Şimdi Ara

Allah'a yöneldim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
2
Favori
3.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şirketin web sitesi, adının "Batı Asya'daki ilk medeniyetlerin bir tanrısı, bilgelik, zekilik ve uyum tanrısı Ahura Mazda'dan geldiğini belirtmektedir. Ahura Mazda, Perslerin Zerdüştlük Tanrısı'dır. Şirketin web sitesi şirket adının aynı zamanda kurucusu olan Jujiro Matsuda'dan geldiğini belirtmektedir.

tr.wikipedia.org
    Mazda - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Mazda

en.wikipedia.org
    Mazda - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mazda

Namazla alakası yok :) .

• beachbumbora kullanıcısına yanıt

Senin bu mantığına göre sen akılsızın tekisin.. Bunu doğrulayacak kadar cesur musun? Akıl da görünmüyor ve bu cümlene göre buna inanmaman gerekiyor. O halde sen akla inanmadığın akılsızın tekisin.. Haksız mıyım?

• dekareme kullanıcısına yanıt

Tabii ki haksızsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yotundaşi kullanıcısına yanıt

Onları da görmediğim için inanmıyorum :)

• Anladigim kadariyla su su dunyadaki en buyuk nimet . İnsani oluşturan seyin bile cogunlu su . Su olumsuzlugun ilacidir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Madem size göre ruhunuz ve nefsiniz yok o zaman nasıl yaşıyorsunuz ?

görmediği şeye inanmıyormuş, bu durumda akla da inanmaması gerekiyor ama buna rağmen akla inanıyor. kendi kendisiyle çelişen bu kafayı üşütmüş ergen ile uğraşma derim...

Sorma kardeş ya bu tayfa hep böyle çok yazık üzülüyorum

• Tam İlmihâl Se`âdet-i Ebediyye kitabında şöyle buyruluyor:

Cennet, Cehennem, cin, melek, eski insanların uydurduğu şeylerdir. Gidip gören var mı? Görülmiyen, tecribe edilmiyen şeylere inanılır mı, diyorlar. Dinsizlerin bu sözleri, târîhden de haberleri olmadığını gösteriyor. Târîh boyunca, her asrda gelen câhiller, kendilerini akllı, bilgili, eski insanları câhil sanmış. Âdem aleyhisselâmdan beri, her asrda gönderilen dinleri, eski câhillerin sözleri diyerek bozmuşlar, inkâr etmişlerdir. Kur’ân-ı kerîmin birçok yerinde, kâfirlerin böyle sözleri bildirilmekde ve cevâb verilmekdedir.

Meselâ Mü’minûn sûresinin otuzuncu âyet-i kerîmesinden sonra, (Nûh aleyhisselâma inanmadılar. Onları suda boğduk. Ondan sonra yaratdığımız insanlara, içlerinden Peygamber gönderdik ve Allahü teâlâya ibâdet ediniz. İbâdet edilecek, Ondan başkası yokdur. Onun azâbından korkunuz! dedik. Dinlemiyenlerden, öldükden sonra tekrâr dirilmeğe inanmıyanlardan, dünyâ ni’metlerini bol bol vermiş olduğumuz birçoğu, bu Peygamber, sizin gibi yiyip içiyor. Kendiniz gibi bir çok şeye muhtâc olan birine inanırsanız, aldanmış, ziyân etmiş olursunuz. Peygamber, size ölüp, kemikleriniz çürüyüp, toz toprak oldukdan sonra, tekrâr dirilerek kabrden kalkacaksınız diyor. Hiç böyle şey olur mu? Ne varsa, ancak bu dünyâdadır. Cennet, Cehennem, hep buradadır. Bu dünyâ böyle gelmiş böyle gider. Öldükden sonra, bir dahâ dirilmek yokdur, dediler) meâlindeki âyet-i kerîmeleri gönderdi. Komünist memleketlerde, milletin dînini, ahlâkını yıkmak için, mekteblerde öğretmenler ve askerlikde de subaylar, çocuklara, kızlara, askerlere, Allah var olsaydı görürdük. İstediğimizi işitir, verirdi. Benden şeker isteyiniz, hemen işitir, veririm. Ondan isteyin, bakın vermiyor. O hâlde yokdur. Ananız, babanız câhildir. Eski, örümcek kafalıdır. Onlar gericidir. Siz ise, aydın kafalı, ilerici gençlersiniz. Sakın öyle hurâfelere inanmayın! Cennet, Cehennem, melek, cin uydurma şeylerdir diyorlar. Böyle yalanlarla, gençlerin dînini, îmânını, baba ocağından almış oldukları edeb ve hayâlarını yok etmeğe çalışıyorlar. Zevallı yavruları aldatıp, kendi alçak istekleri, zevkleri, kötü kazancları uğruna, gençleri fedâ ediyorlar. Cenneti, Cehennemi kim görmüş, görülmiyen şeye inanılmaz, diyerek his uzvlarına tâbi’ olduklarını bildiriyorlar. Hâlbuki, hayvanlar, his uzvlarına tâbi’ olur. İmâm-ı Gazâlî buyuruyor ki, (İnsanlar, akla tâbi’ olur. İnsanların his uzvları, hayvanlardan geridedir. İnsan, kedi, köpek kadar koku alamaz. Karanlıkda, onların gördüğü gibi göremez. Sonra, herşeyde, göze nasıl inanılır ki, çok yerde akl, gözün yanlışını çıkarmakdadır. Meselâ göz, güneşi pencere içinden görüp, pencereden küçük sanıyor. Akl ise, dünyâdan da büyük olduğunu söylüyor). Bu kâfirler acabâ, biz gördüğümüze inanırız, güneş dünyâdan dahâ büyük olur mu diyerek, akla inanmıyorlar mı? Hayır, burada onlar da, müslimânlar gibi akla inanıyor. Görülüyor ki, insanlar, dünyâ işlerinde, hislerine değil, akllarına uyarak, hayvanlardan ayrılmakdadır. Bunlar, âhıretdeki şeylere inanmayız diyerek, his organlarına bağlı kalıyorlar da, niçin akla uymuyor, burada da, insanlık derecesine yükselmek istemiyorlar? İslâmiyyet, insanların tekrâr yaratılıp, sonsuz yaşıyacaklarını, hayvanların ise, kıyâmetde hesâblaşdıkdan sonra, yok olacaklarını bildiriyor. İnsanlara ebedî hayât va’d ederek, hayvanlardan ayırıyor. Bu kâfirler ise, hayvanlar gibi, ebedî hayâtdan mahrûm kalmağı beğeniyorlar. Bugün, fabrikalarda binlerce ilâc, ev eşyâsı, sanâyı’ ve ticâret maddeleri, elektronik âletler, harb vâsıtaları yapılıyor. Bunların çoğu, ince hesâblardan, yüzlerce tecribeden sonra elde ediliyor. Bunlardan birine dahî, kendi kendine var oldu diyorlar mı? Bunların bilerek ve istiyerek yapıldıklarını söylüyorlar ve hepsinin bir yapıcısının bulunması lâzımdır diyorlar da, canlılarda, cansızlarda görülen ve her asrda, dahâ yenileri, dahâ inceleri keşf edilen ve çoğunun yapısı henüz anlaşılamayan milyonlarca maddenin ve hâdisenin kendi kendilerine tesâdüfen var olduklarını söylüyorlar. Bu iki yüzlülük, koyu bir inâddan veyâ açık bir ahmaklıkdan başka ne olabilir?

Rusyada bir komünist mu’allim, ders arasında, (Ben sizi görüyorum. Siz de beni görüyorsunuz.

O hâlde, biz varız. Karşıdaki dağlar da var. Çünki, bu dağları da görüyoruz. Yok olan şey görünmez. Görülmiyen şeye var denilmez. Bu sözüm, bir fen bilgisidir. İlerici, aydın olan kimse, fen bilgisine inanır. Gericiler, bu varlıkların bir yaratıcısı olduğunu söylüyorlar. Bu yaratıcının var olduğuna inanmak yanlışdır. Fenne uygun değildir. Görülmiyen şeye var demek, gericilikdir) der. Bir türkmen çocuğu söz istiyerek: (Bunları akl ile mi söylüyorsun? Sende akl olduğuna inanmak, bunları akl ile söylediğini kabûl etmek fenne uygun değildir. Çünki, aklın olsaydı, görürdük) der. Mu’allim, bu haklı söze cevâb veremeyip, mağlûbiyyetinden hâsıl olan öfke ile, çocukcağızı, tekme tokat dershâneden dışarı atar. Çocuk bir dahâ hiçbir yerde görülememişdir.

48 yaşındayım, üşütmüş olan ben değil sen ve senin gibiler. zavallısınız.

Nefs nedir ? Anlamını bilmediğin o kadar belli ki. Neyse, sizin gibilerle uğraşmak vakit kaybından başka şey değil. Korktuğunuz ve işin içinden çıkamadığınız için bir şeyler yaratıyorsunuz ama akla mantığa aykırı. Bilmiyorsunuz ki diğer canlılardan tek farkınız ruh nefs vs değil :) Sadece farkındalık.

• Allah kurtarsın

Eğer üşütüğün teki değilsen, o zaman sorduğum soruya da cevap vermelisin: görmediğim şeye inanmam diyen sensin.. aklını görmüyorsun ama aklın varlığına inanıyorsun..hani görmediğin şeye inanmazdın, ne oldu? akıla gelince inanıyorsun ama.. burdaki çelişkyi açıklayamadığın için sana üşütük dedim... o zaman sen yalancı mısın yoksa burda devrelerin yandığı için mi soruya cevap veremiyorsun?

Ulan haberi olsa ne olacak ingiltere, almanya, amerika, ispanya müslüman mı? Hepsinin haberi var ama kurandan. Kuran araplar için yazılmış bir kitap. Başka bir esprisi yok.

Konuştuğun kişi ben değildim bile dayı ne anlatiyosun     ayrıca argümanın kahvehane argümanı

• Kişileri karıştırmışım. Benim argümanıma değil, sözkonusu üyenin argümanına bak sen. Görmediğim şeye inanmam diyor ama görmediği akla inanıyor, bu nasıl çelişki diye bi sor kendisine belki sana cevap verir o zaman...

Bir kaynaktan kopyala yapıştır yaparlar anca . O kaynaklar da İngilizlerin emeği göz "nur"u şeylerden ...

Kendi cümleleri yoktur. Alıntıladıklarını dahi bilmiyorlar. Sırf cevap olsun diye.

Papağana da güzel öğretirsin ezbere konuşur sürekli ama sorsan idrakiyeti var mıdır papağanda yoktur ...

Cehaleti günümüze transfer ediyorlar. Daha doğrusu başkalarının kuklası olmuş dini eserleri savunarak dolaylı da olsa kuklalığı savunmaktadırlar. Farkında bile değiller. Naif naif ...

• Ciddiye alınacak yeterlilikte görmedim seni

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.