Şimdi Ara

ALLAHIN CEZASI OBP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bir bütün öğrencilerini %100 bursla okutan bir vakıf okulunda öğrenciyim ve bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum. Yeni güncellenen yökatlas a baktığımda istediğim bölüme son yerleşen kişinin diploma notunu gördüm ve gerçekten sağlam beddua okudum. Yani başta okulu yazmamın sebebi sınavların çok zor olduğunu belirtmek. Cidden okulda şu anda üniversite sınavı başarısı çok yüksek olmasına rağmen okul notları 85-90 arasıda geziyor. Şimdi istediğim bölümün son yerleşen öğrencisi 99,65 diploma notu yapmış ama bunu bir temel lisede yapmış. Benim suçum ne bu insan bana durduk yere 8 puan fark atıyor üniversite sınavında? bu konu hakkında görüşlerinizi merak ediyorum yani niye böyle bu not şişirme olayı?

• Benim obp 77

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OBP kadar gereksiz, haksızlık yaratan bir şey daha yok. Hem mantığı bile yok üniversiteye yerleşecek olan bir insanın puanı neden lisedeki diploma notu üzerinden hesaplanır ki? adam oturmuş çalışmış netlerini yapmış ee sorun ne?

Özel kurumların not şişirme olayı ayrı zaten, galatasaray - istanbul erkek lisesi gibi köklü liselere giden adamlar sınavlar çok zor olduğu için 70-71 obp yapıyor, ve lise kazanamayıp temele gidenlerin 90-95 obpsine göre onlar bu adamlardan daha avantajlı, daha öne geçecekler.
  • En haklısı okul başarı puanı getirilmeli.Peformans yapmayan başarısız öğrenciler de sınıfta kalmalı anca böyle çözülür.

• Bunu seni ders calismaya motive edecek bir durum olarak varsaymaya baslamalisin hocam cunku gercekten adaletsiz bir durum ancak sistem buysa sende bu sekilde basarili olmak icin ne gerekiyorsa onu yapmalisin. Calis hatta en cok digerlerinin birakmaya basladigi Nisan Mayis aylarinda daha bir bastir o fark bu aylarda fazlasiyla kapanir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şuan ünideyim saf sıralamam 54k arkadaşın 64k obp işin içine girince adam benden öne geçmiş:)

• Durumum adaletsiz oldugunu soylemiyorum ama aradaki 10k farki eritmis olabilmesi icin arkadasinin obp sinin senden baya iyi olmasi lazim. Matematiksel olarakta bakarsan Obp'en 100 se 60 puan getiriyo 10 puan fark olsa 6 oynatir 54 k ile 64 k arasinda kac puan fark olur inan bilmiyorum ama obp leriniz arasindaki farkin cok oldugu kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptaneagle -- 29 Aralık 2018; 21:4:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.