< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aman dikkat edin, ceza ekonomisine geçmeye başladık ne yazık ki! (5. sayfa)
-
-
Trafik kanununa göre hız cezasına tabi aşma oranı %10'dan sonra başlıyor. Böylece halk arasında sollama payı da denilen %10luk bir boşluk oluşuyor.
Bu durumda ceza yeme sınırı otoyol için 120+12= 132 yapıyor.
Bölünmüş yolda ise 110+11=121 yapıyor.
Bir de kadran farkı var. Araç göstergeleri hatalı, aracınızdaki fark yüzdesini öğrenip bunu da ekleyebilirsiniz;
https://forum.donanimhaber.com/aracin-hiz-gostergesi-mi-dogru-gps-mi-test-icerir--150891704
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bro yıl ile hız sınırının ne alakası var… kanada’da 100 yapabiliyorsun max, bazı yerlerde 110, bunun %20 istisna payı var 119’a 130 falan işte… gelişmişlik ya da yıl ile alakası yok bunun.
türkiye’de limit düşük olduğu halde millet anasının babasının son nefesine yetişecekmişçesine hız yapıyor ve kazalara sebep oluyor zaten yeterince. Bir de bu limitler artırılsa ya da kaldırılsa neler olur düşünemiyorum. Almanya otobanları ile Türkiye’nin bir değil, olamaz da çünkü arazi de bir değil. Üstüne dediğim orta doğu kafası var. Trafikte başkalarının hayatını hiçe sayan, yol vermedi diye sinir krizleri geçiren bir toplum için hız limitsiz otobanlar fazla.
Park yapılmaz tabelası vardır da ceza kesmişlerdir. Hem hız sınırını aş ceza yedim de sonra git park et ceza ye.. bence size trafik tabelaları ve anlamlarının öğretilmesi verekiyor. Acelem var demişsiniz vatandaşın birisi acile gidiyorsan acil giriş kağıdını verince iptal ediliyor demiş siz ona hiç cevap vermemişsiniz. Sizin aceleniz keyfinize göre oluyor anlaşılan. Kusura bakmayın da çok övdüğünüz Almanya da hız sınırı olan otobanda hız sınırını acelem var diye aşabiliyormusunuz?
Valla baktım da göremedim tabela park ettim.
Acele illa sağlıkla ilgili olacak diye bir şey yok benim acelem işlerle ilgili oraya buraya koşturmaca.. Saniyelerın önemi var bizim sektörde
Almanyada ben çok kez araba kullandım bana anlatma almanyayı
-
o hız sınırı kazada ölümler artmasın diye güvenlik için... maksimum 60km ile sınırlasalar salya sümük ağlarsınız...
-
kurallara uymayan herkese ceza kesiliyorsa biz de razıyız !!!
-
Hollanda sabah 6 dan akşam 19 a kadar 100km
Devlet bütçesi bu cezalarla gelir elde ediyor öyle birşey yok diyenler saçmalamış. Mesela 2022 bütçesi yapılacak bugünlerde o bütçeye cezalardan elde edilecek gelirler eklenecek. 2021 için yapılan bütçede şu ana kadar hedef tutmamışsa o yüzden sıkıştırıyorlardır. Devlet ceza yazmak için en üst düzey ekipmandan kaçınmıyor. Kameradan, drona herşeyi alıyor.
Yoksa kim takar sizin can güvenliğinizi? Şehirler arası bölünmüş yol yapmışlar hız limiti 90 bazen 110 ama yol boyunca yaya geçidi ve trafik lambası bitmiyor. Yaya geçidine gelirken tabelalar hızla 70-50-30 oluyor. Koy oraya radarı darphane gibi ceza kes. Kimsenin geçmediği ıssız yerdeki yaya geçidinden ceza yaz. Hız limitini arttırdın da ne oldu?
-
Bana Üsküdar altınızade çıkışında kesmişler ben hız sınırı 90 sanıyordum 80 miş 10km yüzünden eve ceza geldi..
Bizim ülkede ne düzgün ki Yasalar, Cezalar düzgün olsun
-
Sayın akepe sinop forum temsilcisi, Aslında 200 altında giden tüm araçlara ceza yazılsa cukkacı açlara daha kolay para çıkardı. Sizinkilere bi önerin bakalım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
polisler ve jandarmalar ve zabıtalara resmen emredildi. hükumete para lazım cezalarla gelirleri artırın dediler.
-
2009`da Tokat Paşası'nın konağına çıkan yola park ettiğim için aracım çekildiğinden beri ilk defa ceza yedim. Karacabey, hareketi radar.
Bursa'da yer gök, ehliyetsiz Suriyeli kağıt toplayıcılarla dolu. Kask zaten yok. Ben 125`lik bir motor alsam, üç güne paketlerler.
Kamyonlarda branda yok. Döke saça gidiyorlar. Kimsenin onlara da bir şey dediği yok.
Orda ben de çok ceza yedim. Bi gariplik var orda ama çözemedim.
-
Hız sınırlarına Bi el Atılmalı aslında
Bir yazılım aracılığıyla arzulanan miktara ulaşana kadar (özellikte hedefteki hiç ceza ödememişlere ulaşana kadar) ampule oy basar gibi cezaları basıyorlar...
İster inanın ister inanmayın düşkün bir akrabanızın kaltAK karısına altın takmazsanız sanki onun bile bedelini ödetiyorlar, tüh lanet olsun size, AK Parti budur işte 🤮🤮🤮
Nasıl oluyorsa istediğiniz kadar özen gösterin veya geçerli bir sebeple azıcık da olsa hız sınırını zorlayın o ceza bir "zaman boşluğu" bulunup yapıştırılıyor size, bize çok ciddiyetsiz ıslak bir PTT memuru teslim etmişti, cinnet geçirdik elimiz ayağımız boşaldı Iyy tüm zıt elektriği ve üst memur notasıyla veriyor elinize tebligatı
Haberiniz olsun hız sınırlarının altında gidin, cihazlarının kalibrasyonlarıyla da oynuyorlar, normalde limit 80 ise 91'e kadar ceza yazılmaz diye biliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 31 Ekim 2021; 20:12:58 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Istanbuldan kuzey marmara otobanindan adapazarina gittim . Otabanda da , çıkışında da bisürü pusu vardı. Kesinlikle katılıyorum. Daha önce en fazla 1 tane olurdu o da otoban dışında.
140 beygirlik araç aldim 2016 da hiçbir ise yaramiyor heryerde 70 km hiz bazı yerlerde 82 şaka gibi boşuna güçlü arabalar sehir ici 75 beygirli bir araç yeterde artarmiş anca otoban hiz yapiyoruz 200 km hizla gidiyoruz ondan sonra 90 düş hiçbir zevki yok boşa para vermekten başka
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X