Şimdi Ara

AMD İŞLEMCİ İÇİN LÜTFEN BİR TAVSİYE.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamun Aleyküm Arkadaşlar. Ben internet Cafe için ekran kartsız yani bütçeden tasarruf edebileceğim bir A serisi işlemci düşünüyorum. Mesela A10 Serisi biraz fazla geldi fiyat olarak. Yani A10 Serisi Haricinde. Malumunuz yeni bir kafe açıcağım için biraz riske giriyorum ve en azından hani cafede oynatılacak oyunlar için bana bir A-Serisi işlemci ve anakart Önerirseniz Siz Gençler. Çok verimli bilgi sahibi olmuş olurum İnşallah. tutup tutmayacağı belli olmayacak bir 20 PC lik kafe için bir el atarsanız bu işe Çok yardımcı olursunuz. Şimdiden çok teşekkür Ederim. Allah'a Emanet olun.

• ISISIS I kullanıcısına yanıt
    valla internet cafe deyince benim aklıma oyun geliyor, oyun deyince ekran kartı... siz ekran kartı almadan oyun oynatmayı planlıyorsunuz... şevkinizi kırmak gibi olmasın ama bence zor işiniz...

20 makine yerine 10 makineyle başlayın, insanlar geldiğinde sıkıntı çekmesinler daha cok müsteri kazanırsınız...

minimalistik ama günümüz oyunlarında sıkıntı yaratmayacak bir sistem yapabilir miyiz bakıyorum... en azından bütçe kafanızda şekillenir...

AMD FX-Series 4300 Black Edition 3.8GHz Soket AM3+ İşlemci
    272,58 TL
    ASUS M5A78L-M LX3 AMD 760G AM3+ DDR3-1866MHz HD3000 VGA Anakart
    131,02 TL
    HI-LEVEL 4 GB Dual Kit (2x2GB) DDR3-1600MHz Bellek
    111,51 TL
    ASUS HD7750-1GD5-V2 Radeon HD7750 1 GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı
    240,86 TL
    WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD5000AAKX) 3.5" 500GB SATA
    121,84 TL
    TX Omega (TXCHOMEGA450) 450W USB Ses Siyah/Gri Kasa
    122,66 TL
    KDV Dahil Toplam: 1.000,47 TL

şu an için bunu düşünüyorum... daha uygun parçalar varsa revize ederim listeyi...
    (dvd fln özellikle koymadım her, zaten ag üstünden istediğiniz kurulumu ana makineden yaparsınız, zaten biliyorsunuzdur...)
    monitör klavye fln toptan alırsınız tahminim... eklemedim o yüzden onları da... kasa olarak fiyat verdim...

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 27 Eylül 2013; 14:53:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

valla internet cafe deyince benim aklıma oyun geliyor, oyun deyince ekran kartı... siz ekran kartı almadan oyun oynatmayı planlıyorsunuz... şevkinizi kırmak gibi olmasın ama bence zor işiniz...

20 makine yerine 10 makineyle başlayın, insanlar geldiğinde sıkıntı çekmesinler daha cok müsteri kazanırsınız...

minimalistik ama günümüz oyunlarında sıkıntı yaratmayacak bir sistem yapabilir miyiz bakıyorum... en azından bütçe kafanızda şekillenir...

AMD FX-Series 4300 Black Edition 3.8GHz Soket AM3+ İşlemci
    272,58 TL
    ASUS M5A78L-M LX3 AMD 760G AM3+ DDR3-1866MHz HD3000 VGA Anakart
    131,02 TL
    HI-LEVEL 4 GB Dual Kit (2x2GB) DDR3-1600MHz Bellek
    111,51 TL
    ASUS HD7750-1GD5-V2 Radeon HD7750 1 GB GDDR5 128 Bit Ekran Kartı
    240,86 TL
    WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD5000AAKX) 3.5" 500GB SATA
    121,84 TL
    TX Omega (TXCHOMEGA450) 450W USB Ses Siyah/Gri Kasa
    122,66 TL
    KDV Dahil Toplam: 1.000,47 TL

şu an için bunu düşünüyorum... daha uygun parçalar varsa revize ederim listeyi...
    (dvd fln özellikle koymadım her, zaten ag üstünden istediğiniz kurulumu ana makineden yaparsınız, zaten biliyorsunuzdur...)
    monitör klavye fln toptan alırsınız tahminim... eklemedim o yüzden onları da... kasa olarak fiyat verdim...

kolay gelsin...
    Evet Doğru Söylüyorsun Fakat şöyle bir durum var uzun zamandır AMD İşlemciler üzerinde ufakta olsa bilgi ve fikir sahibi olmaya çalısıyorum. Bu A-Serisi işlemciler bf3 gibi oyun oynatanlar var. bizim buradaki diğer kafelerde bazı arkadaşlar A-serisi işlemci kullanıyor ve cokta memnunlar Benim amacım ise A -serisi işlemci ile özellikle A8 5600K ve ona uygun bir anakart ile bf3 gibi oyunları oynabilen bu işlemciyi birazda sizlerin dahada üstün bilgisinden faydalanmak. Açıkcası bütcem kısıtlı ve A8 5600k ile birşeyle yapabilmek. bu işlemciyle bir sistem kurmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ISISIS

Evet Doğru Söylüyorsun Fakat şöyle bir durum var uzun zamandır AMD İşlemciler üzerinde ufakta olsa bilgi ve fikir sahibi olmaya çalısıyorum. Bu A-Serisi işlemciler bf3 gibi oyun oynatanlar var. bizim buradaki diğer kafelerde bazı arkadaşlar A-serisi işlemci kullanıyor ve cokta memnunlar Benim amacım ise A -serisi işlemci ile özellikle A8 5600K ve ona uygun bir anakart ile bf3 gibi oyunları oynabilen bu işlemciyi birazda sizlerin dahada üstün bilgisinden faydalanmak. Açıkcası bütcem kısıtlı ve A8 5600k ile birşeyle yapabilmek. bu işlemciyle bir sistem kurmak.

Alıntıları Göster
    O zaman şöyle söyliym ben size. Elimde 20 tane A8 5600K İşlemci var. Şuanda buraların internet cafeleri pek yüksek oyun pc si kullanmıyorlar. ben bu İşlemciler ile nasıl bir sistem kurarım? Şöyle bir liste versem size ;

İŞLEMCİ

AMD A Series A8 5600K(3.6 GHz)

ANAKART

ASROCK FM2A85X Extreme 4 AMD FM2 DDR3-1866MHz

BELLEK - RAM:

GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM ( Yada 8 gb )

ilemci olarak Elimdeki 20 adet Sıfır A8 5600k işlemcileri kullanabilirim.

• İnternet kafe diyince aklıma ev alıp kiraya vermek geliyor Bunu yapabilirsiniz. İnt kafe işi kolay değil bence pclerin yanında bir ton masrafı da var ayrı olarak. Bunları düşünmenizi tavsiye ederim.
    a serisini oldum olası sevmem pekte tavsiye etmem bütçe belirtip sistem tavsiyesi şeklinde isteyebilirsiniz internet cafe için olduğunuda belirterek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

a serisini oldum olası sevmem pekte tavsiye etmem bütçe belirtip sistem tavsiyesi şeklinde isteyebilirsiniz internet cafe için olduğunuda belirterek
    bence pek sorun olmaz. niye derseniz, internet cafe'ye gelen adam sanki ayarlarına mı bakıyor oyunun? adam 1024x768 crysis cod her türlü oyunu mutlu mesut oynuyor. çözünürlük desen "o ne?" der. aynı şekilde 15 fps ile mutlu mesut oyun oynuyor millet. asıl önemli olan saatinin ucuz olması onlara göre. kısaca ülkemizde öyle bir "gaming" anlayışı yok. yani öyle kaliteli oyun zevkine para verecek adam yok. malesef durum böyle. böyle olunca da bence çok bir masraf yapmaya gerek yok A serisi güzel olur bence sizin için. burdaki cafeler için konuşayım, a8-5600k ile kurulmuş bir sistem adana'daki cafelerin %95 inden daha iyi bir sistem olur. 9600GT ile, 1400x900 monitörler ile kuruluyor cafeler. sen gitsen hd 7950 taksan makineye, ama oyun ayarları low da olsa çözünürlük de 1280x720 olsa o adam onu 1080p ye çekmeye, mediuma high'a getirmeye tenezzül etmez ki. ona göre bir fark yok, oynar oyununu çıkar gider. gereksiz masraf.

asıl dikkat edeceğiniz şey bence oyunların ayarları olmalı. hepsi tek tek makinenin durumuna göre minumum 25fps verecek şekilde ayarlanmalı ve LAN bağlantısı doğrulanmalı. en gıcık olduğum şeydir, toplanırsın gidersin cafe'ye middle earth, dota, cs neyse oynayacaksın, sorun çıkar birisi oyunu göremez. aynı CD key olduğu için sorun çıkarır, ordan kalkarsın oraya oturursun vs vs... 15 dk uçtu gitti. adam oturduğu zaman bir masaya, bütün pc ler ile bağlı olacak, bütün oyunları lan oynayabilecek olmalı.

a8-5600k + full HD ekonomik monitörler işi götürür hocam

Şuan düşük ayarlarda oynatabilir fakat biraz ileriyide düşünmek lazım, kendimce bir tavsiye vermek gerekirse şöyle bir yapılandırma ayarlayın cafede, 10pc oyun, 10pc net sörf için diye, nete girenler düşük cpu olabilir onboard vga felan ucuz yoldan işin içinden çıkarsınız, net pc lerinden ediceğiniz tasarufuda diğer oyun bölümündeki pc lerin ekran kartı ve işlemcilerine harcarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan MCMV -- 28 Eylül 2013; 7:56:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UltrAslan MCMV

Şuan düşük ayarlarda oynatabilir fakat biraz ileriyide düşünmek lazım, kendimce bir tavsiye vermek gerekirse şöyle bir yapılandırma ayarlayın cafede, 10pc oyun, 10pc net sörf için diye, nete girenler düşük cpu olabilir onboard vga felan ucuz yoldan işin içinden çıkarsınız, net pc lerinden ediceğiniz tasarufuda diğer oyun bölümündeki pc lerin ekran kartı ve işlemcilerine harcarsınız.
    benim tavsiyem intel g2120 ile sistem kurmanız olur millet zaten full cs oynuyor ki g2120 ye adam gibi ekran kartı takarsanız zaten piyasada full çözünürlükte oynatmayacağı oyun yok benim tavsiyem g2120+hd 7770 olurdu kurarsınız cod serisini hepsini oynatır g2120 50watt 7770 de fazla harcamaz psu ya da para gitmez ucuz sistem toplarsınız.
    http://www.youtube.com/watch?v=vZv0-ycJbsM

• quote:

O zaman şöyle söyliym ben size. Elimde 20 tane A8 5600K İşlemci var. Şuanda buraların internet cafeleri pek yüksek oyun pc si kullanmıyorlar. ben bu İşlemciler ile nasıl bir sistem kurarım? Şöyle bir liste versem size ;

İŞLEMCİ

ANAKART

BELLEK - RAM:

5600k işlemcileri aldınız mı yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

İŞLEMCİ

ANAKART

BELLEK - RAM:

Evet aldım. ve sadece size verdiğim diğer anakartı kullanmak istiyorum. Yani eğer tabi eşdeğer fiyata varsa farklı bir anakart ram gibi değiştirebilirim.

• zhd93 kullanıcısına yanıt
    Evet bende sizin gibi düşündüm fakat yinede işimi garantiye almak istiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

İŞLEMCİ

ANAKART

BELLEK - RAM:

Evet aldım. ve sadece size verdiğim diğer anakartı kullanmak istiyorum. Yani eğer tabi eşdeğer fiyata varsa farklı bir anakart ram gibi değiştirebilirim.

Anakarta o kadar para verme.
    Bu işini fazlasıyla görür.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-f2a55m-hd2-f2a55m-hd2-soket-fm2-ddr3-2400mhz-(oc)-sata-20-dvi&hdmi-anaknakart/productdetails.aspx?I_ID=68180

Yapacağın hareket ramleri 1866 mhz yapman.
    Dahili e. kartı ,hızlı ram istiyor. 1600 mhz ram de, düşük performans verecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 29 Eylül 2013; 21:12:40 >

• quote:

Evet bende sizin gibi düşündüm fakat yinede işimi garantiye almak istiyorum.
    bugün vatanda 106 tl ye fm2 anakart vardı.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-fm2-a55m-e33-fm2-a55m-e33-amd-fm2-a55-ddr3-2133mhz-(oc)-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=68616
    4 gb ram mümkünse 1600mhz 2gb üzerinden dual channel yapılması grafik performansını artırır.
    bu sisteme 300w powerda yeterli olur.
    500gb hdd ile sistem tamam olur.
    araya 2-3 adet sağlam grafik kartlı pc eklemende elit olabileceğini düşündüğün müşterilere yardımcı olacaktır.

• fx4100+7770 daha iyi olur bence apudan.

Ve int. Kafede orjinal windows kullanmalısınız unutmayın onada para ayırmayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rynum

fx4100+7770 daha iyi olur bence apudan.

Ve int. Kafede orjinal windows kullanmalısınız unutmayın onada para ayırmayı
    nerde orjinal windows kullanılıyor? ben görmedim :D casper'dan falan alınmışsa olabilir aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhd93

nerde orjinal windows kullanılıyor? ben görmedim :D casper'dan falan alınmışsa olabilir aslında

Alıntıları Göster
    apu sistem yerine, minimalistik olarak: athlon ii x2 270+ Hd7750+ 2x2 cl9 1333 mhz bir sistem yapsanız, gta 4 high ağrılıklı ayarlarda bütün makineler açar ve bugüne kadar çıkan oyunların hepsini sorunsuz oynatır. (full ayar tabii ki olmaz)
    Ekleme: fifa 13, pes full high, skyrim medium-high, mafia 2 high, sims 3 high, tribes ascend-warthunder-point blank vb. mmo oyunları istisnalar olsa da full high rahat açıcaktır (1920x1080 çözünürlükte). Düşük fps aldığınız yeni nesil oyun olursa, shadow ayarını düşürmeniz veya kapatmanız, yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Of Avernus -- 1 Ekim 2013; 19:38:41 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İŞLEMCİ

ANAKART

BELLEK - RAM:

Anakarta o kadar para verme.
    Bu işini fazlasıyla görür.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-f2a55m-hd2-f2a55m-hd2-soket-fm2-ddr3-2400mhz-(oc)-sata-20-dvi&hdmi-anaknakart/productdetails.aspx?I_ID=68180

Yapacağın hareket ramleri 1866 mhz yapman.
    Dahili e. kartı ,hızlı ram istiyor. 1600 mhz ram de, düşük performans verecek.

Bi cafe sahibi arkadaşım 150 tl ye bir anakart almış yine A8-serisi işlemciler icin fakat 150 tl lik bu anakart oyunda kasmalara neden olmuş. Sonrada 250 tl ye asus marka anakartlarla değiştirince bu sefer duzelmiş. O yüzden biraz yüksek anakart istedim. Ama eğer sizin bu verdiğiniz anakart 1600 mhz yada 1800 mhz Ram ile iş görecekse Neden olmasınki. Önerdiğiniz anakartıda alabilirim. Ama bildiğiniz üzre tek bir şansım var. İnce eleyip sık dokumak lazım. Eğer sorun yaratırsa aldıgımız anakart bu sefer anakartı değiştirmeye kalkmam en az 5000 TL ye patlar bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

bugün vatanda 106 tl ye fm2 anakart vardı.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-fm2-a55m-e33-fm2-a55m-e33-amd-fm2-a55-ddr3-2133mhz-(oc)-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=68616
    4 gb ram mümkünse 1600mhz 2gb üzerinden dual channel yapılması grafik performansını artırır.
    bu sisteme 300w powerda yeterli olur.
    500gb hdd ile sistem tamam olur.
    araya 2-3 adet sağlam grafik kartlı pc eklemende elit olabileceğini düşündüğün müşterilere yardımcı olacaktır.

Önerdiğiniz bu Anakartın Benim Anakart ile eş değer ozelliklere sahip ise. Yani aynı işi gorecekse anakartı düşük alabilirim. Bu benim işime gelir. birde ben power Supply leri 450 watt düşünüyordum 300 wat iş gorecekse buda benim maddi olarak yine kar etmeme sebeb olacak. Zaten 1600 mhz Ram alacaktım. önerdiğiniz gibi dual 2 lik ram de yapabilirim. Ama Önerdiğiniz sistem hiç sıkıntı yaratmazmı.

• En ucuz fm2 anakart isini gorur.Anakartta sikinti olmadigi surece oyunlar kasmaz.
    Suan ram fiyatlari yuksek oldugundan apularin f/p orani dustu.
    Apu sistemde 4 gb uzeri olmasi daha avantajli olur 1 gb i ekran karti yiyecek cunku.Hizlari 1866 olsun 20 lira fazla ver 1600 lere gore %20 daha iyi olur ekran karti gucu.

5600k
    msi anakart
    minumum 4 gb 1866 ram
    300-350 w psu yeterli.

3-4 tanede ekran kartli makine toplayin fx4300 ve 7770li onada saglam oyunlari oynayacaklari alirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.