Şimdi Ara

AMD FX 8350 ile Hangi Kart Kombin Edilmelidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, iyi forumlar dilerim. Asus GTX 670 kartım çipset hatası verdikten sonra yeni kart arayışına girdim. Şuanlık aşağıdaki kartı almayı düşünüyorum. Siz değerli arkadaşlara da danışmak istedim. Farklı bir tavsiyesi olan varsa yorum olarak atmanızı rica ediyorum.

GÜNCELLEME: Saphhire markasının bu modeli daha çok övgü bulmuş, düşüncemi bu kart üzerinde yoğunlaştırdım.

Sistem özelliklerim:

AMD FX 8350 4 GHz

Asus M5A99FX PRO

4x2 Gskill RipjawsX 1600MHz

750W Corsair PSU

Cooler Master Hyper 612s

Corsair Carbide 400R

120GB Corsair SSD 1 TB WD HDD

Sistemi 2013'te toplamıştım GTX 670 ile beraber. Hala PUBG vs oyunları sorunsuz oynuyordum ki her ekran kartının hazin sonu olan çipset problemi 670'i de bitirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaDiaToR -- 16 Ekim 2019; 15:16:17 >

• Bütçe nedir?
  • dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt
    Merhabalar en fazla 1200TL verebilirim. Doğrusu fx8350 bu ekran kartını besleyebilir mi ondan da emin değilim.
  • rx 570 takmıştım ama benim monitör 4k
  • RaDiaToR kullanıcısına yanıt
    Hocam GTX 1650 yada GTX 1660 gibi modelleri tercih edin gtx 1070 kullanan olmuştu forumda o işlemci ile.İlerde sistemi değiştirince bir daha ekran kartı almamak için 6 gb yada 8 gb bellekli kartları almaya çalışın
  • Hocam söz konusu işlemci bana göre Rx 570'den yukarısı için darboğaz yapacaktır.
    Rx 570,full HD 60 fps civarında oldukça iyi bir seçenek.
    Hatta ben olsam biraz daha beklerim şu yeni çıkacak olan Rx 5500 kartları beklerim. Full HD 90 FPS gibi bir iddia ile çıkıyor sanırım.
    FX 8350 ile iyi bir ikili olabilir. Üstü kartlar darboğaz yapacaktır.
  • Benzer sistemim vardı, rx 580 aldım inan tam verimle besleyemedi. ryzen 2600 geçince aynı kartta +30 fps fark etti. 570 den yukarısını yeterli performansla oynatmayacaktır. Denemiş biri olarak konuşuyorum.
  • Bende 1070 ve 8350 ikilisi var hocam. İşlemci isteyen bf veya ac gibi oyunlarda darboğaza takılıyor. 1070 ekran kartı 2k da 60 fps almak için ideal. En son gears 5 te 2k çözünürlükte 60 fps aldım. Ama bazı oyunlarda düşüyor fps dediğim gibi. ileride işlemciyide yükseltirim diyorsan alınabilir bence.
  • ben 1060 3gb ile 8350 kullanıyordum önceden, 1080p de anlık takılmalar çok oluyordu özellikle işlemci kullanan oyunlar çok problemli

ryzen a geçince işlemci budur işte dedim o kadar fark etti. bence bütçe oluşursa işlemci ram anakart ve ekran kartı yenileyin derim.
  • AMD FX 8350 + 4x4 GB Gskill 1866 DDR3 + Sapphire Rx 580 S.E kullanıyorum. Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. Ha şunu da belirtmekte fayda var ki, bazen günde 1-2 kere LoL oynamak dışında hiç oyun oynamıyorum. Fakat bir ara yoğun bir şekilde Rocket League oynamıştım ...
  • Directx 12 kullanacaksanız AMD Radeon, Directx 11 kullanıcaksanız yine Nvidia GTX'te kalmanız iyi bir tercih. Eğer kartın iyi çalışmasını istiyorsanız thread optimisation nanesini açacaksınız. Başka yolu yok. Yine de çok rahat çalışmayacaktır. Eğer seçeneğiniz varsa görevler arasında tek ya da çift sayılı çekirdekler arasında dağıtım yapacaksınız. Son çıkan windows zamanlayıcı yönlendiricisi de size yönelik değil sanırım. Size eski stil dağıtım yarıyor; SMT uyumlu olmayan. Eski zamanlayıcı işlemcinizin yeteneklerine göre izlek dağıtımı yapıyor ama tam sayısını bilmiyorum tek-çift ayrımı yapanın son çıkandan bir önce olması lazım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 18 Aralık 2019; 0:45:33 >
  • İşlemcin güncel oyunlarda 30-60 fps arası performans alır. Bu fpslere göre gpu tercih et. gtx 1650 /1650 super olaiblir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToTeM

AMD FX 8350 + 4x4 GB Gskill 1866 DDR3 + Sapphire Rx 580 S.E kullanıyorum. Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım. Ha şunu da belirtmekte fayda var ki, bazen günde 1-2 kere LoL oynamak dışında hiç oyun oynamıyorum. Fakat bir ara yoğun bir şekilde Rocket League oynamıştım ...
    Fx-8350 RX-580 ile sorunsuz çalışıyormu ? Yıllar önce kullandığım FX-8320 R9 380X modelinde bile full yüklenip yetmiyordu
  • Mesajımda söylediğim doğrultuda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Belki zorlama gereksinimi olmadığından da problem yaşamamış olabilirim. Hatta benim ekran kartına ne zaman baktıysam hiç fan bile açmıyor. Bir ara "Fanlar mı çalışmıyor acaba" diye şüphe etmiş ve benchmark programında zorlayarak fan açtırmıştım.

İşletim sistemi: Win 7
    Genel Olarak Donanım: GIGABYTE GA-990XA-UD3 + AMD FX 8350 + GSKILL RipjawsX 16GB (4X4GB) 1866Mhz DDR3 + Sapphire RX 580 Nitro+ OC 8GB S.E ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToTeM -- 18 Aralık 2019; 14:48:29 >
  • Rx 580 ile kullandım hiçbir problem yaşamadım, arkadaşımda 1070 ile kullandı fx 8350 yi ve darboğazdan bıktı sattı ryzene geçti.
    Yani max rx580-590 yada gtx1660 diyebilirim sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.