Ekonomi boktan olunca vergi filan da yetişmiyor tabi havuza. Biraz kökleyelim demişlerdir. Her yıl sonu klasik. Keşke şu polisler böyle yıl sonu pür dikkat ceza kesmek için abanacaklarına yıl boyu adam gibi görevlerini yapsalar da insanlar kuralları çiğnemese. Her şeyimiz gösteriş ve çıkar üzerine. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aman dikkat edin, ceza ekonomisine geçmeye başladık ne yazık ki! (3. sayfa)
-
-
Tavsiye istediğimi hatırlamıyorum. Gerçek hayatta da gerekene gerektiği şekilde konuşurum.
'Acelem var hız yaparım' kafasında biri ile tartışmak bile kendime edeceğim bir hakarettir, o yüzden lütfen cevap yazma.
-
arkadaşlar yıllardır cezalar kesiliyor. şu an artmış olduğunu düşünmüyorum. bence olağan şekilde. son 1 yıl içinde 2 kez radar cezası yedim. hatta birinde sınır toleransın 1 km üstünde girmişim. 1 kez de muayeneden yedim ben 1 sene daha var sanıyordum meğer muayenem bitmiş 4 ay muayenesiz dolanmışım :D
arabayı ücretli ücretsiz yollar ve şehir içinde sürekli kullanırım. abartılı bir çevirme de görmedim. komşum da trafik polisi ekstra talimat gelince bilgi veriyor hatta.
-
Bölünmüş yoldaki 120 ve otobandaki 132 kmh hız sınırını; benim için, araba için ve içerideki yolcular için de olmak üzere gayet KONFORLU, GÜVENLİ ve EKONOMİK buluyorum. Aracım 2017 1.5 dci megane
ha tabi ki yokuş aşağı veya iki tarafı tarla olan dümdüz boş bir yolda insan 150-200'e çıkmak ister fakat önüne bir hayvan (allah korusun ama en iyi ihtimal) çıkmayacağının garantisi yok, hız sınırlarına kendimiz için uyalım..
Dipnot: Trafik cezaları daha caydırıcı olmalı, atıyorum araç muayene ücreti %50 ucuzlasın, ama hız cezaları %90 artsın... kimse geçinememekten vs bahsetmesin, derdi geçinmek olan ekonomik gider
-
Türkiye de radara girmek yetenek ister ve maalesef ki çok yetenekli insanlar var. Kendilerini tebrik ediyorum, bol bol radara gelmelerini diliyorum.
Kurallar, çiğnenmek için değil uyulmak için konulmuştur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amma boş yapmışsın..Almanya'yla bizi karşılaştırmansa komedi..sadece yolla bitmiyor ki iş..araçların trafikte dağılımı kalitesi de önemli ki,bizde muayeneden geçen araçlar,Almanya Tüvtürkün kapısından giremezler, yani param çok turbo aracımın keyfini çıkartamıyorum yazsan kimse karışmazdı..
Ayrıca arkadaş haklı,Ankarada da çoğu noktaya Eds sistemleri kurulmuş..af yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 30 Ekim 2021; 8:24:1 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Emniyet şeridi Çakar vs durumlara çatır çatır ceza kesilsin seve seve be ceza varsa öderim
Öyle olmadığı için geriye konuşacak bir şey kalmıyor
Boş muhabbetten öteye geçmez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkiyedeki cahillik ve beceriksizlik devam ettikçe 132 değil 112 bile olsa olur. Ne zaman insan gibi kurallara uymaya başlanır o zaman 150'de olsun 200 olsun. Altına bmw, mercedes almış sol şeridi babasının malı gibi kullanıp makas üzerine makas atan, trafiği tehlikeye atan 250,300'le terör estiren sonradan görme kıro, cahil ve maymundan 1 dakika sonra doğmuş zengin bebeleri oldukça bu kurallar kalsın. Gerçi bu kurallar varken bile milleti ezip biçip sonra baba parasıyla yurt dışına kaçıyorlar. Not: cezalar korkunç derecede caydırıcı olmalıdır. 145 km hız mı yaptın, şak 14.500 tl ceza. Emniyet şeridinden çakallık mı yaptın, çat 18.850 ceza, çakarmı taktın, çat 35000 tl ceza, 6 ay ehliyete el koyma, gereksiz şerit değiştirip trafiği mi yavaşlattın, çat 500 tl ceza. Bu kadar basit. Bir daha yapabiliyor mu bakalım. Herkes mum gibi olur mum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 30 Ekim 2021; 9:14:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Polis yapması gerekeni, işini yapıyor. Ne alaka ekonomi? Ülkede aslında çok güzel kanun çıkıyor ama kanunu uygulayacak irade gösterilmiyor. Kanun uygulansa Türkiye her Türk vatandaşı için daha yaşanılabilir bir ülke olacak. Sevineceğinize, destekleyeceğinize eleştiriyorsunuz. Ülkede her alanda kanun uygulansa mesela ne yolsuzluk kalacak ne torpil. Hız limiti tartışılabilir ama ortada bir kanun varsa medeni insan bu kanuna uyar. Toplum kurallarını benimseyemiyorsanız size tavsiyem gidip atalarınız gibi mağarada yaşayın.
-
Geçenlerde izmir otogarına gittim, epeydirde oradan geçmemiştim, yollar kazılmış, yan yola verilmiş kısacası karman çorman birşey olmuş. Bi dolu uyarı tabelası var ama onlarda resmen çorba olmuş. İleriden U çekmem lazım. U çekince gideceğim yolda da polis çevirmesini de gördüm. Güvenlik amacıyla kontrol var sandım. Neyse U çekeceğim yere doğru giderken orada bir göbek vardı ama kazılardan dolayı karman çorman olmuş. Önümdeki 2 araç göbeğe girmeden genişletilmiş bir alandan direkt U çekti, bunlardan biride taksi. Döner dönmez polis sıraya girin ve ehliyetleri hazırlayın dedi. Y Oysaki polis oradan U çekenleri çevirip ceza kesiyormuş. Ama öyle bir kuyruk olmuş ki resmen onlarca araç ceza kesilmesi için bekliyor ve arkadan 10 larca araçta üzerine ekleniyor. İstisnasız o yoldan gelip otogara dönecek araçların hepsi oradan geçiyor. Sadece orayı bilenler ve polisin ceza kestiğini bilenler ileriden göbekten dönüyor. Göbekten dönmekte 1 dkk'lık bir olay. Ben kurallara uyan biri olarak böyle birşeyi zaten normalde yapmam. Kurallara uymayan biri bile 1 dkk'lık yol için kendini riske atmaz. Sonuç olarak polisin elinde ehliyet balyası oluşmuş. Araçları park ettik, taksici yanımdan geçerken sendemi geçtin dedi. Taksiciye abi hadi ben ilk defa geliyorum sen niye döndün, ben zaten ileriki göbekten dönecektim ama çok karıştığı için yol anlayamadım dedim. Tabi orada sıramızı beklerken bakıyorum, millet hala karıştırıp karıştırıp oradan dönüyor, poliste bunları çevirip ehliyetleri alıp sıraya sokuyor. En son dayanamadım polislere. Allah aşkına bakın, orada bir çok kişi yolu karıştırıp dönüyor, hadi 2-3 kişi uyanıklık yaptı 5 metre daha gidip göbekten dönmedi, bu kadar insan salak mı kurallara uymamak için çaba harcasın. Burada 3 tane polissiniz, biri kimlik topluyor, 2si ceza kesiyor. 3 polis burada millete ceza keseceğine sadece 1 polis o noktada dursa ve dönecek araçları engelleyip doğru yola yönlendirse olmaz mı. Diye sordum. Ses yok tabiki. Resmen orada yolun keşmekeşliğinden dolayı insanların hataya düşüp oradan dönmelerini fırsata çevirmişler. Eminim orada yazılan ceza o gün izmirin hiç bir noktasında kesilmemiştir. Ben hayatımda ilk defa bu kadar yoğun ceza kesilen bir nokta gördüm. Üstelik insanlar hata yapıyor, çünkü yol hataya müsait, oysaki yapılan hatadan sonra harcanan 3 iş gücü yerine 1 iş gücü ile hata yapması çok rahatlıkla engellenebilecekken. O yüzden insanlar böyle düşünmekte haklı. Mesele orada kuralları uygulamak değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 30 Ekim 2021; 10:46:6 >
-
Şile yolunda 120 70 50 sürekli değişiyor bilen bilir. Çok fazla değişim noktasında polis var. 120den 70e duscek yanda polis aracı saklanıyor. Dikkat edin tabelalara.
Bölünmüş yollarda hız sınırı 120 km/h. Fakat bölünmüş yolun her km sini aynı hızla gidemiyorsun. Hız tabelalarına uyarak araç kullanmaya sözüm yok. Fakat tüm hız sınırlamalarına da uyulmuyor, uyulamıyor. Örnek, Karadeniz sahil yolu. Bu yolda tüm hız limitlerine uymaya kalkarsanız. Samsun dan Trabzon a 10 saatte belki gidersiniz. Çünkü her yer meskun mahal. Yerleşim yeri olmayan yer toplasan 50-60 km anca olur.
-
1300 + 630 TL yedik 1 ay içinde. 126 km ile 1300 lira yemek üzdü.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bölünmüş yollarda her zaman 120 olmayabiliyor. bazı yerlerde düşüyor. Dikkatli olmak lazım. zaten uygulamalarda bu noktalarda yapılıyor.
-
Benzer şeyleri yazmaya gelmiştim neyse ki biri yazmış.
Teşekkürler.
Bu kurallara uymayanlar sanırım kuralların kendisine uymalarını bekliyorlar. Gaza fazla basarsan parayı ödersin. Madem öyle aklını kullan kaptırma paranı, tuzaksa düşme bu tuzaklara.
İstiyorlar ki hem ayranım dökülmesin, hem ...........
Polis az bile yapıyor işini bence. Çok daha ceza kesilmeli, istanbuldaki kameraların tümü aktif edilmeli. Hâla makasçılar cirit atıyor tüm yollarda. Egzoz bağırtanlar, sis yokken sis farı yakanlar, allahın belası beyaz ampülcüler her yerde.
Medeni toplum olmaktan hâla çok uzağız.
Aşağı yukarı bellide dokunmuyorlar.
Jeep sınıfı yada afedersiniz, sports carlar nasıl çakar, çakar kullanan sınıflar belli zaten araçlarda kullanabiliyor.Bu abest birşey birde emniyet şeridi ihlali yapanda boldu özellikle pandemi öncesi.
Polislerde bunu biliyor ve dokunmuyor partilidir diye.Yoksa şunlara en ağır ceza verilmeli.20 bin 30 bin ehliyetinide sileceksin direk.
Böyle ayrımcılığın olduğu yerde kurallarada uyanı bulamazsın.Kokuşmuşluk tepeden iniyor.Ayrıca Türkiye'de araç kullanımı artık lüks bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Ekim 2021; 12:15:0 > -
aynen bazı durumlarda hız kurallarına uymak daha tehlikeli durumlar oluşturuyor. hızı düşürüp olası tehlikede kalmaktansa basıp ordaki muhtemel tehlikeden kurtulmak için gazlaman gerekiyor.
-
Çok geçmiş olsun. Ülkemizde bu aşırı derece ceza kesilmesi olaylarının tamamen bütçe ile alakalı olduğuna kesinlikle ikna olmuş durumdayım. Şehir içindeki sıkı tutmaları, cezaları, radarları anlayabiliyorum elbet ancak geniş, bom boş yollarda dahi hız limitleri mevcut. Adım başı bir kontrol ediliyor. Tek risk trafikte midir? Asayişlik, o bu vs başka konu yok mudur? Belli para gelecek yere odaklanıp özellikle ceza yazmaya yer arıyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sağ ol hocam. Sadece o değil. Dediklerinin üstüne, geçenlerde oldukça sorunsuz bir kaldırım kenarına park ettim diye mobil eds aracı ceza yazmış. Hiçbir şekilde trafiğin akışını etkilemeyen, yaya geçidi üzerinde olmayan, garaj çıkışı vs olmayan bir noktaya park ettim. Bu ara sürekli ceza geliyor 20 senedir aynı şekilde araba kullanmama rağmen.
-
Mayıs ayında sokağa çıkma yasağı varken bomboş yolda sarı ışıkta geçtim diye ceza yedim. Hem de o kavşakta kamera filan yok. Aynı kavşakta motorlu arkadaşa 1 haftada 3 ceza yolladılar. O da kesinlikle kırmızıda geçmedim diyor.
Başka bir kavşakta bayan iş arkadaşımız yeşil ışık yanıp sönerken geçtim eminim diyor ona da ceza geldi.
Komşum, arkadaşım tanıdığım ne kadar insan varsa hemen hemen hepsine bu yıl içinde trafik cezası geldi. Şimdi bunların hepsi tesadüf olabilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X