Şimdi Ara

Amazon İphone modellerini stoklayıp karaborsacı gibi şatışa sundu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tr amazon ekibi türkiyeye güzel adapte oldu..

1 aydır sadece 2-3-4 tane telefon satarak telefon stokladılar...

Zamdan sonrada tüm telefonları satışa sundular üstelik hemen teslim..

amazon sende bundan sonra diğer firmalardan farksızsın gözümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blasko77 -- 26 Kasım 2021; 20:36:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amazon yurtdışı firması yani kazancı dolarla adam sattığı ürünü tekrar alacağı zaman pahalıdan almayacak mı ?

Ayrıca iPhone ve Amazon bize ayak uydurdu ama dolandırıcı olan biziz

Telefonun garantisine az kala telefonu zorla bozup değişim isteyen mi dersin yoksa Amazon'dan ürün alıp kullanıp, değiştirip iade edenler mi dersiniz.

Her türlü dolandırıcılıkta üstümüze yok az bile yapıyorlar.

Adam Amerika'da yatak alıyor amazon'dan sonra iade etmek istiyor gelip kargo firmasi yatağı almiyor amazon hem adama parayı iade ediyor hemde yatağı hediye ediyor bunu Turkiye'de yapsa ne olur ? bizim vatandaşın huyu suyu belli bunu kullanıp şirket açar para kazanır çünkü kolay kazanmayı seven insanlarız amazon'da böyle gölete böyle yaprak diyor  

Para nedir bilmeyen yurdum Türk insanı yorumu.. Bu ülkede her şey TL ile fiyatlandırılıyor. Krediler, pazar fiyatları, maaşlar, yatırımlar, borçlanmalar vs. her şey TL ile, Dolar 10 TL iken alıp 12 TL iken satınca dolar başına 2 lira kazanmış yani yüzde yirmi kar etmiş oluyor. 10bin liran bir anda 2 bin lira doğurmuş oluyor. Evet dolar olarak değişen bir şey yok ve fiyatlar arttı, zamlar geldi ama borçlanmalar ve giderlerin sabit yani değişmedi, bu durumda 2 bin lira kazanıp kar etmiş oldun.

Sonra da insanlar dolandırıcı oluyor.. Hayır efendim kendine ekonomist diyen şahıs ülkeyi batırdığı için insanlar hayatta kalmak için gerekeni yapıyorlar. Aç insan, hayatta kalmaya çalışan insan suç işler, refah seviyesi yüksek ve istediğine kolaylıkla erişebilen toplumlarda hırsızlık ve diğer yüz kızartıcı suç oranları fazlasıyla düşüktür. Gelişmiş ülkeler bunun en basit örneği.. Şu an herhangi birisine bin lira para versen hiç bir işine yaramaz. 15 sene önce birisine bin lira versen o parayla aylarca geçinebilirdi..

Bu noktada da enflasyon devreye giriyor ve bizim ülkemiz her sene en az yüzde 30'dan fazla değer kaybı yaşadığı için fiyatlar sürekli artmakta, gelişmiş ülkelerde ise tam tersine, bir ürünün kutusu açıldığı anda fiyatı yarı yarıya düşer ve her sene daha fazla değer kaybetmeye devam eder ne kadar iyi olursa olsun..

Kısaca ve ne yazık ki TL ile işleyen ülkemizde fiyatlar artacağı zaman stoklayıp yeni fiyattan satmak büyük fırsat oluyor. Suçlayacak ve hesabını soracağınız birini arıyorsanız devletin başkanı bunun için var gidin hesabını ona sorun..

iPhone fiyatlarını takip etmiyorum ama bu kur fiyatları artarken amazon'da birçok PC üründe ciddi fırsat yakaladım. Piyasa fiyatı 4000tl olan Viewsonic 2K 32" monitörler 2300tlden satıldı. Tam 5 tane tanıdığıma aldırdım. Piyasa fiyatı 44.000tl olan RTX3080(16Gb)'li laptopu 34000tl'den aldım. Bence Amazon'un iPhone satmama sebebi Apple'ın 3. parti satıcılara stok sağlamaması olabilir. Sonuçta bu ülkede iPhone satmak için Amazon'un gene resmi distributor'den cihaz alması gerekli. Örneğin benim aldığım Msi laptop Penta bilişim stickerları ile geldi, amazon bunlar kendi ithal etmiyor.
  • Türkiye’ye gelen huy değiştiriyor apple eskiden sorgusuz sualsiz cihaz değiştirirken şimdi bir sürü formaliteye boğuyor Amazon da tipik Kemal Sunal filmindeki zam yine gelecek diyen bakkal amca gibi davranıyor.

• Bugün arkadaşımın yaşadığı Vatan olayından sonra hiç şaşırmadım. Topyekün milleti gondiklemeye çalışıyor bütün herkes.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay evvel hiç bir yerde iphone 13 serisi yokken pro max modelini aldım hem de resmi fiyatıyla.

Baktılar herkes birbirini bafiliyor, karaborsacılar bunlardan alıp 3-4 bin kârla satıyor, başlarım bu işe deyip kendisi bu şekilde satmaya başladı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt

Tabi 2 ay önce zam geleceğini öngöremedi amazon sattı.

Tr piyasasına giren firma bozuluyor arkadaş.

• seyhmus21 kullanıcısına yanıt

Bütün firmalar maksimum kar marjı ile çalışır. Bu bütün ülkelerde böyle, bazı ülkelerde kontrol mekanizmaları ve yasalar zayıf olduğu için firmalar böyle hareket ediyor. Firmalara duyduğunuz sempati için bile ayrı departmanda çalışanlar var.

• Adam Amerika'da yatak alıyor amazon'dan sonra iade etmek istiyor gelip kargo firmasi yatağı almiyor amazon hem adama parayı iade ediyor hemde yatağı hediye ediyor bunu Turkiye'de yapsa ne olur ? bizim vatandaşın huyu suyu belli bunu kullanıp şirket açar para kazanır çünkü kolay kazanmayı seven insanlarız amazon'da böyle gölete böyle yaprak diyor  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne bekliyorsunuz, Amazonun Jeff Bezosun iyilik meleği olduğunu falan mı?

• Yanlışsam düzeltin Amazon Türkiye, düne kadar hiç 13 pro ve max modellerini satmadı diye biliyorum ara sıra 13 girdi eski resmî fiyattan o kadar.
    Ama dün bolca 13 pro ve max vardı ilanlarında yeni fiyattan tabi.
    Stok sorunu olan ps5 için de stokçuluk yapmışlardı

• iPhone fiyatlarını takip etmiyorum ama bu kur fiyatları artarken amazon'da birçok PC üründe ciddi fırsat yakaladım. Piyasa fiyatı 4000tl olan Viewsonic 2K 32" monitörler 2300tlden satıldı. Tam 5 tane tanıdığıma aldırdım. Piyasa fiyatı 44.000tl olan RTX3080(16Gb)'li laptopu 34000tl'den aldım. Bence Amazon'un iPhone satmama sebebi Apple'ın 3. parti satıcılara stok sağlamaması olabilir. Sonuçta bu ülkede iPhone satmak için Amazon'un gene resmi distributor'den cihaz alması gerekli. Örneğin benim aldığım Msi laptop Penta bilişim stickerları ile geldi, amazon bunlar kendi ithal etmiyor.

• Ekonomi-toplumsal ahlâk ilişkisi.

• bseeek B kullanıcısına yanıt

3.parti sağlayıcıların stok sağlamama sorunundan ötürü değil hocam durum.

zamdan sonra hazır elindeki stoğu satıyor amazon tam türk kurnazı esnaflar gibi.

Türkiyeye giren bozuluyor arkadaş.

• seyhmus21 kullanıcısına yanıt

Amazon yurtdışı firması yani kazancı dolarla adam sattığı ürünü tekrar alacağı zaman pahalıdan almayacak mı ?

Ayrıca iPhone ve Amazon bize ayak uydurdu ama dolandırıcı olan biziz

Telefonun garantisine az kala telefonu zorla bozup değişim isteyen mi dersin yoksa Amazon'dan ürün alıp kullanıp, değiştirip iade edenler mi dersiniz.

Her türlü dolandırıcılıkta üstümüze yok az bile yapıyorlar.

• amazon hayır kurumu mu? iphone temel ihtiyaç maddesi mi? sizin telefoncu dükkanınız olsa, elinizde 100 tane iphone olsa zam geleceğini bile bile ucuz fiyattan satar mıydınız?

• Hadi amazon bekletti satmadı da apple'ın kendi sitesinde telefon satışı devam ediyordu oradan neden almadınız? 1 ay geç gelecekti alt tarafı.

• Antares kullanıcısına yanıt

Hata ettik kusurumuza bakmayın hocam.

• Bu kadar suistimalden sonra Amazon iyi bile dayanıyor. Ben normal görüyorum yapılanı. Çıktığı fiyattan satsa dolar bu kadar yükselmişken üç beş tane alıp stoklayacak ve al sat yapacak çok insan var. İhtiyacı olana yine kalmazdı o cihazlar.

• AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

Yatak kadar pahalı değil ama Amazon.com.tr ile aynı olay 2 kere başıma geldi.

Ürünlerin ne olduğunu suistimale açık olabilir diye söylemeyeceğim, ilkinde yanlışlıkla sipirişimin bir benzeri ama 5 katı fiyatlı başka bir ürün gönderdiler. İade etmek istediğimde pandemi sebebiyle bizden kaynaklı bir durum için kargoya gitmemizi istemeyiz, iade etmenize gerek yok dendi.

Diğeri daha yeni oldu, pahalı bir şey değildi ama gelen şeyi beğenmedim. İade butonuna bastığımda paramın geri ödeneceği ve iade etmeme gerek olmadığı mesajı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 27 Kasım 2021; 23:55:6 >
  • Dolar 10ken 10k tl ye aldığın malı stoklayıp dolar 12yken 12k tl ye satınca kar etmiş olmuyorsun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.