Şimdi Ara

Almanca gelmiş geçmiş en saçma dil olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her kelimeyi der die das diye ayırıyorlar. Bide bunların farklı çekimleri var farklı durumlarda. Der den oluyor. Die den oluyo. Das dem oluyo. Der farklı durumlarda dem oluyo falan.

Her kelimenin artikelini ezberlemek I M K A N S I Z.

Almanyaya gitme gibi bi niyetimde yok. Şimdi anladımki ben senelerce bu dili öğrenmek için boşuna zaman harcamışım. Keşke çince veya japonca öğrenseymişim bu harcadığım vakitte. Şimdi düşündümde rusça bile bundan fazla yapardı.

• İşte sincik anlamışam neden on yıllarca yıl alamanyalarda yaşadığı halde alamanca konuşamayan gurbetçileri...

• Aslında biz fazla kasıyoruz ve ezber sistemden kaynaklanıyor.

Ben lise ve üniversitede yabancı dil Almanca okudum, özellikle lisede aldığım eğitimi bugün hiçbir devlet okulunda alamazsınız gördüğüm kadarıyla.

Daha sonra iş hayatına atıldım ve Alman-Avusturyalılar ile muhattap oldum. Mail atarken falan çok geriliyordum kalıplar kurallar vs. uzun uzun yazıyordum. Her mailin altına da olası gramer hataları için özür dilerim diyordum :)

Aldığım yanıtlar çoğunlukla sade oldu. Bu biraz şuna benziyor, Türkçe hemen hemen herkesin anadili fakat bugün dilbilgisi sınavı olsa ciddi bir kısım tökezler. Konu bu işte.

• Aynı rusça gibi nefret ediyorum padej sisteminden üniversitede 4yıl rusca dersine maruz kaldım sırf rusca yüzünden dönemim uzuyacaktı allahtan pandemiyle onlıne oldu ki o dersleri verebildim

Not:2.sınıftan itibaren hepsini verdum hocanın eline

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anadilim almanca ve bütün artikelleri bilmiyorum

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt

her şeyin farkındayım yazmayı unutmuşsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki her kelimeyi ezberlemek zorunda mısın? gün içinde bile 150-200 kelimeyle konuşuyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @deserthawk hocam ingilizceyi dediğiniz gibi geliştirdim fakat almanca tamamen kurallar üzerine kurulduğu için çekiniyorum açıkçası. Sizce artikellere pek takmadan direk dalayımmı konuşmaya? Bu arada günlük konuşabilecek seviyedeyim. Sadece akkusativ dativ artikel çekimleri kafamı çok karıştırdığı için cümleyi çok zaman alıyor kurmam.

@patatessiz patso hocam herifler nutella ya bile artikel koymuş. Bazı artikellerde çok saçma. Mesela das Mädchen. Die olması gerekiyor bunun. Allahtan -ung ekiyle bitenlerin çoğu die alıyor. Oradan kurtarıyorum biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666putin666 -- 11 Mart 2023; 23:4:5 >
  • Almancaya gerek yok. İngilizcem süper diyorsan ve dil öğrenme arzun varsa ispanyolca öğren. Öğrenmesi diğer dillere nazaran daha kolay olduğu söyleniyor.

• Dil olarak sadece İngilizce bil yeter sonuçta uluslararasi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hazırlık sınıfı olan anadolu lisesinde almanca öğrenmiştim. Bize öyle artikelleri ezberletme gibi bir eğitim vermediler. Sürekli görünce zaten öğreniyorsun. Tabi püf noktaları vardır.

• Bence bu iş duymakla alakalı. Almanca içerik tükettikçe mesela auto nun artikeli bir yerde yer ediniyor özel olarak bakmasan bile bundan çok fazla das auto havası alıyorum diyorsun

En azından ingilizce için böyleydi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 13 Mart 2023; 12:32:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşününce Türkçe ne güzel bir dil. Bir fiilin üstüne ekler ekleyerek yeni kelimeler türetebiliyoruz. Okunduğu gibi yazılıyor, yazıldığı gibi okunuyor. Latin alfabeleri de dilimizle uyumlu oldu. Ne o Arap alfabesi. Kargacık, burgacık ne olduğu belli olmayan işaretler. Çin ve Japon alfabeleri de öyle.

• 666putin666 6 kullanıcısına yanıt

Ya aslında zamanla artıkeli hissediyor gibi bir şey oluyorsunuz. Fakat yanlış artıkel çekimini dert etmeyen de çok. Ama şunu da gördüm, Almancanızı yetersiz buluyorlarsa konusmayı ingilizce devam ettirmek isteyen de oldu. Avusturya tarafı bu konuda daha katı sanırım ya da bana öyle geldi. Ya da ben Almanca'da zorlanıyor imajı vermiş de olabilirim adamların anadili sonuçta.

Günlük konuşabilir seviyedeyseniz akkusativ-dativ hatta belki genitiv konusu zaten problem değildir ki, sen artıkelleri karıştırıyorsun sadece bazen. Bence zamanla oturacaktır pratik yapmaya devam edersen.

• Aslına bakarsanız Türkçe kolay bir dil değil. Sondan eklemeli diller çoğunlukla zor gelir.

Türkçe kolay mı zor mu diye yorumlayamayız biz, hemen hemen herkesin anadili ve/veya Türkiye'de yaşıyoruz.

Dünyanın en kolay dili modern İngilizcedir. Bir proje mantığındadır ve kalıpları nettir. O sebeple de bu kadar yaygın zaten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.