< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Allah'a yöneldim (5. sayfa)
-
-
-
Sorgulama dediğin şey akılla yapılır.. Hani şu en basit dünya iş ve hesaplarında bile yanlış yapan, şaşalayan ve herkeste eşit olmayıp az veya çok olan akıl ile.. Akıl, bir yere kadardır. Ondan sonrasını kavrayamaz. Kavrayamadığı zaman bocalar, sorgular, patinaj çeker, zorlanır ve en işin içinden çıkamadığında, yani artık devrelerden dumanlar tüttüğünde;
1. arkadan şeytanın ve emir komutada bulunan nefsin telkin ve teşvikleri ile,
2. kötü arkadaş ( yani kötü din kitabı, kötü internet siteleri ve yazmış olduğun linkte olduğu gibi kötü youtube kanalı, kötü dergiler, mecmualar ve iki ayaklı yaratıklar) ın desteğiyle kişi dinden çıkar mürted olur, yani kafir olur.
dinimizislam.com sitesi ile hakikatkitabevi.net, bunlar tüm dünyada Ehl-i sünnetin yayılmasına vesilen kurumlardır. Buralarda, gençleri sorgulamaya iterek onları dinlerinden soğutmaya çalışan, sistematik olarak bunu gerçekleştiren zındık ve din düşmanlarının tuzakları anlatılıyor. Bunlara karşı nasıl hareket edilmesi gerektiği öğütleniyor.
Kişi, kendisi sorgulamaz. Şeytan, nefs ve kötü arkadaş üçlüsü bunun kulağına birşeyler fısıldar, bu da bunlara uyar ve kendisi birşeyleri sorguladığını sanır, halbuki o çoktan bu 3 düşmanın elinde oyuncak olmuştur bile ama farkında değildir çünkü bu 3 lünün en büyük hedefi, o çok değerli olan iman cevherini kalpten söküp atmak ve kişiyi kafir yapmaktır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 10 Ocak 2025; 22:19:53 >
-
Bende bir kac gundur meal okuyorum hem merak . Hem de ogrenmek icin . Zikir ve dua etmeye basladim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alıntıyı okuyor gibi. Bu bir kesit. Tamamına bakılmalıdır . Bene keserek algı yapmışlar. Tama İslamda yozlaşma vardır da kendini Peygamber ilan etmenin de usulleri vardır böyle olmaz. Tamamen kolpa.
-
Bildirim geldi. 3 defa şu yazdığını değiştirmişsin...
Kendi içinde tutarsızsın ve farkına da varıyorsun. İşte böyle tahrif edilmiştir... Müslümansan kaçarı yoktur ...
Gerçekler acıdır.
-
-
Selamlar arkadaşlar.
Biri beni alıntıladı ama ortadan kayboldu bulamıyorum.
Arkadaşlar ben bir engelliyim, ona göre bile tırnağımla çalışarak borçlarımı herşeyimi kendim uğraşarak didinerek çalışıyorum, kimsede yardım etmiyor ki bende yardım istemem almamda. Zaten beni burda bilenler bilir. Açık konuşayım kimseye ama hiç kimseye, keni tırnaklarımla kazandığım paramdan vermem, elin adamı veya kadını hiç uğraşmayacak, dilenecek, ordan burdan yardım ile geçinmeye çalışacak çabalamayacak, sonra ben onca uğraşlar sonunda kazandığım paraları bunlaramı vercem, hadi işinize diyorum. Açık konuşayım dünyada fakir insan yok, aç gözlü şerfsiz adi insanlar var, bunun fakiri şuyu buyu olmaz, zengininde adisi var fakirinde.
40 yaşımdan sonra oyuncu oldum ve halen devam ediyorum, ailem engel olmaya çalıştı niye gidiyosun napacan, asla dinlemedim dinlememde, hayat benim, istediğimi yaparım, yaşadığınız sürece her zaman çözüm sizsinizdir. Başkasında aramayın. Ne uğraşırsanız onun karşılığını alırsınız, kötülükle kazanırsanız kötülük alırsınız, iyilikle kazanırsanız iyilik alırsınız, bu kadar basit.
Oldum olası bu sözü çok severim > kolaya herkes talip olur, zorda güzellik vardır...
Saygılarımla..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 11 Ocak 2025; 14:14:54 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: smart1978Bildirim geldi. 3 defa şu yazdığını değiştirmişsin...
Kendi içinde tutarsızsın ve farkına da varıyorsun. İşte böyle tahrif edilmiştir... Müslümansan kaçarı yoktur ...
Gerçekler acıdır.
İşte bu şekilde önyargılı olman senin dinsiz imansız olmana neden oldu ve aynı önyargı bu sefer de seni rezil rüsva edecek noktaya sürükledi; halbuki yazdığımı değiştirmedim, eksik imla yani eksik harf ve noktalamaları ekledim ve ayrıca ek bir paragraf yaptım. Yazdığımı değiştirmediğim halde değiştirdiğimi iddia ettiğin gibi, meal okuyup önyargılı davranarak da hakiki din islam olduğu halde aynı şekilde düşünerek bu sefer de dini reddettin... Yarın da bir başka şeye önyargılı davranıp ona da yanlış yaparsın...
Yazını, telefonuna gelen 3 bildirimden yola çıkarak benim mesajımı değiştirmen üzere kurgulayarak sözde kendini avutma amaçlı bir yazı olarak yazmışsın. Acaba imlaları tamamlamasaydım bu sefer bana nasıl bir karşılık verirdin merak ettim doğrusu.. Yazacak birşeyin yok, neyseki telefon bildirimi imdadına yetişti de yazacak bişeyler buldun...
-
Diğerlerinden daha medeni
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doruktaki BeyinyoutubeAbdül Salim ve Prof. Ahmet Muhtar Ömer isimli iki İslam alimi, Ezher üniversitesi tarafından onaylanmış olan Mucemül Kıraat'ül Kur'aniyye isimli 6 ciltlik eserlerinde, farklı Kur'an'lar arasındaki farklılıkları bir araya topluyor. Bu yayınımızda ana dili Arapça olan değerli dostumuz Hüseyin ile birlikte,bu eserden yaklaşık 11-12 ayetin, farklı Kur'an'larda ki versiyonlarını inceledik. Konu Tecvid ve Kıraat ilimlerinde bilgi sahibi olmayı da gerektirdiği için, hatalı bilgi vermemek adına bu alanlarda eğitim almış olan 3. bir Arap arkadaştan da destek aldık. Muhtemelen seri şeklinde devam edeceğiz bu konuya. Çünkü Kur'an'daki neredeyse her ayette ufak,büyük değişimler mevcut. Konu epey emek istediği ve dikkat gerektirdiği için yayınları çok fazla uzatmadan 1-1,5 saat civarında tutacağız. Türkiye'de ilk defa üzerinde durulacak bir konu olduğu için lütfen yayını paylaşarak destek verin. Hepinize iyi seyirler. İncelenen ayetler; Bakara suresi; 42,43,45,46,47,48,49,50,51,52,54 Mucemül Kıraat'ül Kuraniye isimli kitabın linki; https://archive.org/details/mojam_kiraat_ahmed/01/page/n175/mode/2up Destek olmak için kanala katılabilirsiniz; https://www.youtube.com/channel/UC7OTPf7JIDjcEUespURCj1A/joinhttps://www.youtube.com/watch?list=PLypKWAU7qlJ-HIF-In4t0ko3AYM-nMH3t&v=maKZg3CGI0U&feature=youtu.beDoruktaki BeyinyoutubeBiliyorsunuz daha önce Kur’an’ın değiştirildiğine yönelik bir çok yayın yapmıştık. Bu yayınların bazılarında eski yazmalara değinmiştik,bazılarında günümüzdeki farklı Kur’an’lara değinmiştik,bazılarında ise mezhep imamı gibi islam bilginlerinin sözlerine değinmiştik,halifelerin Kur’an’a müdahalelerini belirtmiştik. Bugün ise çok önemli bir İslam alimi olan İmam Suyuti’nin El İtkan Fi Ulumil Kur’an ve Dürrül Mensur isimli eserlerindeki,Kur’an’ın nasıl tahrif olduğuna yönelik detaylı beyanlarına değineceğiz. Kaynaklar; 1. Suyuti,Dürrül Mensur tefsiri, Bakara 106. 2. Suyuti,Dürrül Mensur,Bakara 106, İtkan, s. 472, 47. bölüm 3. Suyuti, Dürrül Mensur, Ahkaf suresi, 1-3. ayetler kısmı 4. Suyuti, Dürrül Mensur, Abese suresi,ilk ayette. Kenzül Ummal, no: 8951 5. Suyuti,Dürrül Mensur, Bakara suresi 106. ayet. İtkan, 47. bölüm, s. 471 6. Suyuti,İtkan, 47. bölüm, s. 471 7. Suyuti, Dürrül Mensur,Bakara suresi, 106. ayet. İtkan, 47. bölüm, s. 471 8. Suyuti,Dürrül Mensur, Bakara 106 ve İtkan, 47. bölüm, s. 470. 9. Suyuti, Dürrül Mensur, Nisa, 23. 10. Suyuti,Dürrül Mensur,Ahzab,ilk başta. İtkan, 47. bölüm, s.470 11. Suyuti,Dürrül Mensur,Ahzab,ilk başta. İtkan, 47. bölüm, s.470 12. Suyuti,Dürrül Mensur, Nisa, 162. 13. Suyuti,Dürrül Mensur,Ahzab suresi baş kısım. İtkan, 47. bölüm, 472. 14. Suyuti, İtkan, 47. bölüm, s. 471. 15. Suyuti, İtkan, 47. bölüm, s. 471. 16. Suyuti,Dürrül Mensur, Tevbe suresi,ilk kısımda. İtkan, 47. bölüm, s. 472. Hakim,Tefsir bölümü, no; 3334, 2/392. 17. Suyuti, Dürrül Mensur, Ahzab 6. ayet. 18. İtkan, 47. bölüm, s. 471. Dürrül Mensur, Beyyine suresinin başı. 19. İtkan, 18. bölüm, 1/137-141 20. İtkan, 19. bölüm, 1/143. 21. İtkan, 19. bölüm, 1/143 22. Suyuti,Dürrül Mensur, Maide suresi, 67. ayet. 23. Dürrül Mensur,Ahzab suresi giriş bölümü. 24. Dürrül Mensur, Bakara suresi 238. Müslim, Mesacit, no: 629 25. Dürrül Mensur, Şuara 214. Müslim, İman, no: 208. 26. Suyuti, Dürrül Mensur, Fetih suresi, 26. 27. Suyuti, Dürrül Mensur, Bakara 106. Ahzab,sure başında. İtkan, 47. bölüm, s. 472. Buhari, Cihat, 9, no: 2801, 19, no; 2814, 184, no: 3064 28. Suyuti,Dürrül Mensur, Leyl suresi, 3. ayet. Buhari, Fedaili Sahabe, Ammar ve Huzeyfe kısmında, no: 3743. 29. Suyuti, Nisa suresi 24. ayet. Dürrül Mensur 30. Suyuti,Dürrül Mensur, Asr suresi tefsirinde. 31. Dürrül Mensur, Bakara suresi, 185. ayetin tefsiri, cilt 2/247 32. Dürrül Mensur, Nisa suresi 95. ayet. Kanala Destek için; ╚► Patreon; https://www.patreon.com/doruktakibeyin?fan_landing=true ╚► Katıl; https://www.youtube.com/channel/UC7OTPf7JIDjcEUespURCj1A/joinhttps://www.youtube.com/watch?list=PLypKWAU7qlJ-HIF-In4t0ko3AYM-nMH3t&v=5er3U7NHSgM&feature=youtu.be
-
nerede ? neye benziyor ? ben görmediğim şeye inanmam
-
Jet Fadıl Style .... Diyorsun :) ...
-
Hiç bir şeye benzemiyor çünkü Allah yani yaratıcı yaratılanlara benzemez, artı görmediğin şeye inanmam diyorsun peki ruhunu ve nefsini görebiliyor musun ?
Dimi ya konuştuğumuz kelimeleri bile göremiyorum,evrenin ötesini göremiyoruz,ölenleri göremiyoruz
Kur'an-ı Kerim de olmayan ama hadislere sokan insanlar aksini söylüyor!
Hiçbir Müslüman da ya Kur'an-ı Kerim de yok Hadis denen insanların yazdıkları uydurukları nasıl olurda Allah ın suretinde yaratıldı deme haddin ötesi ilahi küfür veya cüret edebilirler tek bir Müslüman düşünmez ? Zaten bu hakikati öğrenen de Müslüman lığı terk eder...
Terk etmenin binbir yolundan biridir...
Hala inatla hadislerin bu raddede haddini aşmasına yardımcı kaynak diyen aymazların Kur'an da yazmıyor sen yaratılışa mı şahit oldun ? O zaman ilk insan yoksa bu insan oraya geçmişe gidip gelmiş mi ki bu da temelden çokça saçma ... Hepsini geçtim Allah nasıl böyle hadislere izin veriyor ? Test alemine insanların kendisi bozuyor. Test alemi olan dünya da test soruları değiştirilmiş ve testi esas hazırlayan da sessiz mi ? O zaman test de hikaye denilir ...
Hangi açıdan bakılırsa bakılsın ilahi küfürdür . Nedir bu cüret derler ..
Sessiz kalanlar zaten yozlaşmışlığı da perçinler ..
Hakikati tefekkür edenler İslam dan çıkıyor ...
Evet çıkmanın binbir yolu vardır ...
-
Ya varsa diyenlerdendir... Çıkarcı uyanık inanlardandır.
Ya yoksa ?
Korkudan sakınanlar bu alemde işe yarayabilir ama öteki alemde sen çıkardan ve korkudan yaptıkların ve sakındıklarının esas sebebini biliyorum deyip cennete mi alacağına inanıyorlar ?! ....
Anca kendilerini kandırırlar ... Allah tan başkası bilemezler de savunurlar. Bazı şeyler mutlaktır .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X