Şimdi Ara

Aman dikkat edin,motor yatak sarmış [6 bin tl girdi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba konu bahse arac babamin sabah otogardan beni almaya gelirken motordan tak tak sesler geliyor benzinlige hemen çekip stop ediyor. 2009 symbol 1.2 16v euro5 motor 70.000 km de. Ustaya goturduk motor yatak sarmis yagsiz kalmis , alt karter tapasindan yag kacirmis yag lambasi yanip sonuyordu babam dikkate almamis yag musurunden falan sanmis. Gel zaman git zaman motorun altindan tapadan yag zamanla 5-6 ayda damlaya damlaya bitmis ve motor gitmis. Komple motor yapilacakmis...

Tapayi geçtim en son bakımda adi sani duyulmamis kotu bir yag koymuslar usta yagda iyi degil dedi. Ankara da Şaşmaz sanayide Çobanoğlu otomotiv Satılmış ustaya bıraktık yarin bakacak edecek. Tahmini işçilik dahil 5-6 bin tl masraf cikarmis. Birde motor kapali kutu fiyat degisebilir dedi. Siz siz olun her daim yaga suya haftada bir kontrol edin bakin. Sizce ustanin verdiği fiyat normal mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsun ama bile bile lades olmuş. motordan ses geliyor, yağ ışığı yanıyor o halde kullanılır mı araba ben her gün arabaya binmeden altına üstüne de bakıyorum bir şeyler damlatıyor mu, kaçak var mı diye. haftada bir de motor yağını, suyunu filan kontrol ederim. bir dakikamı alıyor ama hayat kurtarıyor
  • geçmiş olsun ama bile bile lades olmuş. motordan ses geliyor, yağ ışığı yanıyor o halde kullanılır mı araba ben her gün arabaya binmeden altına üstüne de bakıyorum bir şeyler damlatıyor mu, kaçak var mı diye. haftada bir de motor yağını, suyunu filan kontrol ederim. bir dakikamı alıyor ama hayat kurtarıyor
  • 2009 da euro5 yoktu 2012 de çıktı diye biliyorum her neyse önemi yok geçmiş olsun.
    Hafta da hadi 15 günde diyelim yağ, su, lastik basıncı gibi basit ve önemli unsurlar kontrol edilmeli aracın

• Öncesinde ses yok ses gelmiyordu bugun yolda giderken birden ses gelmeye baslamis ama yag lambasi ve stop ikazi panelde yanip sonuyormus yag musurundan, temassizliktan ariza var falan zannetmis umursamamis.

Bile.bile.lades dogru hata babamin ne kaputu acip dogru duzgun arabaya bakiyor ediyor kontrol diyor nede yag lambasini kaale almis. Bende askerden yeni geldim sansima olay geldigim gun patlak verdi.

• 404NotFounD kullanıcısına yanıt
    www.auto-data.net
    Renault Symbol II 1.2 16V (75 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/renault-symbol-ii-1.2-16v-75hp-16718

• Bende bu ustalara ayar oluyorum 6 bin çekmiş daha da değişebilir demiş daha ne değişecek acaba! benzinli motorun bu kadar bile tutmaması lazım bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 km sandık motor fiyatlarini sordunuz mu belki daha mantikli olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sandık motor alıp taktırsanız daha kaarlısınız.
    Sorunsuz sıfır motor.

• Motor iyimidir nedir bi bilgi yok ama 3 taksit peşin fiyatına yapıyorlar, kargo da bedava, kendi motorunuzu da satsanız daha hesaplı gelir gibi...
    urun.n11.com
    Komple Motor D4f-740 Clio 2-3 - Modus - Symbol-thalia 1.2 16v 75 - n11.com
    https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/komple-motor-d4f-740-clio-2-3-modus-symbol-thalia-12-16v-75-P85104356

• Ben haftada 1 silecek suyunu bile kontrol edip ekliyorum. Yağı uzun süre kontrol etmeme kafasıda güzelmiş ama masraf kol gibi girince kafa dağılır böyle

• Geçmiş olsun, haftada 1 kez dahi olsa sıvıları kontrol etmek gerekiyor.

• Benim aracımda yağ lambası bir sn yansa anında çekici ile yetkili servise soluğu alırım. Umursamazsanız, umursarlar.
  • O paralara motor yaptıracağınıza sıfır veya çıkma sandık motor alın

• selamivural kullanıcısına yanıt
    Çok çok mantıklı. Herhangi birisinin insafına kalmak gerekmeden garanti iş olur uzun yıllar kullanılır.

• Yag lambasi yandigi anda otobanda bile olsam stop ederim araci . Yag ve su motor icin en onemli seydir aman dikkat . Yag lambasi yanip sonerkengitmekte baya sacma olmus .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • babapars kullanıcısına yanıt
    Dolar kurundan ve sanayi piyasasından haberiniz yok sanırım tofaş motorunu bile 2500-3000 liradan aşağı yapmıyorlar artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Motor iyimidir nedir bi bilgi yok ama 3 taksit peşin fiyatına yapıyorlar, kargo da bedava, kendi motorunuzu da satsanız daha hesaplı gelir gibi...
    https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/komple-motor-d4f-740-clio-2-3-modus-symbol-thalia-12-16v-75-P85104356
    Bu daha mantıklı 6000 ustaya verene kadar ( ki rakam net değil artabilir denmiş )
    Alin sandık motoru mis gibi binin :)

• Anlamadığım arabayı eşek niyetine mi kulllanıyorsunuz kardeşim. Ben her hafta yağını suyunu kontrol ederim. Ne umursamaz insanlarsınız.
  • Sen 3 bin ver hocam

• babapars kullanıcısına yanıt
    Ne alaka ne maydonoz ? Motoru yaptiracak olan ben değilim piyasayi bilmiyorsaniz konusmayin o zaman haa 1000 liraya 2000 liraya komple motor yaptiririm kiytiriktan segman attirip yoluma devam ederim diyen varsa kendini tatmin etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 29 Haziran 2019; 6:8:34 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.