Şimdi Ara

Aman dikkat edin, ceza ekonomisine geçmeye başladık ne yazık ki!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hayalet sürücü 33 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
7.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık yavaş yavaş ceza ekonomisine geçilmeye başlanmış. Sadece bana olmadı, birkaç ahbabıma da oldu. Otobanlarda virajlara polisler arabayı çekip ceza yazıyorlar tek tek. Aman dikkat edin. 132 hız sınırı kafanızda olsun. 10dk 20dk erken eve varacağım diye birkaç iş gününüze tekabül edecek parayı heba etmeyin. Ben hiç bu kadar yoğunlukta ceza kesildiğini görmemiştim, sanırım yukardan talimat gitmiş cezaları sıklaştırın diye. Aman dikkat arkadaşlar, zaten yaşam şartları zor (arabanın içine yakıt olarak benzin mi koyuyoruz altın mı anlamadım.) bu da aklınızın köşesinde bulunsun. Haydi selametle.

• @sinoplu adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Hem kurallara uymuyorsunuz hem buralarda ağlıyorsunuz

Yıl olmuş 2021 120 km hız limiti nedir? Almanya'da ki otobanlar ve hız limitine bak Türkiye'ye bak

Turbo benzinli arabaya bineceğim 120 km hız limiti , bende tutup sürekli 200-220km ile sürmek istemiyorum ama yolun durumuna göre boş olur 150-170 çıkarım sonra tekrar inerim

Konu akp oldu mu nasıl savunmaya geçiyor babasının partisi sanki

muayeneye para yetmedi bir kaç haftadır muayenesiz geziyorum adım başı çevirme var allahtan hiç biri çevirmedi 2-3 kilo vermişimdir mayış yatsın da halledeyim diye gün bekliyorum resmen

çok çok fazla çevirme var cidden bu aralar. Ben muayeneyi bi yaptırayım tekrar eskisi gibi polisler ortadan kaybolur merak etmeyin beyler

Usta neden sen bilip bilmeden konuşuyorsun. Belki acelemiz var. Aldığımız araçlara biz o paraları neden veriyoruz o zaman. Arada 150+ yapmamız gerekiyor aciliyetten. Oldu olacak türkiyede üretilen araçlara fabrika çıkışı 130 hız sınırı şartı getirsinler kimse 130 hız sınırını geçemesin. Böyle despotluk mu olur yahu. Almanya'da otobanda araç kullandım ben çok kez. Sol şeritten 260-280'le geçenler gırla. Orada böyle 130 hız sınırı cart curt laf salatası yaparsan alnını karışlarlar haberin olsun.

Sen galiba ülke gerçeklerinin farkında değilsin hala. Para yok biraderim ülkede para yok, yok para. Kalmadı bitti. Neden devlete sıfır araç alırken 2-3 tane sıfır araç da biz çekiyoruz bir düşün bakalım.

Rezervler bitti. Halktan daha çok vergi almak istiyorlar ama devamlı zam yapmaya yüzleri yok. Eeee o zaman nasıl vatandaştan para alacaklar? Vatandaşa ceza kesecekler. Ülke gerçeklerinin farkında değilsiniz gelip burda konuşuyorsunuz.

Speed limits by country - Wikipedia

Almanya'da otobanlar dışında hız limitleri var, sadece belirli otobanlarda hız limiti yok ki oralarda bile devlet tarafından tavsiye edilen hız 130 kms.

Almanya dışında dünyanın her yerinde hız limitleri var ve bizdekilerden pek farklı değil. ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, İtalya, Avustralya, Japonya... aklına neresi gelirse o ülkede hız sınırları mevcut.

Sadece Türkiye'ye özgü bir durum değil bu.

Ayrıca acelelerinin olması başkalarının can güvenliğini tehlikeye atma hakkı vermez kimseye.

• Hem kurallara uymuyorsunuz hem buralarda ağlıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muayeneye para yetmedi bir kaç haftadır muayenesiz geziyorum adım başı çevirme var allahtan hiç biri çevirmedi 2-3 kilo vermişimdir mayış yatsın da halledeyim diye gün bekliyorum resmen

çok çok fazla çevirme var cidden bu aralar. Ben muayeneyi bi yaptırayım tekrar eskisi gibi polisler ortadan kaybolur merak etmeyin beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 29 Ekim 2021; 8:40:26 >
  • Biz o level'e geçeli çok oldu zaten.

Öncelik can güvenliğinden ziyade ceza kesmek.

Lanet olsun.

• Dün iş seyahstimden döndüm. İlk kez bu kadar fazla radar gördüm yolda. Gittiğim güzergahlarda toplasan 6/7 adet sabit radar bulunurdu, bu sefer rahat 20 nin üzerinde radar saydım.
    Kötümü ; bence iyi kurallara uygunluk için şarttı ama en çok korktugum şehiriçi hız sınırı 50km resmen işkence , buradaki radarlara denk gelmedim ama..

• Vergi sistemi de b*okum gibi; dolaylı vergiler tüm vergilerin yaklaşık yüzde 60'ı yani verginin çoğunluğunu herhangi bir geliri olmayanlar da ödüyor, benim kazancım yok niye yüzde 60'a dahil oluyorum ki. Buna istinaden gelir vergisi çok yüksek, hiç olmayacak mallardan olmayacak saçma sapan (sapan çokomelli) vergi alınıyor. Bir sınır var tam olarak kaç meblağ bilmiyorum ama servetin veya gelirin o sınırı geçince zengin oluyorsun ve daha az vergi ödeyip daha hızlı zengin olabiliyorsun ama işte o sınırı geçmek için belki de nesiller boyu emek etmek gerek...

• 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin haftasonu tatiliyle birleşmesi nedeniyle şehirlerarası yolculuklar doğal olarak yoğunlaştı, bu yüzden denetimler sıkılaşmıştır.

Trafikte yapacağınız kaza sadece size değil başka insanlara ve kamu malına da zarar verebilir, aklınızdan çıkarmayın. Bu yüzden kurallara uyarak, başkalarına da saygılı olarak yolculuk ediniz lütfen.

Ayrıca yasal hız sınırına uymayıp, uymaktan kaçınıp her viraj başı radar var diye söylenmek de ne kadar doğru, tartışılır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyu acan arkadaşa katılıyorum. 15 20 km de bir radar koyuyorlar artık. birinden cıkıyorsun digerine giriyorsun.yıl sonuda yaklaştı trafik ekipleri belirli bir kotayı yıl sonuna yetiştirmek icin yarışıcaklar.

• Bölünmüş yol 120, otoban 130 sabit, huzurlu bir yolculuk. :)

• Polislerin amacı güvenliği sağlamak değil, vergi memurluğu artık. Ellerinde bir koçan milletin tepesine binmişler buruyorlar kırbacı

• Keşke her yer sabit radar her yer kamera olsa ne zorunuza gidiyor ki kurallara uyarak giderseniz hiç bir şey olmaz

• emniyet teşkilatına yukarıdan "vatandaşa ceza yazın, para lazım" diyen bir güç'ün var olduğunu sanan arkadaşlara gülüyorum.

vatandaşı sıkmazsan "nerede bu polis, trafikte tehlike var"

kuralları tam uyguladığında "yukarıdan emir gelmiş"

nasıl bir millet anlamak mümkün değil.

• sinoplu kullanıcısına yanıt

Usta neden sen bilip bilmeden konuşuyorsun. Belki acelemiz var. Aldığımız araçlara biz o paraları neden veriyoruz o zaman. Arada 150+ yapmamız gerekiyor aciliyetten. Oldu olacak türkiyede üretilen araçlara fabrika çıkışı 130 hız sınırı şartı getirsinler kimse 130 hız sınırını geçemesin. Böyle despotluk mu olur yahu. Almanya'da otobanda araç kullandım ben çok kez. Sol şeritten 260-280'le geçenler gırla. Orada böyle 130 hız sınırı cart curt laf salatası yaparsan alnını karışlarlar haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-389755DF6 -- 29 Ekim 2021; 13:21:31 >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

Sen galiba ülke gerçeklerinin farkında değilsin hala. Para yok biraderim ülkede para yok, yok para. Kalmadı bitti. Neden devlete sıfır araç alırken 2-3 tane sıfır araç da biz çekiyoruz bir düşün bakalım.

Rezervler bitti. Halktan daha çok vergi almak istiyorlar ama devamlı zam yapmaya yüzleri yok. Eeee o zaman nasıl vatandaştan para alacaklar? Vatandaşa ceza kesecekler. Ülke gerçeklerinin farkında değilsiniz gelip burda konuşuyorsunuz.

• Biraz yavaş gidin siz de. Hem yakıttan da tasarruf etmiş olursunuz.

• Kral inan bu ulkede herkesin acelesi var

Gercekten hayati bi durum olursa zaten cezani iptal ediyorlar

Ornegin acile hasta yetistiriyorsan hastanedeki belgeni ibraz et saat tarih mevki uyarsa cezan iptal olur

Ondan gayrısı bahane

• Şu sıralar bende iş yerimin olduğu cadde de sabahtan akşama kadar bol bol mobil eds ekiplerinin geçtiğini görüyorum.

Yol kenarına parkedenlere direkt yazıyorlar cezayı.

Sadece benim bulunduğum bölgede akşama kadar 50 arabaya ceza yazılsa 7.000TL yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 29 Ekim 2021; 14:7:54 >
  • masalı kes.

öyle birşey yok. kendi kafanızdan film üretip kendiniz inaniyorsunuz.

vatandaş kurallara uysun. ceza yemesin. her konuda almanyayı örnek gösteren halk, alman vatandaşı gibi davranmayı öğrensin.

• atrix1212 kullanıcısına yanıt

Senin gibi biat eden vatandaşı bu ülkede bozuk para gibi harcarlar

• hızlı gittim ceza yedim.

makas attım ceza yedim.

sonra görevli memuru görevini yaptı diye dövdüm.

evet ben biat etmeyen vatandaşım.

hakikaten türkiye çok özgür bir ülke.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.