Şimdi Ara

Amazon.com Alışveriş tecrübesi (128. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.899
Cevap
132
Favori
401.835
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışından alışveriş yapan arkadaşlar.
    Axess kart ile alırsanız banka ödemenizi dolar ile yapmanızı sağlayabiliyor.
    Bunun size ne gibi bir avantajı oluyor bankalara göre değişen genelde %2-3 arası alınan alışveriş komisyonu alınmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surpentor

Yurt dışından alışveriş yapan arkadaşlar.
    Axess kart ile alırsanız banka ödemenizi dolar ile yapmanızı sağlayabiliyor.
    Bunun size ne gibi bir avantajı oluyor bankalara göre değişen genelde %2-3 arası alınan alışveriş komisyonu alınmıyor.

detaylarhttps://www.axess.com.tr/axess/sayfa/1/287/doviz-ekstre

NOT: euroyu seçip alışveriş yaptıktan sonra geri dolara döndüremiyorsunuz

o yüzden ilk tercih önemli
    ikisi arasında karar verin

euroyu seçip dolar üzerindne alışveriş yapınca daha kötü oluyor
    ilk TL ye çeviriyor sonra euroya

bunu test ettim onayladım ve buraya uyarayım diye yazdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu linkteki ürünü almayı düşünüyorum şuan Fransa/Cannesteyim 11 eylülde türkiyeye dönüyorum ilk önce;

1-hiç amazondan alışveriş yapmadım aynı bizim hepsiburada teknosa gibi site demi bunlar sıfır kapalı kutu ?
    2-Fransadayım diye daha hızlı gelmezmi türkiyeye nazaran
    3-Kulaklık Nasıl ? şimdiden teşekkürler

http://www.amazon.com/L...-Surround/dp/B003VANOFY

türkiyede 600-700 arası telefon fiyatları istiyorlar ben 230 TLye kapamış oluyorum bu şekil bide Ebayda buldum daha ucuza o galiba 2inci el hiç anlamam bu olaylardan hiçte alışverişim olmadı.

• djoguzhan55 kullanıcısına yanıt
    1. Evet Amazon'dan aldığın ürünlerin tamamı "eğer ikinci el/kullanılmış (used) ya da tamir görmüş (refurbished) değilse" sıfır ve kapalı kutuda olur.
    2. Gönderim süresi ürünlere göre değişiklik gösteriyor ama mantıken Fransa'ya daha erken gelmesi gerek. (Ürünün adrese göre tahmini gönderim süresini ödeme aşamasından önceki adımlarda görebilirsin)
    3. Kulaklık bence güzel, hatta istek listemde ama bütçe konusunda darboğazda olduğum için erteliyorum. Yalnız bu bilgi seni yanıltmasın fikir vermesi açısından kullanan bir arkadaş yazarsa daha uygun düşer.

Not: Ebay satışları genelde ikinci el oluyor fiyatların daha düşük olmasının sebebi o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekimbebesi -- 29 Ağustos 2015; 8:18:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chackall

1. Evet Amazon'dan aldığın ürünlerin tamamı "eğer ikinci el/kullanılmış (used) ya da tamir görmüş (refurbished) değilse" sıfır ve kapalı kutuda olur.
    2. Gönderim süresi ürünlere göre değişiklik gösteriyor ama mantıken Fransa'ya daha erken gelmesi gerek. (Ürünün adrese göre tahmini gönderim süresini ödeme aşamasından önceki adımlarda görebilirsin)
    3. Kulaklık bence güzel, hatta istek listemde ama bütçe konusunda darboğazda olduğum için erteliyorum. Yalnız bu bilgi seni yanıltmasın fikir vermesi açısından kullanan bir arkadaş yazarsa daha uygun düşer.

Not: Ebay satışları genelde ikinci el oluyor fiyatların daha düşük olmasının sebebi o.

hocam cevapladığınız için teşekkürler 11eylülde türkiyeye dönüyorum ben garantiye alayim işimi diye türkiyeye istedim fransaya istesemde gelirdide bide sıkıntı cıkar ben giderim peşimden gelir hep sıkıntı olur bide hocam şeyi sorayım Yes, I want FREE Two-Day Shipping with Amazon Prime şunu işaretleyip aldım primeda sıkıntı cıkmaz galiba ilk bi ayağımız alışssın hesabı :) bide hocam müşteri hizmetlerini duydum okudum forumlardan süper bi m.hleri varmış,ilk alışverişim oldugundan yazsam m.hye kargo ücretini çekmeyin ya bi ayağımız alışsın desem ne derler acaba ? :)
     Amazon.com Alışveriş tecrübesi Amazon.com Alışveriş tecrübesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzhan55 -- 29 Ağustos 2015; 15:26:51 >

Amazon prime hakkında kesin bir bilgim yok ama denemek için 30 günlük bir kullanım hakkı tanınıyor sanırım. Müşteri hizmetleri de dediğin gibi ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ama forumda yazılanlarda okuduğum kadarıyla kargo ücretinin silinmesini talep eden bazı kişilerin hesapları banlanmış. Onun yerine ay sonu biten 50$ kupon alıp + 10$ hediye ile fiyatı biraz daha aşağı çekebilirsin. Forumda konusu var bi incele istersen.

http://forum.donanimhaber.com/m_107931845/f_//tm.htm#107931845
  • quote:

Amazon prime hakkında kesin bir bilgim yok ama denemek için 30 günlük bir kullanım hakkı tanınıyor sanırım. Müşteri hizmetleri de dediğin gibi ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ama forumda yazılanlarda okuduğum kadarıyla kargo ücretinin silinmesini talep eden bazı kişilerin hesapları banlanmış. Onun yerine ay sonu biten 50$ kupon alıp + 10$ hediye ile fiyatı biraz daha aşağı çekebilirsin. Forumda konusu var bi incele istersen.

http://forum.donanimhaber.com/m_107931845/f_//tm.htm#107931845

o zaman ben zorlamim hocam daha kargo yola bile çıkmadı,şiparişin parasını revize etmişler hocam daha uğraşmim iş işten geçti :) bu şey filan diyorlar kargom kayboldu diyorsunuz size daha hızlı 1 tane daha yolluyorlar diyorlar doğrumudur hocam bu? :)

Amazon'dan gelen kargolar uzakdoğu sitelerinin takipsiz kargoları gibi kolay kolay kaybolmaz ama olası bir kaybolma durumunda da müşteri hizmetlerindeki davranışları gibi ikinci bir ürün gönderilebilir sanırım.
  • quote:

Amazon'dan gelen kargolar uzakdoğu sitelerinin takipsiz kargoları gibi kolay kolay kaybolmaz ama olası bir kaybolma durumunda da müşteri hizmetlerindeki davranışları gibi ikinci bir ürün gönderilebilir sanırım.

neyse hocam sıkıntısız gelsinde bu geliş tarihi 16-23 eylül arası bundan erken gelme ihtimali varmı yoksa daha geçmi gelir ?
    Sitede yazan kargo süresi tahmini bir zaman o süreyi geçmez ama çokta erken gelmez. Ürünün tedarik edilmesi, kargoya verilmesi geliş süresini değiştirir zaten Amazon üzerinden kargo gönderiminden itibaren ürünün nerede olduğunu görebiliyorsun. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra da Sürat ya da Yurtiçi kargo ile ortalama 2-3 günde geliyor.

Not: Ben birkaç ay önce usb bellek aldım ve 12 günde Sürat kargo ile kapıma kadar geldi. Bunu fikir vermesi açısından yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekimbebesi -- 29 Ağustos 2015; 17:31:58 >
  • merhaba arkadaşlar ben g930 sıpariş verdim amazon dan şayet işlem tutarı 2 kez yansıtılmış.
    amazona nasıl mesaj atabilirim eng cem fazla yok bu konu hakkında yardım edermisiniz.
  • Amazon'un kendi sattığı ama Türkiye'ye göndermediği bir ürünün daha sonra gönderime açılma olasılığı var mı? Örneğin Benq marka monitör getirtmek istiyorum, Amazon'dan daha önce Benq monitör alanlar olmuş gördüğüm kadarıyla ama şu an 1 model hariç hiçbiri Türkiye'ye gönderilmiyor. Ürünlerin Türkiye'ye gönderim durumu sürekli değişiyor mu?
  • Arkadaşlar Amazon.de (Almanya amazon) dan alışveriş şartları amazon.com (ABD) ile tıpatıp aynı mıdır? Yani amazon.de gümrük vergisini ekliyor mu? Tecrübesi/bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun, cevaplasın?
  • Amazon satıyorsa evet aynı şekilde

Yavaş olanda iparcel
    Hızlı olanda dhl-ups getiriyor

Gümrük vergisini sipariş verirken alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Amazon satıyorsa evet aynı şekilde

Yavaş olanda iparcel
    Hızlı olanda dhl-ups getiriyor

Gümrük vergisini sipariş verirken alıyor.

Cevap için teşekkür ederim kardeşim.http://www.amazon.de/gp/product/B00MM67008?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=AOC3G2PBG3IY7 linkindeki ürün için sadece kargo bedeli 15 Euro görünüyor. Ama gümrük vergisi görünmüyor. (her ne kadar burada yazmasa da) Gümrüğe takılır mı, öder miyim? Bu yüzden endişe ettim ve sordum. Bu ürünü amazon mu satıyor? Nerden anlıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 9 Eylül 2015; 8:20:25 >

• Neu und gebraucht yazan tere basıp amazonun sattığını ekleyin
    http://www.incelama.com/2015/09/amazoncomda-nasl-amazonun-sattg-urun.html?m=1
    Bu linktekini benzeri

Şu anda başka satıcının gönderdiğini sepete eklemişsiniz gümrükte takılacaktır. Vergi ... İşleriyle siz uğraşıp alacaksınız

Edit: amazonun sattığı tr ye gönderilmiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 9 Eylül 2015; 8:24:28 >
  • Tşk ederim kardeşim. Çok yardımcı oldunuz.
  • Bu konuya uzun zamandır yazmıyordum. Görmüşken alışveriş yapacaksanız eğer aşağıdaki konuya bakıp da yapmanızı tavsiye ederim. İndirim alabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_109733383/tm.htm
  • arkadaşlar 350 $ lık bir telefon (sony xperia Z2) bana ,elime ulaşıncaya kadar ne kadara mal olur.Şu an dolara 3 TL desek 3*350=1050 TL ,,türkiyede 1400 TL civarı ,amazondan almak karlı mı ,karsız mı? teşekkürler....
  • arkadaşlar türkiyede 1400 tl ye satılan sony xperia z2 ,amazonda 350 $ .amazondan almak bana aşağı yukarı kaça patlar.türkiye mi avantajlı,amazon mu,teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.