Şimdi Ara

AMD, CES 2016 Fuarı'nda Zen APU'larının özelliklerini duyurdu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizlere, CES 2016 Fuarı'ndan Zen APU İşlemcisi hakkında önemli müjdeler paylaşıyorum. 2016 yılının ortalarında Zen APU'ları, çok ciddi atılımlar getiriyor olacak.

AMD, CES 2016 Fuarı'nda Zen APU'larının özelliklerini duyurdu!

2013 senesinde APU işlemcileri ilk çıktıkları zaman taşıdıkları 8 GB/s işlemci bellek bantgenişliği performansı, 2016 ortalarında çıkacak Zen işlemcilerle dört kanal DDR4 belleklerin 50 GB/s performansına ulaşacak. Dahili ekran birimi performansına yönelik atılım ise, ilk defa HBM belleklerin bir APU işlemci serisine güç vermesi olacak. Ekran kartı biriminin tasarrufu için özel ayrılmış 4 katlı tek kanal 256 bit HBM bellek kümesinden sağlanan 128 GB/s bantgenişliğinden aldığı güç ve dört kanal DDR4 belleğin toplam 50 GB/s bantgenişliği ile beraber, Zen APU'ları toplamda 178 GB/s bantgenişliğine ulaşarak güncel oyun konsolları seviyelerini hedef alan performans seviyelerini gündelik yaşantımıza kazandıracak.

Günümüz en güçlü oyun konsolu Playstation 4 ile denklik seviyesine ulaşacak ilk masaüstü işlemcisi olmaya aday Zen APU'larının üzerindeki sis perdesi, önümüzdeki fuarlarda yerini yeni sürprizlere bırakacak.
    [Kaynak]

• O değil de Mete hala anakartları göstermiyolar,eskiden 6 ay 1 yıl öncesinden gösterirlerdi,bi hinlik olmasın bu işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 4 Ocak 2016; 15:15:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

O değil de... Mete, hala anakartları göstermiyolar, eskiden 6 ay 1 yıl öncesinden gösterirlerdi - bi hinlik olmasın bu işte?

Sen de mi @redoracle!
    "De," ayrı!
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Doğru diyon hocam düzelttim ekran klavyesiyle yazıyom üşengeçlikten,bazen o kadar dikat etmiyorum :)
  • Hazirandan önce Türkiye piyasasına girmez bunlar. Daha anakartlar yok ortada
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Haziranda gelseydi iyiydide bu zen apular 2017'de çıkacaklar tam zamanıda belli değil önce 2016'nın sonuna doğru zen fxler çıkacak yetişirse.
  • 2016'da yavaş gelsin. Daha carrizo'yu gören yok. Adamlar bu yıl carrizo'lar gelecek diye açıklama yapıyorlar, anakartlar yok hala. Siz burda zen geliyor diyorsunuz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamad

2016'da yavaş gelsin. Daha carrizo'yu gören yok. Adamlar bu yıl carrizo'lar gelecek diye açıklama yapıyorlar, anakartlar yok hala. Siz burda zen geliyor diyorsunuz...

HBM2 değil ki Zen...
  • Dört kanal bellek desteği ile gelmesi çok iyi olmuş almak şart oldu artık

Arkadaşlar çıkacak am4 anakartlar için max bellek hızı desteği ile ilgili haberler varmı ? (Ddr4 3466-3600-4000 vs)

Birde Zen apular sanırsam işlemcileri max 4 çekirdek olarak gelecekler.Merak ettiğim şu anki i5 ler gibi mi olacak yoksa i7 gibi 4 çekirdek 8 threads olarak mı gelecek zen apular bunlarla ilgili bilgi varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 5 Ocak 2016; 8:20:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Carrizo işlemcisi max2400 doğal destekliyo,ama işlemciyle anakartların desteği farklı oluyo,anakartlar 4ghze kadar filan desteklerler heralde,samsungun yeni çıkaracağı düşük nanometre ddr4leri 4ghz ve üzeri çıkacakmış.
  • 2016 ortasında zen apu mu diyordu birileri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Nerede bir AMD haberi varsa sen oradasın AMD ile ne alıp veremediğin var senin ?
    Neden Intel ve nvidia ya karşıda böyle değilsin onlar değil mi ortaklaşa AMD nin önüne taş koyan ?
    Unutmuşum birde microsoft var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JG Quintel -- 9 Ocak 2016; 19:42:35 >
  • Kafa karışıklığını gidermek için;

2016'da Zen mimarili APU piyasaya çıkmayacak diye biliyorum. 7. jenerasyon olan Bristol Ridge x86 Excavator mimarisyle geliyor yine...

Önce Bristol Ridge APU'lar geliyor şubat-mart gibi sanırsam, öne alındı. Planlanan çıkış zamanı yıl ortasıydı çünkü. Kasım 2016'da Summit Ridge koda adlı ZEN mimarili, masaüstü performans işlemcileri geliyor.

Kaynak: wccftech...com/amd-bristol-stoney-ridge-apus-listed/

8. nesil olarak adlandırılan ZEN mimarili APU'ar gelecek yıl için planlandığını yine aynı kaynakta okumuştum. 18 ay beklememiz gerekecekmiş diyor son cümlesinde. 2017 ortalarında çıkacağını söylüyor bu elemanlar...

Kaynak: wccftech...com/amd-confirms-zen-debut-q4-2016-apus-2017/
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    Hayir Zen islemciler 8 Cekirdekli 16 izlekli Canavariyla Yolda. Kume Cekirdegi ile Hyper-Threading Birlestirilip 8 Cekirdegi Paralel Calistirip Tek izlek Performansinda Yuksek Vurus Yapmayi Planiyor AMD.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hayir Yanlisin Var Zen+ 10 Nm'li Kod Adi Raven Ridge Yani 2017'de Cikacak Zen 14 Nm'li Kod Adi Summer Ridge 2016'da Cikacak. ilk Once Bu Sene Excavator APU Cikacak Sonra 2017'de Zen APU Cikacak.

• Cikacaksa ciksin artik cok sikildim gta5 oynarken takilmaktan. Gidip parayi gomecem skylake o olacak haa.. ama ben forumda kavga bile cikarttim zen sklakeyi tokatlqr diye. Inanmadilar. Gorsunler bakalim amd nasil ters kose yapiyor...

• Bekliyoruz hadi bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

Cikacaksa ciksin artik cok sikildim gta5 oynarken takilmaktan. Gidip parayi gomecem skylake o olacak haa.. ama ben forumda kavga bile cikarttim zen sklakeyi tokatlqr diye. Inanmadilar. Gorsunler bakalim amd nasil ters kose yapiyor...

4 Ghz'de tıkanır tabii. Elinizde adam gibi board var acımayın vurun kırbacı 4.6-4.8 yer o işlemci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

Cikacaksa ciksin artik cok sikildim gta5 oynarken takilmaktan. Gidip parayi gomecem skylake o olacak haa.. ama ben forumda kavga bile cikarttim zen sklakeyi tokatlqr diye. Inanmadilar. Gorsunler bakalim amd nasil ters kose yapiyor...

4 Ghz'de tıkanır tabii. Elinizde adam gibi board var acımayın vurun kırbacı 4.6-4.8 yer o işlemci.

Bu islemci yerine sistemde 8320 8370 gibi bir islemci olsaydi gta 5 te ne fark olurdu sence? Zen cikana kasar bi tan3 idarelik onlardanmi alsam 500 liraya kiyip? Suan 35 fps aliyorum zaten. Fx 4100 r7 265 e dar bogaz yaparmi sizce? Imzadaki islemciyle ekran kartinin tamamini kullanabiliyormuyum sizce yoksam 4100 ile r7265 dar bogazmi yapiyor?

• Bu arada 4.6 ya bastim islemciyi daha once cok bisi farketmedi 2-3 fps oynadi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.