@sinoplu adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı: Hem kurallara uymuyorsunuz hem buralarda ağlıyorsunuz Yıl olmuş 2021 120 km hız limiti nedir? Almanya'da ki otobanlar ve hız limitine bak Türkiye'ye bak Turbo benzinli arabaya bineceğim 120 km hız limiti , bende tutup sürekli 200-220km ile sürmek istemiyorum ama yolun durumuna göre boş olur 150-170 çıkarım sonra tekrar inerim Konu akp oldu mu nasıl savunmaya geçiyor babasının partisi sanki < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 29 Ekim 2021; 19:9:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aman dikkat edin, ceza ekonomisine geçmeye başladık ne yazık ki! (2. sayfa)
-
-
Konu akp miymiş 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Almanya'da ben de yaşadım. Dediğiniz gibi hız sınırı olmayan otoyollar var, kaçla gidersen git karışan yok sana.
Diğer yandan, 30 km/s hız sınırı olan sokak ve yollar da var. Orada da bu 30 km/s kuralına uyuyorlar. Sen burada veya Almanya'da bu 30 km/s kuralına her daim uydun mu?
Uyduysan sen de "biat etmiş" oluyorsun, yukarıda atrix1212 'yi yaftaladığın gibi. Yok uymadım, "biat etmedim" diyorsan, o zaman düzene karşı gelmiş, kuralı çiğnemiş olursun - iki ucu da b*klu değnek misali sana dokunuyor.
-
Haklısınız, yıl olmuş 2021 hala 120 km/s hız sınırı var. Bu tartışılır bir konu aslında.
Almanya'daki altyapı, üst yapı ile ülkemizdeki aynı kalitede değil. Bizde yeni açılan otoyollarla bazı eski otoyollar yüksek hıza uygun olsa da ülke geneline baktığımızda yollarımız pek iyi değil. İkincisi, araçların bakımı, güvenliği de aynı değil (yeni, birkaç yıllık veya düşük kilometreli, bakımlı araçlar hariç). Türkiye'de TÜV muayenesinden geçen yaşlı veya yıpranmış araçlar aslında yolda gidiyor mu gidiyor, aydınlatması çalışıyor mu çalışıyor mantığıyla geçiyor. Almanya'da muayene daha sıkı, emin olun bizim TÜVTürk'ten geçen araçların bir kısmı Alman muayenesinden kalır.
Yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda belirli otoyollarda hız sınırının artırılması gündeme gelmişti. Bu işi ciddiye alsalar belirli yollar için hız limiti artırılabilir. ANCAK bu noktada şunun yaşanması da muhtemel: bizim bazı, özgüveni tavan yapan "usta" şoförlerimiz veya keko kardeşlerimiz eski veya yıpranmış araçlarla yüksek hızlara çıkıp trafiği tehlikeye atacaktır. Hız testi yapacaktır kendince. İnsanımıza güvenmiyorum maalesef. Halkımızı hız limitini artırmadan önce eğitip bilinçlendirmedikçe sıkıntı büyür gider.
-
Benim orada arkadaşa söylediğim biat etmek eylemi kurallara biat etmek değil. Kurulmuş olan düzene biat etmek. Ben sokaklarda çoluk çocuk, sokak hayvanı çıkabilir diye 30km/s ile seyrederim bana soruyorsan.
Daha önce de defalarca söylediğim gibi bu radarların sıklaştırılması olayının kuralla çok alakası olduğunu düşünmüyorum. Eğer bunla alakası olsaydı kural önceden de kural değil miydi? Neden önceden bu kadar sık radar koymuyorlardı? Son birkaç aydır neden mayın tarlası gibi her viraj başında radar var otobanlarda? Bu düzene biat ederseniz iki gün sonra sokakta senin iki gözünün üstünde neden kaşın var diye ceza yazarlar. Tamam kural kuraldır, uyulması gerekir ama ben otobanda 150km/s sol şeritte sollamaya çıkmışken ceza yiyorsam isyan ederim arkadaş. O zaman o şekilde satmasınlar bana kullandığım aracı. Elektronik aksamına hız kontrolörü koysunlar 130'u geçmesin aracın hızı.
-
Bizim burada gece radar atmaya başladılar, eskiden yoktu. Hız limitlerine sonuna kadar karşıyım, hızı limitleyene kadar önlem alın hızı limitlemeyin. (Abartılı limitlenen yerleri kastediyorum)
-
Turbo benzinli olsun atmosferik v8 olsun fark etmez konu bu değil ama gerçekten bazı yerlerde hız sınırları limiti çok saçma ve
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla arkadaşlar önceden çok dikkat etmezdim ama şimdi cezalar ocak söndüren cinsten. 2022 trafik cezaları herkes okusun 50 ile gidilecek yerde 75 ile gittiğin anda 5000 lira ceza. 50 nerede başlıyor nerede bitiyor belli değil herşey muallak istedikleri gibi geçirirler cezayı. Çok çok çok dikkat etmek lazım altından kalkmak mümkün değil artık.
Şu çevirme olayı kadar saçma bir şey yok arkadaş ya. Acelem var yetişmem lazım adım başı sağa çektiriyorlar. Az önce baktınız diyorum başka yerde siz bir verin ehliyeti falan diyorlar. Sıkıldım yeminle.
-
Haklısınız. Yalovadan orhangaziye ölüm virajlarında tırların sağdan soldan gittiği yola bile ağaçların altına viraj çıkışına yerleşmişler. Resmen tuzak kurmak, pusu kurmak ama. 90 la gitsen tırların arasında kalıcam, 120 le gitsem o yol tehlikeli, basıosun tırları geçiyosun sağa atamıyosun ki kendini, valla artık tamamen pusu kuruyorlar. Bence de dikkat edin
Speed limits by country - Wikipedia
Almanya'da otobanlar dışında hız limitleri var, sadece belirli otobanlarda hız limiti yok ki oralarda bile devlet tarafından tavsiye edilen hız 130 kms.
Almanya dışında dünyanın her yerinde hız limitleri var ve bizdekilerden pek farklı değil. ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, İtalya, Avustralya, Japonya... aklına neresi gelirse o ülkede hız sınırları mevcut.
Sadece Türkiye'ye özgü bir durum değil bu.
Ayrıca acelelerinin olması başkalarının can güvenliğini tehlikeye atma hakkı vermez kimseye.
-
Valla hiç bu rahat konuşma. Polis bir arkadaşım var, saolsun mesaj atmış bu haftadan sonra çok dikkatli ol diye. Hayırdır dedim. Birçok ilde Dronelar ile trafik cezası yazılmaya başlandı, sigorta, muayene, kemer, sigara, radar artık Drone ile ceza dönemi başlamış bilgin olsun. Geçen hafta Antepte amca oglu radardan yedi Dronedan yazılmış hemde.
Kaldırımda kenarda duran kimseye engel teşkil etmeyen motora bile ceza kesmişler bütçe baya delik anlaşılan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla geçen dünyanın en normal, sorunsuz kaldırım kenarına park ettim aracımı. Mobil eds aracı ile ceza kestiler. Daha da söyleyecek sözüm yok. Yukarda hala savunuyorlar, insaf be kardeşim.
Özellikle hızlanabileceğin yokuş altı virajına radarla pusu kurup ceza kesmeyi ben iyi niyetle açıklayamıyorum usta.
-
Yil sonu geliyor kotayı doldurmak için herkese ceza kitliyolar
Ben cezaya karşı değilim, sürücüleri adam etmeye yönelik cezalar artsın ama şehirlerarası bölünmüş yolda 50-70 hız limitine binaen ya da trafiği aksatmayan zorunluluktan doğan park etmelere yazılan cezalar bu amaca hizmet etmiyor.
Geçen sene yol kenarında park için cep yapılmış, oraya dikine park ettik diye ceza yedik. Yatay park edersen çok az araç park ediyor, dikey parkın trafiğe bir zararı yok ve oraya 365 gün öyle park edilir. Arada bir polisler kota doldurmak için oradaki araçlara ceza yazarmış, esnaftan duyduğumuz bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 29 Ekim 2021; 23:51:55 >
Otobana girmiyorum zaten bölünmüş yolda 110/120 sabitledimmi gerisi beni ilgilendirmez 👍
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ceza ekonomisi? Malum yerlerinizden ekonomi tipleri uydurmayın.
Kurallara uymayanlara en ağır cezalar verilmeli. Tabi bu sadece halka değil, bu ülkeden yaşayan herkes için geçerli, ünvan gözetmeksizin.
Burada kurallara uymayın cezalara ağlayanlara diyecek lafım yok, sözün bittiği yer çünkü. Özellikle hız/makas vb. hareketlerde bulunananlar umarım kimsenin canını tehlikeye atmadan kendi kendilerini yok ederler, doğal seçilim nihayetinde.
-
trafik kuralları harfiyen uygulansa ihya olur ülke
-
'Unvan' gözetmeksizin
Ceza ekonomisi dediğimde burada herkes ne demek istediğimi anladı, keza halk arasında kullanılan bir kalıptır bu. Tepeden tepeden konuşmanı tavsiye etmem. Burada konuşabilirsin, gerçek hayatta yüzyüzeyken pek sanmam konuşacağını. Belki genç bir arkadaşsın, belki değilsin ama sana tavsiyem hiçbir zaman tepeden tepeden konuşma tanımadığın insanlara
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X