< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Amazon İphone modellerini stoklayıp karaborsacı gibi şatışa sundu. (2. sayfa)
-
-
Her ülke hakettiği gibi yönetilir, şirketlerin bu tutumu bizim milletin çoğunluğunun yansıması. Sokaktan random birini seçip o şirketin başına getir, aynı zihniyette olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Katılıyorum hocam coğrafya kaderdir bu durum.
Evet amazonun da işi gücü yok 10000 tane telefon, tabletten(ki total eski stok bu kadar bile yoktur hel 10 ya da 20li adetlerle stoklar ekleniyor.) ürün başı 100-200 dolar fazla kazanmanın hesabını yapacak, zam gelsin de tuşa basayım pahalıdan satayım diye beklecek? Güldürmeyin allah aşkına ya
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Para nedir bilmeyen yurdum Türk insanı yorumu.. Bu ülkede her şey TL ile fiyatlandırılıyor. Krediler, pazar fiyatları, maaşlar, yatırımlar, borçlanmalar vs. her şey TL ile, Dolar 10 TL iken alıp 12 TL iken satınca dolar başına 2 lira kazanmış yani yüzde yirmi kar etmiş oluyor. 10bin liran bir anda 2 bin lira doğurmuş oluyor. Evet dolar olarak değişen bir şey yok ve fiyatlar arttı, zamlar geldi ama borçlanmalar ve giderlerin sabit yani değişmedi, bu durumda 2 bin lira kazanıp kar etmiş oldun.
Sonra da insanlar dolandırıcı oluyor.. Hayır efendim kendine ekonomist diyen şahıs ülkeyi batırdığı için insanlar hayatta kalmak için gerekeni yapıyorlar. Aç insan, hayatta kalmaya çalışan insan suç işler, refah seviyesi yüksek ve istediğine kolaylıkla erişebilen toplumlarda hırsızlık ve diğer yüz kızartıcı suç oranları fazlasıyla düşüktür. Gelişmiş ülkeler bunun en basit örneği.. Şu an herhangi birisine bin lira para versen hiç bir işine yaramaz. 15 sene önce birisine bin lira versen o parayla aylarca geçinebilirdi..
Bu noktada da enflasyon devreye giriyor ve bizim ülkemiz her sene en az yüzde 30'dan fazla değer kaybı yaşadığı için fiyatlar sürekli artmakta, gelişmiş ülkelerde ise tam tersine, bir ürünün kutusu açıldığı anda fiyatı yarı yarıya düşer ve her sene daha fazla değer kaybetmeye devam eder ne kadar iyi olursa olsun..
Kısaca ve ne yazık ki TL ile işleyen ülkemizde fiyatlar artacağı zaman stoklayıp yeni fiyattan satmak büyük fırsat oluyor. Suçlayacak ve hesabını soracağınız birini arıyorsanız devletin başkanı bunun için var gidin hesabını ona sorun..
-
Çok zekice hocam ozaman 2 ay telefon satışı yapmayalım. Stok vs açmayalım çektiğimiz malı yatıralım elde olduğu halde aylarca yatıralım... stok sorunu varken biz tüketiciye stoğu sunmayalım,nasılsa zam gelicek... Düşük fiyattanda alsak satmayalım. Araç stokculuğundan ne farkı var bunun. Kar elde edicekmiş amazon vay anam vay. Bunu ahmet mehmet efendilerin telefon bayileri yapıyor zaten sen amazonsun senin ne işin var bu pazarda yallah ozaman sana.
bu ülkede her şey dolara endekslidir boş yazmışsın
-
İlk paragraftan sonrasını okuma gereği duymadım. Bankada çalışıyorum, paranın göbeğinde. Türk, Amerikan borsaları, kripto parayla yakından ilgileniyorum, kendi çapımda yapabildiğim kadar yatırımım var. Parayı, donanım haberde bir yorumdan öğrenmeme gerek yok ne olduğunu çok iyi biliyorum. Dolar 10dan 12 olduğunda kazandığın fazladan 2 bin TL ile sadece yerli üretilen mallar bazında para kazanmış olursun. Var mı öyle bir mal? Evet buğday satışı yapıyorsan tebrikler. Geriye kalan bildiğin her şey döviz cinsinden fiyatlanır. Paranı TL de tutup faiz getirisiyle kolaylıkla TL kazanabilirsin. Bol şans.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 28 Kasım 2021; 21:18:25 >
gün içerisinde %15 değişen kur varken hiçbir firmaya satışı birkaç gün durdurdu diye kızamayız. yahu dünyada böyle değişim olmuyo, adamlar satışı yapar yapmaz aldıkları ödemeyi dövize mi çevirecekler? fiyatı gün içerisinde mi değiştirecekler saatlik olarak? bunların hiçbiri yapılamaz yani fiili olarak kimse uğraşmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yüzde 20 kar etmiş olmuyor. Parayı sayıdan ibaret görmeseniz aslında anlayacaksınız. Para, simgesel olup değeri olan bir şeydir. Bir telefon aldın 10 bine. Kullandın, eskittin ve bugün yenilemek amaçlı satacan ve yarın telefonu yenileyeceksin ama bir şekilde dolarin artmasına bağlı olarak yarın bu telefonun ederinin 12 bin olacağını öğrendin. Naparsin yarını beklersin satmak için. Neden? Çünkü yarın değeri 12 bin lira ile ölçülecek bir şeyi bugün 10 binden satarsan yarın aynısından alamazsın. Yani zarara girersin. Peki yarını bekleyip 10 bine aldığın şeyi 12 binden satsan kâr mi yaparsin? Hayır çünkü yenisi de 12 bin lira oldu artık. (Eskiyen telefon 10-12 bin lira ediyor hâlâ diye düşünmeyin, konu o değil. Varsayım yapıyoruz)quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0B3097644Para nedir bilmeyen yurdum Türk insanı yorumu.. Bu ülkede her şey TL ile fiyatlandırılıyor. Krediler, pazar fiyatları, maaşlar, yatırımlar, borçlanmalar vs. her şey TL ile, Dolar 10 TL iken alıp 12 TL iken satınca dolar başına 2 lira kazanmış yani yüzde yirmi kar etmiş oluyor. 10bin liran bir anda 2 bin lira doğurmuş oluyor. Evet dolar olarak değişen bir şey yok ve fiyatlar arttı, zamlar geldi ama borçlanmalar ve giderlerin sabit yani değişmedi, bu durumda 2 bin lira kazanıp kar etmiş oldun.
Sonra da insanlar dolandırıcı oluyor.. Hayır efendim kendine ekonomist diyen şahıs ülkeyi batırdığı için insanlar hayatta kalmak için gerekeni yapıyorlar. Aç insan, hayatta kalmaya çalışan insan suç işler, refah seviyesi yüksek ve istediğine kolaylıkla erişebilen toplumlarda hırsızlık ve diğer yüz kızartıcı suç oranları fazlasıyla düşüktür. Gelişmiş ülkeler bunun en basit örneği.. Şu an herhangi birisine bin lira para versen hiç bir işine yaramaz. 15 sene önce birisine bin lira versen o parayla aylarca geçinebilirdi..
Bu noktada da enflasyon devreye giriyor ve bizim ülkemiz her sene en az yüzde 30'dan fazla değer kaybı yaşadığı için fiyatlar sürekli artmakta, gelişmiş ülkelerde ise tam tersine, bir ürünün kutusu açıldığı anda fiyatı yarı yarıya düşer ve her sene daha fazla değer kaybetmeye devam eder ne kadar iyi olursa olsun..
Kısaca ve ne yazık ki TL ile işleyen ülkemizde fiyatlar artacağı zaman stoklayıp yeni fiyattan satmak büyük fırsat oluyor. Suçlayacak ve hesabını soracağınız birini arıyorsanız devletin başkanı bunun için var gidin hesabını ona sorun..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Kur günde 2 lira oynuyor. Apple kendisi bile alım satımı kapattı. Kapatmadan önce de 1 ayda gönderiyordu stok olmadığı için. 13 almak için vatan vs gezdim oralarda da stok yoktu. Amazon da ara ara stok ekliyordu.İnsanlar ucuz diye hemen alıyordu bitiyordu. Şu an alış avantajı yok kimse almıyor. Ben 12 mini aldım mesela. 15 K 13 e veresim gelmedi. Amazon’a ne kadar stok geldi onu da bilmiyoruz. Ayrıca kimse babasının hayrına satış yapmıyor. Fiyatı dolar 8.5 iken hesaplanan ürün dolar 13 ü görünce hala aynı fiyata satıldı. Apple dışında diğer firmalarda bunu göremedik neden çünkü hepsi zamı bastı cihazlara.
Dayıcım ben biliyorum ama aylardır takip ediyorum
apple 2 gün kapattı satışı fiyatları güncelledi..
amazon ise gelen stokları uygun fiyattan aldığı halde apple zammından 1 saat sonra ilana çıkarttı...
apple bile hemen teslim ürün satamıyorken
mekanın sahibi amazon sattı....
bu arada hepsiburada,teknosa vs hepsi stoklarını sattığı halde amazon 1 kere bile 13 pro ve pm stoğu açmadı.
sıvamayı bırakın amazon stokculuk yaptı.
Stoktaki ürün ile yani satın aldığın ve deponda yatan ürün ile gelecekte satın alacağın ürünler arasındaki farkın ne olduğunu anla, sonra gel anlat bana. Borsaya girip işlem yapınca ya da bankada çalışınca paradan anladığını sananlarla dolu ülke, hatta ekonomistim diye televizyonlarda gezip ekonomiyi batıranlar doldu piyasada..
-
Yok yav bilmiyordum aydınlandım, teşekkürler bu bilgi için. Ben dolar kurundan bahsetmedim, stokçuluk yapıp nasıl para kazandıklarının mantığını anlattım. Anlarsan para nedir öğrenirsin.
-
Arkadaşım ben sana stokçuların mantığını ve nasıl kazanç elde ettiklerini anlatıyorum sen bana enflasyon nedir onu anlatıyorsun. Git para nedir öğren gel. Ne hakkında konuştuğunu bilmiyorsun daha.
Edit: Ticaret ile uğraşan insanlar için ürünün fiyatının ya da ikinci el fiyatının bir önemi yoktur, kazancına bakar, bugün 10 liradan satarken ürünü stoklayıp, satmayıp 12 olduğunda +2 lira kar ile sattığında daha fazla kazanmış olur, bu kadar, senin bahsettiğin son kullanıcı için geçerli ve onu da ekonomi ve enflasyon belirler. Tüccar ise ürünü satar, bitti gitti bu kadar. Kârı alır işine bakar, ikinci elde tekrar alıp alamaması onu ilgilendirmez, o devletin görevidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B3097644 -- 28 Kasım 2021; 23:47:49 > -
Stokçu ne yapar? Normalde x fiyattan piyasaya atıyorum 10 adet mal girmiştir. Adam hepsini alır, diğer kişiler alamaz. Diğer kişiler bu malı almak için 2x fiyat vermeye razıdır o yüzden stokçu bu kişilere x fiyata aldığı malı 2x fiyata satar. Amazon sadece dolar bazında karlarını koruma altına almış. Herifler zamdan önce 1000 dolara satıyorsa yine 1000 dolara satıyor zaten. TL umurlarında mı sence? İdeal dünyadan bahsedelim. Dolar 1ken malların neredeyse tamamının dolara veya euroya endeksli olduğu bir ülkede 1000 liraya iphone alıp deponda beklettin ve 1 yıl sonra dolar 10 oldu ve 10000 liradan sattın. Hala 1000 doların var. Stoklarına yeni girecek telefon da 1000 dolar. TL bazında ettiğini zannettiğin kar yani olmayan karınla daha fazla yeni telefon da alamıyorsun peki ne yapmayı düşünüyorsun? Fırına gidip ekmek alacaksan evet muhtemelen daha çok ekmek alacaksın. Ama daha iyi bir araba veya telefon veya bilgisayar alamayacaksın. Ticaret de bu şekilde işlemiyor. Amazon memleketten kazandığına TL bazında bakmayacak dolar bazında bakacak çünkü amazon global bir firma, sadece türkiyede faaliyet gösteren bir mahalle bakkalı değil. Bu arada sadece türkiyede faaliyet gösteren bankalar bile varlıklarını dövizde tutuyor da neyse o konuyu detaylandırmak gereksiz. Konuyu kirletmemek adına bir daha mesaj yazmıycam konudakiler kusura bakmasın spam oldu biraz.
Edit: Firmalar dolar artışından dolayı patır patır batıyorken, dünyanın en hızlı değer kaybeden parasında edeceğin karla sans bol şans
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 29 Kasım 2021; 1:46:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Valla bana da yaptılar ama iş kişide bitiyor satıcı yanıt vermeyince ürünü almadan paramı iade ettiler ama ben satıcının bilgilerini istedim ürünü yolladım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X