Şimdi Ara

amd fx x8 8350 - x8 8320 ve x6 6300 tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar toplacagimda haftaya kesin kararlari verip siparisleri yapmak istiyorum.

ilk olarak bilgisayari kullanim amacim universitede yazilim dersleri alip, photoshop kursuna gidiyorum bunlarin uygulamalarini gerceklestirip bir de oyun oynamak. oyun konsolu alacagima parayi biraz daha arttirip masaustu toplama karari verdim.

ekran karti olarak hd7850 2gb gddr5 256 bit dusunuyorum ve arastirmalarim sonucu yeterli olacagi kaanatindeyim, ram olarak 2x4 1600 mhz cl9 ddr3.

fakat islemci olarak ilk olarak 8350ye karar kildim, birkac sene de idare edecegini dusunerek, sonra 8320 al basit oclarla 8350 seviyesinde kullanirsin para farkida cebine kalir dediler. sonra 6300 al fazlasiyla isini gorur 8350 ekstreme kacar gereksiz bir luks grafik tasarimi, programlama ve oyun gibi tum islevlerini 6300te de fazlasiyla sikinti yasamadan gerceklestirirsin dediler.

Kisaca ilk defa bilgisayar toplayacagim, hangi islemciyi sececegime bir turlu karar veremedim yardimci olur ve tavsiyede bulunursaniz sevirinirm.

uzun lafin kisasi, 8350 mi 8320 mi yoksa 6300 al sen pek bir performans farki yasamazsin mi :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• önemli olan bütçe burada bütçe yeterli ise 8350 der çoğu üye ama ona vereceğin parayı 6300 + soğutucu alıp kalan parayıda ekran kartına yatırmak daha mantıklı bence
  • 8 tokmak her daim iyidir.

Bütçeni az zorla ,8320 'yi kap.
  • 8320, 8350yi cok aratmaz dimi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fkaracuka

8320, 8350yi cok aratmaz dimi ?

Yapmayı düşündüğün şeyler için ,kesinlikle aratmaz.

Aradaki fark ile ilerde normal şeker bi soğutucu alıp,4,2 civarı kullanırsın zaten.
  • Ben olsam 8350 almak yerine 8320 alıp üzerine iyi bir hava soğutma alırdım zira AMD işlemcilerle gelen stok fanın yetersiz olduğu söyleniyor.
  • hangini alirsam alayim zalman cnps12x te almayi dusunuyorum zaten :)

• quote:

hangini alirsam alayim zalman cnps12x te almayi dusunuyorum zaten :)

Hayır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Hayır.

hayir olan ne anlamadim. almayayim mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Hayır.

hayir olan ne anlamadim. almayayim mi?

O soğutucu,200 küsur TL,Tabi ki hayır.

Hava soğutmaya o kadar para verilir mi.

• ikinci elini bulmaya calisacagim da, goruntusu cok fena ne bilim begendim :)

• quote:

bilgisayar toplacagimda haftaya kesin kararlari verip siparisleri yapmak istiyorum.

ilk olarak bilgisayari kullanim amacim universitede yazilim dersleri alip, photoshop kursuna gidiyorum bunlarin uygulamalarini gerceklestirip bir de oyun oynamak. oyun konsolu alacagima parayi biraz daha arttirip masaustu toplama karari verdim.

ekran karti olarak hd7850 2gb gddr5 256 bit dusunuyorum ve arastirmalarim sonucu yeterli olacagi kaanatindeyim, ram olarak 2x4 1600 mhz cl9 ddr3.

fakat islemci olarak ilk olarak 8350ye karar kildim, birkac sene de idare edecegini dusunerek, sonra 8320 al basit oclarla 8350 seviyesinde kullanirsin para farkida cebine kalir dediler. sonra 6300 al fazlasiyla isini gorur 8350 ekstreme kacar gereksiz bir luks grafik tasarimi, programlama ve oyun gibi tum islevlerini 6300te de fazlasiyla sikinti yasamadan gerceklestirirsin dediler.

Kisaca ilk defa bilgisayar toplayacagim, hangi islemciyi sececegime bir turlu karar veremedim yardimci olur ve tavsiyede bulunursaniz sevirinirm.

uzun lafin kisasi, 8350 mi 8320 mi yoksa 6300 al sen pek bir performans farki yasamazsin mi :)

fx 8 xx ile fx 6xx arasındaki fark kullanırsan anlarsın yani almışken fx 8xxx al

• ikisinide kullanmış ve içini görmüş tamir etmiş biri olarak ikisi arasındaki tek fark birinin daha fazla işlem yapabilme yeteneğidir. eğer geleceğe yönelik alacaksanız 8xxx serisi ama aldığımdan itibaren oyun yüklicem ve oynıcam derseniz her türli fx x6 6300 adlı amd'nin f/p ürününü öneririm. bende fx x6 6300 kullanıyorum ve bir harika. asla i7 yerini tutamaz ama genel bir değerlendirme yaparsak i5 ve i7 arasında i6 konumunda yer alır. ısınma problemi tabilki her işlemcide olduğu gibi vardır fakat benim gibi thermaltake mav ledli büyük bir soğutucuda alırsan 8xxx serisinin aldığı performansn aynısını alırsın.. sımdı bunu acıklamısken neden o zaman herkez x6 öneriyorda amd x8 çıkardı ?

bildiğimiz gibi pazar borsasında amd adlı firmanın İŞLEMCİ alanında pek fazla ilerleyemediği ortada (performans değil rakip İNTEL. ) ve i7 işlemci mi x8 serisimi diye sorarsan herkez i7 der. i7 hem pahalıdır hemde parasının hakkını her türlü verir.
    amd de neden intel ilerlerde benilerleyemem diye bir işlemci çıkarır ve çocuklara hitap eder bu işlemci. İ7 oyun için değildir aslında. i7 tasarım ve mimarlık içindir. 8 serisi sadece oyun için çıkarılmıştır. ve geleceğe upgrade yapmayanlar için bir yatırımdır.

ŞIMDI BU ACIKLAMADAN SONRA 6300 MÜ 8320-8350 SEÇMEK SANA KALMIŞTIR.

EKRAN KARTINIDA ÖZELDEN BANA SORABİLİR VE DETAYLI AÇIKLAMA BULABİLİRSİN. SAYGILAR. İYİ AKSAMLAR.

• i7 tasarım ve mimarlık içinse 3D benchlerinde 8350 nasıl oluyor da "FİYATDAŞI" i7 arkadaşlarının kafasını eziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

quote:

bilgisayar toplacagimda haftaya kesin kararlari verip siparisleri yapmak istiyorum.

fx 8 xx ile fx 6xx arasındaki fark kullanırsan anlarsın yani almışken fx 8xxx al

Al bendende o kadar ;)

• amd de neden intel ilerlerde benilerleyemem diye bir işlemci çıkarır ve çocuklara hitap eder bu işlemci. Bence senin bu yorumunda biraz çocukca olmuş ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_SeDo -- 2 Ekim 2013; 0:39:52 >
  • Almışken 8320 al derim.. Ekran kartını da 7870 XT yyap bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.