakkında icma hâsıl olmuşsa, bütün Müslümanların kabul ettiğini kabul etmemek küfür olur. İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki:

İcma’a uymak farzdır. İcma’ı inkâr ise küfürdür. (Redd-ül-muhtar)

Kur'anda 5 vakit namaz olduğu bildirilmiştir.

" O halde, onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini hamd ile tespih et. Gece vakitlerinde ve gündüzün uçlarında da tespih et ki hoşnut olasın." (Taha, 20/130)

Burada beş vakit namaza işaret edilmektedir. Âyette geçen "hamd ile tesbih"ten maksat namazdır. Güneş'in doğmasından önce sabah namazı, batmasından önceki ikindi namazı, gecenin bir kısım saatleri akşam ile yatsı, gündüzün bazı taraflarındaki namaz ise öğle namazıdır.

Beş vakit namaz; sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları Kur'an-ı Kerim içinde değişik yerlerde zikredilmektedir. Bazen ikisi, bazen üçü, bazen dördü değişik bir ifade üslupla anlatılmaktadırlar. Cenab-ı Peygamberimiz (asm), Kur'an-ı Kerim'i hem sözü ve hem de işi ile tefsir etme hakkına sahip olduğu için, bu hak kendisine Allah tarafından verilmiştir; sözü ve işi namazın beş olduğunu açıklamıştır.

• "Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır." buyurmuş.

Ashab sormuşlar: "Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?"

Şöyle cevap vermiş:"Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni Ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır."(Tirmizi, İman, 18; İbnu Mace, Fiten, 17)

"... Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, kurtuluşa eren fırka (Fırka-ı Naciye) dışında kalan yetmiş iki fırka cehenneme gidecektir."

buyurmuşlardır. Ayrıca bu türden olan hadislerin devamında sahabîlerin, Fırka-ı Naciye'den sormaları üzerine Hz. Peygamber (s.a.s), Fırka-ı Naciye'yi: "Benim yürüdüğüm yola ve bu yolda beni takip eden ashabımın yoluna uyanlardır." - (Ebu Hureyre)

@OrQuN

@dekareme

• dekareme kullanıcısına yanıt

bence senin benim neyi nasıl yapıp yapmadığıma karar vermeyi bırakman gerekiyor. kendi kendine hüküm veriyorsun. Herkes inanmak zorunda değil. İngilterede doğsaydın kuran'dan haberin bile olmayacaktı. Bilinen 4200 civarında din var. Sen 4199 tanesini kabul etmiyorsun. Ben hepsini kabul etmiyorum.

• OrQuN kullanıcısına yanıt

Peki ne olsun bu arkadaş? Resullullah'ın " Aleyhisselam" yolu olan Ehl-i sünneti terkedip senin gibi mezhepsiz mi olsun istiyorsun? Mezhepsiz olanların sonunun ne olacağı yine hakiki din kitaplarında yazılıdır. Ehl-i sünnet, 72 bozuk ve sapıtmış fırkanın aksine en doğru, en hakiki yoldur. Ancak bu yolda olanlar kurtulabilir, diğerleri sapıtır gider...

Çok büyük ihtimalle Ehl-i sünneti kötüleyenlerle düşüp kalkmışsın, ya da böyle zındıkların kitaplarını okumuş veya sitelerini ziyaret etmişsin ki senin beynini yıkamışlar.. İşte hakiki yol olan Ehl-i sünnet hakkında doğru bilgiler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 10 Ocak 2025; 18:9:24 >

İngilterede doğsaydın kuran'dan haberin bile olmayacağını nerden biliyorsun? İngilteredeki adam, bugün oturduğu yerden piramidin bile içini gezip, dünyanın diğer tarafında olup biten herşeyi takip edebiliyorsa, Kur'an-ı Kerim hakkında sayısız haberi olacaktır pek tabii.. Bugün k.kore gibi dünyaya kapalı komünist ülkeler ve afrika ile amazon ormanında yaşayan, dış dünyadan soyut kabileler halinde yaşayanların din-i islamdan haberi olmayabilir. Bunların dışındaki hemen herkes İslamiyet hakkında bilgiyi çok rahat edinebilir.

Sizin gibilere nedense papağan gibi tekrarlatılan bu dünyada 3 bin, 4 bin din olduğu bilgisidir ki, bana 50 tanesini say desem ilk 10 nunu bile sayamazsın... Öğretilen bu tür sistematik islami reddetme şekillerini terketmen gerekiyor. Sana yukarda verdiğim site senin hakikatle yüzleşmeni sağlıyor. Sen ise okuduğun meali yazan herifin anladıkları yüzünden güneşin bile futbol topu büyüklüğünde kalacağı koacaman, devasa büyüklükteki cehennemde sonsuza kadar yanmayı göze alıyorsun. Halbuki bu dünyada en sevdiğin insan için kibrit alevinde parmağını 30 saniye bile tutamazken...Ben senin dinsiz imansız olmana sebep olan asıl sebebe bir nokta atışı yaptım, direkt o kısmı buldum. Ama sendeki inat hakikat görmeni engelliyor. Ve okuduğun meali yazan herifin anladıkları yüzünden imansız olduğun hakikatını kabul edemiyorsun.. Bu inadı kırmak, senin için atomu parçalamaktan zor gibi görünüyor...

Her doğan bebek Müslüman olarak doğuyormuş.... Sorun temelde desene ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Hayır. Sorun senin beyninde, kafanda.. Senin anlama kıtlığının temeli de işte bu zaten. Daha doğru düzgün bir din kitabının sayfalarını karıştırmamış, burda yazdığı şeyi de yanlış anlamış böyle bir kafayı kandırmak çok kolay olduğu için, seni de dinsiz imansız yapmışlar..

Her çocuk İslam fıtratı üzere [İslam’a elverişli olarak] doğar.) [Buhari]. Gördüğün ve okuduğun gibi Hadis-i Şerifte senin kendi kafandan uydurduğun anlam yok..

• Herşeyi boşver bu hadis işinin neyine inanıyorsunuz ki? 632 vefat. Hadis yazanın yaşadığı yıllar 178 yıl sonrasında başlıyor. Bugün birisi 1800'lü yıllardaki hayatı yazılı ve diğer kaynaklar olmadan anlatabilir mi? Bir kaynaktan okumasan bunu kesinlikle açıklayamazsın. Dedenin dedesi bile o zaman yetişmiyor.

Öncelikle hiçbir zaman Müslüman olmadım ama İslam'a da genel kültür ve halden anlama vs adına bu alemdeki inananları göreceli anlamak için merakım vardır.

İslam da akıl yoktur. Teslimiyet vardır. Ne cüretle bilme ile inanmayı karıştırırsın diye ortaya sorarlar !?

Bazıları farkına varmadan yöneldim gibi bilme veya dünyevi ifadeler esasında hakiki inanlara göre bu duruş ( inanış veya sanmalar ) mutlak küfürdür inanılan Allah'a .

Şu belki denilebilir mi acaba : Zahiri olana yönelme ... Derinliği idrak edebiliyor musun ?

İnanılan mertebede olunamayacağı için yani bu bedenlerde bu alemde ne inançla ne akılla bu cüretle inanılan Allah'a yönelme yapılabilir !

Hani kitaptan başkasına gerek yoktu ? Nedir bu Hadisler?

Bir de Uydurma Hadisler var ... Temelden zaten Hadis olgusu küfürdür çelişkidir onda bile varsın küfür olmasın uydurmaları boldur ...

Hatta konu biraz sapabilir : Bazıları Ateist Deist Agnostik Nihilist falan filan olduğunu beyan eder ama çoğu esasında bu düşünce sistemlerindekilere inanıyorlar. Özde inanç her daim mutlaktır. İnanç Geni var olması bunu ayrıca doğrular. Hipotez olarak ciddiyeti ortadadır ama bence hipotezden bilimsel kanuna evrilecektir nedenleri biraz da yaşanan dünyadaki insan davranışlarından anlaşılmaktadır. Şeklen dinsizler ama özünde bir inanış vardır ismen dike getirilmiyor. Klasik tanımlar vardır onu kullanırlar özünde tüm bunlar inanıştır ...

Kandırma gibi şeyler anca böyle bir korkun varsa dile getirirsin... Belli ki kandırılmayla sapmadan korkuyorsun. Umarım aydınlanman korkuya dayalı olmaz.

Korkuya devam edersek :

Sakınırsın korkudan ... Nerde senin samimi içten koşulsuz sakınmaların ?

Yaparsın mükafatı vardır cennet ve cennetteki şeyler ... Nerde senin çıkarsız koşulsuz iyi olman ?

İnandığın Allah bilmez mi ? Koşulsuz vardır veya yoktur dert etmeden öbür alemdeki cenneti ve cehennemi esas bu alem de iyi olmaya çalışan zarar vermeyen faydalı şeyler yapanlar sırf Müslüman değildir diye Cehenneme gideceğinden mi korkar sanıyorsunuz ?

En rezilleri de ya varsacılar ? Varsa var yoksa yok boş ver . Koşullu ve veya korkuya dayalı veya mükafata dayalı sakınmaların beyhude derim madem inanılan Allah şah damarınızdan yakın sizi çok iyi biliyorsa ...

Bak amacım kimseyi korkutmaca filan değildir. Mantalite temel seviyede sorgulama amacıdır. Kararlar kişilerindir zorla güzellik olmaz ... Kılıçtan geçirme veya Cehennem vardır ona göre filan da demeler yoktur isterse Hadis olsun veya mealden bir Kur'an-ı Kerim bile sunulsa beyhude derim duruş belliyse.

O halde varlığına inanılan Şeytanca bir duruşla hakikate mi ereceksin ? Özünde esas kandıranlardan mısın ?

Test ise ve kitaplı bilinen semavi 4 dinin kitabı varsa ki biri yok edilmiş ( Zebur : Kitaplar ) o dönemdeki kavmi de mi yok oldu filan ayrı bir mesele ...

4 Kitap neden yaşandı ? Farklı kavimlere filan denilirse evrensel değillerdir. Neden ilkin Kur'an -ı Kerim vahiyle gelmedi hatta direk oku yerine hemen yazmak için oku veya ilahi bir şekilde yazılı halde niye gelmedi ?

İlk kitap Kur'an-ı Kerim olsaydı bu kadar savaşlar filan olmayacaktı . Gerçi ne değişti ? Kur'an da olmayan Mezhep ve Mezhepçilikler katledilişler küskünlükleri vs neden barındırmaktadır ?

Anladığın dilde dini kitaplar neden yok ? Anlamaksa özü neden ezberleniyor ? Matbaa var keza .. Ezberlenecekse anlaşılan dilde herkesin anladığı dilde olmalıdır ama neden Arapçası da vurgulan ılır ?

Ezan ve ibadetler neden anladığın dilde değildir ? ( Farsiler istisna diyebiliriz ... )

Daha Kur'an-ı Kerim in içindekilere de gelmedim ! ...

Yukarıdaki ifadelerim kendime aittir. Kopyala yapıştır filan değildir. Çok şeyler diyebilirim ama güzel bir derleme ele alma için :

Aşağıdaki kişi belli ki senden daha bilgili :

youtube
    Bu kanaldaki yayınlar beyninizi sarmalayan tabuları ve sabit fikir duvarlarını yıkacak. Eski bir Medreseli.. İsmailağa cemaatinin hocası olan bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Kendimi bilmeye başladığım yaşlardan itibaren, yaklaşık 20 yıl civarı cemaatin bünyesinde bulundum. Bu süre zarfında ilk dini eğitimleri annemden alarak 8 yaşlarında hem Kur'an'ı çok iyi okumayı öğrenmiş,hem de ilk hatmimi yapmıştım. Yine bu süre zarfında,17-18 yaşlarındayken yaklaşık 2 yıl kadar medreseye giderek Arapça,Fıkıh,Tefsir,Kıraat,İlmihal vs. alanlarında eğitim aldım. Aynı zamanda süleymancıların yurdunda da yaklaşık 1,5 yıl kaldım.. İsmailağa cemaatine mensup olduğum halde neden süleymancıların yurdunda kaldığımı merak edenler olacaktır. Bunun tek sebebi liseye başladığım dönem derslerimin kötü gitmesiydi. Yaklaşık 8 yıllık bir sorgulama sürecinin ardından dini terkettim.
    https://www.youtube.com/@DoruktakiBeyin/videos

Herkese tavsiyemdir.

İslamiyeti siyasallaştırıp kitleleri kuklalaştırmak üstelik fark ettirmeden yapanların oyunlarına gelmeyin...

Giriş gelişme ve sonuç ...

• Hazır peygamber var
    x (formerly twitter)
    🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on X
    https://x.com/ajans_muhbir/status/1877692397359894840

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.