2021 yılı Maliye/Hazine gelir beklentisi: 6 milyar TL 2019 kesilen (fiili) ceza miktarı: 5,6 milyar TL 2021 Yılı bütçesi: 1 trilyon 346 milyar 139 milyon TL 2021 Trafik cezası bütçe oranı: %0,447 Yani binde 4 Cezaya abanmasalar normal denetimlerde kesecekleri ceza ortalama 3-4 milyar TL, abanırlarsa kesecekleri ceza: 6 milyar TL. 1,5 trilyonluk bütçede 2 milyar TL devede kulak bile değildir. "Ceza ekonomisi", "bütçe için ceza" gibi söylemler temel olarak boş laftan ibarettir. Ancak şu mümkün olabilir: Bütçeye gelir kalemi olarak 6 milyar ceza konulmuş durumda. Ekim 2021 itibarıyla bu hedeften hala çok uzaklarsa, "denetimleri sıklaştırın" denmiş olabilir. Böyle bir iddiaya itiraz etmem. Kaynak: https://ms.hmb.gov.tr/uploads/2021/08/Butce-Gerceklesme-Raporu-2021Temmuz.pdf Trafik cezalarından 6 milyar TL gelir bekleniyor - Ekonomi haberleri (sozcu.com.tr) |
Aman dikkat edin, ceza ekonomisine geçmeye başladık ne yazık ki! (4. sayfa)
-
-
Benim kastettigimde tam olarak buydu zaten. Yani elbetteki belirttiginiz üzere koskoca bir ülke bütçesi olarak baz aldığımızda bu rakamın toplam yüzdelik anlamda karşılığı olacak barem elbette devede tüy gibi kalır ancak kendi hedefleri açısından tutturmaları gerekiyor ve baskı yiyorlar.
-
Ben bu sene yedigim cezalarin toplamini 20 senede yemedim...
Sağlam yükleniyorlar bu sene.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çine taşın sen orda heryerde kamera var rahat edersin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sana mı soracağım nerede yaşayacağımı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna itirazım yok ama koca ülkeyi trafik cezalarıyla döndürüyorlara safça inananlar var maalesef.
-
2 ay önce yediğim ceza daha 2-3 gün önce elime ulaştı. Afyon/İscehisar eds’ye takılmışım. Ortalama hız 70km/sa olması gerekirken ben tam olarak 80km hız ile geçmişim. Sonuç: Aracın boydan fotoğrafı+314₺ : )
39 yaşındayım… bunca zamandır özel araçla gece-gündüz uzun yol seyahat ederim. Geçtiğimiz günlerde hayatımda ilk defa gecenin saat 01’inde yolda seyyar radar araç gördüm.
Hocam lafın gelişi diyoruz kimse enayi değil elbette ülke sadece cezalardan geçinemez. Burada anlatmak istediğimiz şey cezaların bu ara epey sıklaştırıldığı ve arkadaşlara dikkat etmeleri için bu konuyu açtım. Ben yaklaşık 2.500 TL kadar ceza ödedim son 2 ayda. Benim dilim yandı, arkadaşların yanmasın diye açtım bu konuyu. Emnıyet şeridinden geçene on bin lira ceza yazsınlar hakeder. Ya da makas atan birine yirmi bin lira yazsınlar. Ama benim yediğim cezalar bana koydu. Kaldırım kenarına park ettim mobil eds ceza yazdı. Sollama yaparken 170'e çıktığım için yüklü ceza yedim radardan vs... uzar gider.
Ceza ekonomisii işin ciddiyetini anlatmak için kullandığım bir söylem (lafın gelişi).
Saygılar selametler
-
Özellikle son zamanlarda Bursa'da bazı polis araçları sabit kamera gibi radar olarak konumlandı. Benim de bu konu garibime gitti.
-
Her liramiz degerli, dikkat edelim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bana 2-3 ay önce Çankırı civarından 400 civarı bir ceza geldi
Yalnız ceza adrese geliyor
Net foto çekmişler
Kaçamak yapan ceza yese foto da net çıkar , yuva yıkar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konuda kurallara uyun diyenlerin neden bahsedildiğini anlaması için şehirler arası yolda 82km hızla ceza yemeleri lazım.
-
Birsürü yerde hız sınırı var ve ister istemez gözden kaçıyor, sürücünün dikkati de biryere kadar, abuk sabuk yerlerde hız sınırlamalarını anlamış değilim.
E5 te artık 80 hız kaldırmıyor. Sol şeritten basıp geçiyorlar, mecburen orta şeride giriyorum 80 le gitmeme rağmen, yer yer artırılabilir bu limit yani...
Diğer konu benim anlamadığım, şehir içinde paralı yol kavramı! 30 yılmı oldu bilmiyorum ama tem in paralı olması garip geliyor bana.
Ayrıca bilen cevaplarsa sevinirim, aksaray yönünden ikitelliye gireceksiniz mesela, hemen oraya yeni havaalanına giden gişeleri koymuşlar ve bazen yanlışlıkla oraya gir-çık yapıyorsunuz. Burdan soruyorum yanlışsa düzeltin. NEDEN GİŞELERİ DAHA İLERİYE KOYMUYORSUNUZ, DİREK İKİTELLİ İÇİNDEN BAŞLATIYORSUNUZ BU GİŞELERİ?
NEDEN?... Oraya koymasalar bu gişeleri arka taraftan kolayca fabrikalar yoluna girersin. Anlatın bilelim, neden burda gişe var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 30 Ekim 2021; 22:53:4 >
Otobanda hız sınırına uymayan şehir içinde de hız kurallarına uymaz. Kurullara uymamak, isyan etmek bir hastalık. Kendini diğerlerinden farklı görmek, büyük görmek, kibirlenmektir. Yok şehir içinde 30 km hızına uyuyur muşşş.
çok doğru demişsiniz. tebrik ederim. 👍
Doğrudan sizi kast etmedim zaten ama yıllardır bu forumdayım, buna cidden inananlara tanık oldum.
Kuşkusuz bütçeye konan ceza geliri hedefini tutturmak için denetimlere gaz vermiş olabilirler, ki inanırım ama makul ve mantıklı bir bakış açısıyla, bütçeyi cezalarla doğrulttuklarını söylememek gerek çünkü cezalardan gelen para toplam devlet bütçesinin yanında gölette bir damla gibi bir şey. Maliye esas gelirini, ÖTV ve KDV gibi dolaylı vergilerle, ücretlilerden ve ticaretten-sanayiden doğrudan kesilen gelir vergilerinden elde ediyor.
Saygılar.
-
Allah allaaaaah
Yani napayım usta nasıl kanıtlayabilirim ki uyduğumu bilemedim
Eğer sayılıyorsa daha hiçbir yayaya, sokak hayvanına falan çarpmadım seyir halinde onu söyleyebilirim kanıt olarak
Gerçekten dikkat ederim sokak aralarında. Ama otobanda, bölünmüş yolda vs... sol şerit boşsa hız yaparım. Çünkü neden yapmayayım uygun bir durum oluştuğunda. Sollama şeridi hızlı gitmek ve sollamak için var, ben de o amaçla kullanıyorum. Üstün görmekle vs alakası yok hocam başka yerlere çekmeyın.
-
Hız sınırı 120 diye biliyorum. 132 km/h mı oldu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X